Den britiske komiker Rowan Atkinson – hvis gummiansigt har gjort ham verdensberømt som den klodsede Mr. Bean – har ifølge sig selv kun været med i én ordentlig film, hvor han kunne stå inden for sin præstation; “Fire bryllupper og en begravelse”.

Atkinson, der har været på det store lærred i bl.a. de to “Mr. Bean”-film, “Johnny English”, “Love Actually” og som en af stemmerne bag “Løvernes konge”, kan fortælle, at “Fire bryllupper og en begravelse”, hvori han spiller en præst, er den eneste filmpræstation, han er stolt over, men at han ikke er helt tilfreds med resten af sit film-cv.

”Mit problem er, at selvom filmene utvivlsomt har været kommercielle succeser, og nogle vil om 20 år blive betragtet som succesfulde eller sjove, har en masse af det, vi har lavet, ikke været god filmkunst,” udtaler den 53-årige komiker.

”Jeg finder det frustrerende, at – bortset fra ‘Fire bryllupper og en begravelse’ – så har jeg stadig til gode at være med i en film, som jeg kan være fuldstændig stolt over,” fortsætter Atkinson.

Rowan Atkinson slog igennem med tv-komedien “Not the Nine O’Clock News” og fik senere stor succes med tv-serierne “Den sorte snog” og “Mr. Bean”.Vis kommentarer (15)
Gravatar

#1 filmz-bigemaster666 15 år siden

nej da alle dine film er ikke rædselsfulde. Rowan altså men han er jo et talent som Mr Bean


min familie siger jeg er en ren mr Bean fordi jeg kan nogle ting som mr Bean gør eller taler
I am better known as Erlinggur666
Gravatar

#2 mr gaijin 15 år siden

Enig. Godt at se lidt selvragnsagelse i en selvfed branche.

Andre har været ude og kritisere deres egne film, hvor de stort set skider i egen rede. Men Atkinson gør det på en ordenlig måde her.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#3 BN 15 år siden

Jeg har kun set ham i to vellykkede (biograf)film: nemlig de to Mr. Bean-film. De er til gengæld rigtige gode.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#4 Patriarch 15 år siden

Love Actually of Løvernes Konge er da ret vellykket.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#5 Riqon 15 år siden

#4 -

Så han er stolt af "Fire bryllupper og en begravelse", men ikke "Løvernes Konge". Wow ...
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#6 filmz-Bruce 15 år siden

Tilgengæld fik Rowan Atkinson stoppet en lov udsprunget af sindssyge i Labour og knæfald for religiøse idioter og ene mand fik han svunget stemningen, så den blev forkastet med 1 stemme. Så han har trods alt noget at være VIRKELIG stolt over!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#7 jasmin 15 år siden

Det kan da godt være at mange af de film han har deltaget i ikke har været "filmkunst" men de har da været hylende morsomme. Måske ikke de store succeser som de kunne være blevet, men da stadig mega gode film.....
"I have seen what I have to become to stop men like him!"
Gravatar

#8 enfilmnørd 15 år siden

Han gjore et ret godt job i Løvernes konge. Han var faktisk også ret sjov i den relativt lille rolle i "Love Actually". Men Perlen af hans film er i min termologi er "Bean - den ultimative katastrofefilm". Nej det er ikke nogen fantastisk film, men den har varme, og da den kom, var den et rart comic reliefe, ovenpå tidens selvhøjtidelige film. Plain old fun.

Det er undre mig mest er dog at han ikke er stolt over Blackadder filmen. Har kun set den én gang, og er ikke så meget inde i figuren. MEN han gør det ret godt, og den har da også fået en rimelig stor fanskare.
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#9 filmz-Kadann 15 år siden

#8 -

Black Adder filmen? :) Hvis du tænker på "Blackadder's Christmas Carol" og "Back & Forth", er den længste af de to jo kun 43 min. og det er vel dårligt mere end et langt specielafsnit. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 filmz-vassago 15 år siden

Kan godt forstå, at Atkinson ikke hiver en birolle som stemmeskuespiller op af hatten som en personlig favorit. Det kræver immervæk ikke megen "skuespil".

Men det er egentlig lidt sjovt, at manden faktisk ikke har opnået meget andet, end at blive kendt for Mr. Bean. Det var så også en gedign succes, og pengene ruller sikkert stadig ind, men det er ikke ligefrem stor filmkunst. Når man ser ham i interviews osv, så kan man jo sagtens se at manden har noget mere gemt i sig, og han kunne sikkert godt begå sig i langt alvorligere roller - men man vil sgu bare sidde der og tænke: "Det er Mr. Bean"
"For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake" - A. Hitchcock

Skriv ny kommentar: