Amazon afviser beskyldninger om brug af kunstig intelligens til at skabe skuespilleres stemmer i genindspilningen af Road House. Ifølge Entertainment Weekly

En retssag anlagt af R. Lance Hill hævder ophavsretskrænkelse og misbrug af AI. Hill, der skrev den originale film, mener, at rettighederne skulle vende tilbage til ham i 2023, men MGM og Amazon fortsatte med at producere genindspilningen uden tilladelse. Amazon benægter brug af AI og fastholder, at retssagen er grundløs. Hill søger at forhindre distribution af filmen, der er planlagt til udgivelse på Amazon Prime Video. Han kritiserer også beslutningen om at frigive den på streaming i stedet for i biograferne.

 

Hill skrev den originale film fra 1989, der havde Patrick Swayze i hovedrollen som Dalton, en dørmænd med en ph.d. i filosofi og et karate-sort bælte, der bliver ansat til at rydde op på en dårlig bar i en lille by i Missouri. Genindspilningen, instrueret af Doug Liman, har Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Ifølge klagen, der søger en juryretssag, gjorde Hill de originale filmproducenter, United Artists, opmærksom på, at ophavsrettighedslicensen udløb, og rettighederne ville vende tilbage til ham fra den 11. november 2023.

 

En talsperson for Amazon MGM Studios fortalte EW: “Retssagen indgivet af R. Lance Hill vedrørende Road House i dag er fuldstændig uden hold i virkeligheden, og talrige påstande er kategorisk falske. Filmen bruger ikke AI i stedet for skuespillernes stemmer. Vi ser frem til at forsvare os mod disse påstande.” En kilde tæt på situationen understregede, at der ikke blev anvendt AI i filmen til at genskabe skuespillernes stemmer, og hvis der blev brugt AI under produktionen, ville det have været af filmfolkene i de tidlige klip.

 

Kilden hævder, at filminstruktørerne blev rådgivet af studiet til at fjerne al AI eller ikke-fagforeningsperformere fra den endelige klipning af filmen. Hills søgsmål søger at blokere for distributionen af ​​thrilleren. Road House er i øjeblikket planlagt til at blive sendt på Amazon Prime Video den 21. marts. Tidligere blev det afsløret, at Liman havde problemer med, at Amazon frigav filmen til streaming i stedet for at give den en teatralsk frigivelse, og ville derfor ikke deltage i filmens SXSW-premiere i protest.

 

Road House udkommer på Prime Video d. 21 marts 2024Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: