Skal du vælge Blu-ray eller vente på streaming fra internettet?


Hvis du går og venter med at investere i Blu-ray, fordi du mener, at det snart vil være muligt i stedet at streame film i samme kvalitet fra internettet, kommer du måske til at vente længere, end du havde regnet med.

Ifølge en undersøgelse fra PriceWaterhouseCoopers vil der sandsynligvis gå mindst 5 år, før film kan streames fra internettet i samme kvalitet som Blu-ray.

Selvom millioner af husstande – i hvert fald i USA – er tilknyttet videotjenester, der reklamerer med, at de tilbyder HDTV-titler via streaming, er kvaliteten i virkeligheden ikke engang på niveau med dvd.

Problemet er, at en HD-streaming kræver en 18-20 Mbs-forbindelse – og i gennemsnit er folks internetforbindelse på blot 2,5 Mbs.Vis kommentarer (51)
Gravatar

#1 David Munch 11 år siden

For de fleste er det vel ikke relevant at vente på 1080p streaming? Jeg gider ihvertfald ikke se Brüno i så god kvalitet.. :S
Gravatar

#2 Dumpduck 11 år siden

What a surprise.
Streaming af film i Blu-ray kvalitet bliver ikke en realitet de næste mange år, og når det endelig gør, vil det kun være for amerikanere. Så venter vi bare yderligere 10 år i Danmark.
Gravatar

#3 Eserage 11 år siden

Det kan godt være at jeg er en gammeldags DVD/blu-ray samler, men jeg fortrækker at have et fysisk medie stående på min hylde. Mit lille samler gen fryder sig hver gang jeg tilføjer endnu en film til samlingen. Jeg vil ikke få samme glæde af at downloade eller få streamet en film.

Samling: http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Eserage
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/eserage
Gravatar

#4 Hr_sol 11 år siden

#3

Jeg har det på fuldstændigt samme måde :) det er bare dejligt at kunne stå og se ens samling blive større og større som tiden den går. Så jeg synes folk skulle tage og nosse sig sammen til at invisetere i Blu-ray afspillere så der kan begynde at komme mere skub i udvalget der. JEG HUNGRE efter at se Star Wars i Blu-ray kvalitet!!!
Gravatar

#5 PredatorX 11 år siden

Jeg er personligt også mest til et fysisk medie, men når man har 2000 film begynder det eferhånden at være et problem med plads...
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#6 d0rk 11 år siden

Hvis man lige havde brugt 5 minutter på at tænke, så havde man jo selv kommet frem til denne konklusion.

Jeg har ikke købt Blu-Ray endnu, fordi det er for dyrt. Når priserne falder, så skal jeg nok komme ud og investere.
En ulempe ved streaming er også, at man ikke kan spole i filmen (det er i hvert fald begrænset) - og det er da lidt nedern.
Gravatar

#7 filmz-Carlsen 11 år siden

Tjah... syntes sku efterhånden Blu-ray afspillere kan fås til omkring en tusse. Er dog glad for min PS3.

Og 80-100 kroner per film er lige til at leve med, hvis man altså køber på amazon.co.uk eller thehut.com.
Gravatar

#8 Thomsen 11 år siden

#5 - Jeg har det på samme måde.

Der er ingen tvivl om, at streaming/ download i en eller anden form er fremtiden, og personligt tror jeg, at det er langt tættere på, end nogle folk tror. 100Mb-forbindelser er ved at blive mere almindeligt tilgængelige hos nogle selskaber, og næste løft af standarden er allerede på vej. De danske filmdistributører arbejder hårdt på en onlinefilmtjeneste med planlagt lancering næste år (i første omgang dog ikke i HD-kvalitet), og de amerikanske selskaber har en tidshorisont, der siger 2012.

Blu-ray bliver formentligt det sidste konventionelle, fysiske medie, og på grund af finanskrisen, så har det desværre solgt langt fra så godt, som filmselskaberne har forventet. Mediet har nemlig ikke særligt godt fat i almindelige mennesker udenfor entusiast- og gamer-segmenterne, bl.a. fordi udskiftningen af konventionelle fjernsyn til HD-fladskærme i US slet ikke er så langt fremme som herhjemme. Og når folk frygter for at miste deres job, hvis de ikke allerede har mistet det, så holder de gerne igen med den slags investeringer.

Personligt er jeg ikke i tvivl om, at jeg skal have Blu-ray henad vejen. Men jeg kan nok også placeres i begge ovennævnte segmenter. Det kommer dog næppe til at ske, før jeg får købt mig en projektor. Til gengæld kender jeg ret mange filmnørder i bl.a. USA, der har valgt at skubbe beslutningen på ubestemt tid, fordi de synes, at der simpelthen er for få gode film ude på mediet til at berettige investeringen. Det kommer naturligvis an på, hvilke film man ser, men man skal ikke bevæge sig ret langt ud over mainstreamen, før det tynder gevaldigt ud i udvalget. Så er der lige pludseligt kun måske en 40-50 udgivelser, der er interessante.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#9 ducktorwho 11 år siden

blu-ray - all the way
Gravatar

#10 evermind 11 år siden

#5+8
Ja, det fylder, det stads, men der er nu noget dejligt over at have et kæmpe bibliotek af film (okay, jeg er ikke i nærheden af de 2000 endnu! :)) stående, kunne gå hen og nøje udvælge sig aftenens kulturskat fra hylden og sætte skiven i afspilleren.

Jeg kan godt lide fysiske medier. Kan godt lide at have en samling stående. Mine filmreoler er en essentiel del af hjemmets ornamentering. Alt det halløj med streaming giver mig altid sådan en billig, lidt tarvelig, piratkopi-agtig fornemmelse. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det vil fratage mig glæden ved at få en film med hjem i hånden eller modtage den med posten. Jeg kan i øvrigt heller ikke forestille mig at skulle vænne mig til begrebet e-bøger. Måske er jeg håbløst gammeldags, men jeg gider ikke sidde og læse bøger på en skærm. En bog vil jeg sgu sidde og hygge mig med i hænderne!

Jeg håber, blu-ray får mere vind i sejlene, andet ville da være ærgerligt.

Thomsen (8) skrev:
De danske filmdistributører arbejder hårdt på en onlinefilmtjeneste med planlagt lancering næste år (i første omgang dog ikke i HD-kvalitet), og de amerikanske selskaber har en tidshorisont, der siger 2012.


Måske har Roland Emmerich alligevel fat i noget med Dommedag i 2012 ...? :S
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"

Skriv ny kommentar: