Skal du vælge Blu-ray eller vente på streaming fra internettet?


Hvis du går og venter med at investere i Blu-ray, fordi du mener, at det snart vil være muligt i stedet at streame film i samme kvalitet fra internettet, kommer du måske til at vente længere, end du havde regnet med.

Ifølge en undersøgelse fra PriceWaterhouseCoopers vil der sandsynligvis gå mindst 5 år, før film kan streames fra internettet i samme kvalitet som Blu-ray.

Selvom millioner af husstande – i hvert fald i USA – er tilknyttet videotjenester, der reklamerer med, at de tilbyder HDTV-titler via streaming, er kvaliteten i virkeligheden ikke engang på niveau med dvd.

Problemet er, at en HD-streaming kræver en 18-20 Mbs-forbindelse – og i gennemsnit er folks internetforbindelse på blot 2,5 Mbs.



Vis kommentarer (51)
Gravatar

#41 Bony 12 år siden

#37 + 39 - "Den uendelige historie", var også min første rigtige indgang i bøgernes verden. Jeg havde lige fået styr på dét at læse, så jeg slugte hvert enkelt ord og sætning. Første rigtige bog, hvor jeg drømmende kunne leve mig ind i en anden verden. Fantastisk oplevelse, som jeg stadig mindes den dag i dag. :)
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#42 Highland Park 12 år siden

#39: Haha, fedt. Jeg tør vædde med, at mine forældre stadig har den liggende et sted. :)
Jeg havde også "Skatteøen", som klart var min favorit. "Tintin"-båndene har jeg også lyttet til. Og "Mads og Mikkel". :)

Ja, jeg er også helt pjattet med typografien. Den har vist også et ret flot begyndelsesbogstav i hvert kapitel. Jeg må lige finde den frem. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#43 Highland Park 12 år siden

#38: Jeg er meget uenig.
Alene det at man ikke praktiserer "silent reading", når man lytter til en lydbog har store konsekvenser for oplevelsen - ikke mindst fordi det flerstemmige og typografien går tabt, og man ikke absorberer teksten på samme måde, som når man læser.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#44 filmz-jonasgr 12 år siden

#43 Jeg er enig i at det er en anden oplevelse man får end når man læser en bog. Og det med "silent reading" er ikke noget jeg altid praktiserer. Jeg kan sagtens læse, selv om der er musik eller noget andet der kører eller larmer.
Nogle gange kan det faktisk have en positiv effekt på mig. Men folks læsevaner er jo også forskellige.

Der er også stor forskel på lydbøger, alt efter hvor god oplæseren er til at gengive bogens stemning.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#45 Highland Park 12 år siden

#44: "silent reading" vil sige, at man ikke læser højt (og dermed ikke bevæger læberne) - at man så at sige læser indvendigt.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#46 filmz-jonasgr 12 år siden

#45 Okey dokey. Men det kan jo principielt også betyde det andet. For normalt læser man vel indvendigt.

Men igen to forskellige oplevelser, men med det samme indhold.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#47 Highland Park 12 år siden

#46: Det mener jeg ikke. Så havde det heddet "reading in silence".
Det blev ikke normalt før omkring slutningen af det attende århundrede. De klassiske tekster blev altid skrevet med henblik på at blive læst højt. Kun i religiøse sammenhænge blev "silent reading" praktiseret før alt ændrede sig sidst i det attende århundrede.

Eftersom formen ikke er den samme, vil indholdet heller ikke være det samme, dvs. opleves på samme måde. De to elementer er uadskillige.

Men det er en længere diskussion.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#48 filmz-jonasgr 12 år siden

#47 Ja der bliver vi så ikke enige.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#49 Highland Park 12 år siden

#48: Jeg beskæftiger mig en masse med Bakhtin og hans teorier om romanen og "novelistic discourse", som er direkte forbundet med det at praktisere "silent reading".

Som Charles Lock skriver:
Bakhtin uses the term 'novelistic discourse' in order to distinguish the discourse that we find in novels from that 'prose' which has its origins in oral culture and is found in the classical genres. With novelistic discourse language, as writing, enters for the first time into the realm of the unspeakable. Silent reading is not just an efficient, more speedy option: one could have read the classical prose silently, but one would have missed the periods and sonorities, the realization of tone and voice, the actualized 'presence' of the authorial voice. The prose of oratory still solicits us to vocalization. Novelistic discourse is different: it resists voicing, and makes utterance falter. The unspeakable enters discourse, occupies it, and demands silence. This is not a metaphorical silence.

Og:
We read novels in silence, in order to hear voices, voices which only the reader can hear, in her 'inward ear'.

Beklager sidesporet i forhold til trådens egentlige emne. Jeg stopper her. :)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#50 BN 12 år siden

evermind (10) skrev:
#5+8
Ja, det fylder, det stads, men der er nu noget dejligt over at have et kæmpe bibliotek af film (okay, jeg er ikke i nærheden af de 2000 endnu! :)) stående, kunne gå hen og nøje udvælge sig aftenens kulturskat fra hylden og sætte skiven i afspilleren.

Jeg kan godt lide fysiske medier. Kan godt lide at have en samling stående. Mine filmreoler er en essentiel del af hjemmets ornamentering. Alt det halløj med streaming giver mig altid sådan en billig, lidt tarvelig, piratkopi-agtig fornemmelse. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det vil fratage mig glæden ved at få en film med hjem i hånden eller modtage den med posten. Jeg kan i øvrigt heller ikke forestille mig at skulle vænne mig til begrebet e-bøger. Måske er jeg håbløst gammeldags, men jeg gider ikke sidde og læse bøger på en skærm. En bog vil jeg sgu sidde og hygge mig med i hænderne!



Det er rart når andre gør alt arbejdet og man kan nøjes med at sige:

Lige mine ord. ;-)

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: