Det går jo godt over i USA med “True Blood” og “The Vampire Diaries”, og nu får vi måske også snart en dansk vampyr-serie på tv, nemlig serien “Heartless” med Julie Zangenberg (“Klatretøsen”, “Dirch”) i hovedrollen.

For at teste, om der er stemning blandt de danske tv-seere for en sådan serie, har Kanal5 stykket et pilotafsnit sammen, som er blevet lagt på nettet. Det er så planen, at “Heartless” vil få 10 afsnit til at begynde med, hvis pilotafsnittet får gode bedømmelser. Man skal ifølge Kanal5 være 15 år for at se afsnittet, da det indeholder sex og uhygge.

Se pilotafsnittet her.

“Heartless”, der er skabt af instruktøren og den tidligere DR2 Premiere-vært Mikkel Munch-Fals, handler om to søskende (Zangenberg og Casper Sloth), der flytter ind på en privat kostskole. De to deler en dødsensfarlig familiehemmelighed, der gør dem til et uhyggeligt bekendtskab.

Serien bliver skrevet af “2900 Happiness”-forfatteren Thomas Glud.

Hvad synes du om pilotafsnittet? Har du fået “blod på tanden” til at se mere, eller virker det noget “blodfattigt”? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.Vis kommentarer (84)
Gravatar

#1 Nicki52 10 år siden

"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#2 rammy 10 år siden

Serien bliver skrevet af "2900 Happiness"-forfatteren Thomas Glud...kunne i ikke have startet med at skrive dette, så var jeg klar over at jeg ikke behøvede at læse videre.
Grindhouse-geeks, horror-buffs, gore-hounds & exploitation-aficionados! Velkommen til www.sorensencinema.blogspot.com
Gravatar

#3 Business Monkey 10 år siden

Haha! Ser sgu' mere lovende ud end de amerikanske vampyrserier. I det mindste er det 'over the top' med et smil. Casper Sloth ser ud til at passe godt i rollen.

Eneste der ka' gå mig lidt på er Rektoren, men det kan sagtens passes ind i det skøre univers det er sat i.

Endelig en dansk produktion, der emulerer de amerikanske, uden at virke dårligt oversat.
Gravatar

#4 Business Monkey 10 år siden

rammy (2) skrev:
Serien bliver skrevet af "2900 Happiness"-forfatteren Thomas Glud...kunne i ikke have startet med at skrive dette, så var jeg klar over at jeg ikke behøvede at læse videre.


Prøv at se teaseren. Den er faktisk ret underholdende og skør, uden at blive for meget.
Gravatar

#5 the_paki_don 10 år siden

hahaha! Jeg kan huske, at jeg fortalte Casper, at han mindede mig om Ian Somerhalder, som spiller med i "The Vampire Diaries"... Måske han fik en ide? :b
Gravatar

#6 Nicki52 10 år siden

Det er nogen rædderlige dialoger. Håber den ikke bliver til noget. Er det ikke meningen vi skal kunne lide nogle af hovedpersonerne. Den depri søster eller den utroværdige sataniske bror.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#7 Outbound Sith 10 år siden

Det ser overraskende lovende ud for en ikke DR-produceret dramaserie, men der skal nok arbejdes lidt med nogle ting.

Det visuelle udtryk virker langt mere gennemarbejdet, end jeg havde forestillet mig. Et steadicam og ordentlig color grading gør underværker! :) Men jeg synes, at manusdelen halter lidt. Der skal nok arbejdes lidt med replikkerne, som virker ret kluntede hist og her, men leveringen af dem er ganske fin. Og drop den der voice over! Show it, don't tell it - eller få i det mindste ekspositionen integreret i den øvrige dialog på en ikke-distraherende måde.

Og apropos "show, it don't tell it" så håber jeg, at de mener det, de skriver i omtalen, alvorligt og følger HBOs tilgang hud og blod. Hvis Julie Zangenberg har en ligeså frisindet holdning til påklædning i denne serie, som Anna Paquin har til det i "True Blood", så lover jeg som minimum at se udvalgte klip fra serien, uanset for dårlige dialogscenerne såå måtte være. ;)
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#8 BTA 10 år siden

Det ser fuldstændig rædsomt ud.
Gravatar

#9 Business Monkey 10 år siden

Synes selv det virker til at være lavet 'over the top' med vilje, og derfor er karaktererne da også overdrevne, men det er stadigt holdt lidt tilbage, så man kan nyde andre filmiske elementer (der er ikke for megen 'latterlig' dialog i hver scene, det er holdt godt i spænd gennem teaseren) såsom irammesætning, production designs etc.
Husk også at tænke seriens målgruppe ind i din vurdering, den bidrager faktisk med tematik som mange andre af disse 'glittervampyrserier' enten tramper ihjel eller helt overser.
Der er en graciøsitet i billederne. De er ikke for overdrevne (ok de 'onde', dæmoniske fastforward sekvenser skal vel bare være der - nok et etableret genretræk) og samtidigt intime uden at virke for tydelige og ind i face.
Kan nok godt lide det fordi jeg kan se en ironisk distance i serien samtidigt med at den gerne vil afprøve noget. Igen, 'over the top' både i en ironisk, men også genreudfordrende og oprigtig facon.
Jeg er absolut ikke fan af genren og vil til enhver tid påstå at 'vampires don't glitter', men det her ser ud til at være et ret godt take på en nu etableret (og indtil videre skuffende genre).
Gravatar

#10 mr gaijin 10 år siden

Outbound Sith (7) skrev:
Men jeg synes, at manusdelen halter lidt. Der skal nok arbejdes lidt med replikkerne, som virker ret kluntede hist og her, men leveringen af dem er ganske fin.


Leveringen er også problematisk. Den er mere end en tand for langsom og selvsmagende. Unge mennesker tænker hurtigt og taler hurtigt. Og så er de også vant til at indtage visuelle medier, hvor sammenklipningen og sammenkoblingen af handlingstråde, lag og metajokes eksekveres hurtigere, end man når at blinke.

Det her ligner "Matador" eller "Se min smukke navle" til sammenligning. Men det vil Mikkel Munch-Fals sikkert opfatte som en ros. Kill your darlings.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: