De nominerede til Orange British Academy Film Awards, også kendt som BAFTA, er blevet offentliggjort af det britiske filmakademi.

Golden Globe-vinderen “Slumdog Millionaire” og “Benjamin Buttons forunderlige liv” fører feltet med hver 11 nomineringer efterfulgt af “The Dark Knight” med ni nomineringer og “Changeling” med otte.

[list]Bedste film:[li]”Benjamin Buttons forunderlige liv”[/li][li]”Frost/Nixon”[/li][li]”Milk”[/li][li]”The Reader”[/li][li]”Slumdog Millionaire”[/li][/list][list]Bedste britiske film:[li]”Hunger”[/li][li]”In Bruges”[/li][li]”Mamma Mia!”[/li][li]”Man on Wire”[/li][li]”Slumdog Millionaire”[/li][/list][list]Bedste instruktør:[li]David Fincher (“Benjamin Buttons forunderlige liv”)[/li][li]Ron Howard (“Frost/Nixon”)[/li][li]Clint Eastwood (“Changeling”)[/li][li]Stephen Daldry (“The Reader”)[/li][li]Danny Boyle (“Slumdog Millionaire”)[/li][/list][list]Bedste manuskript:[li]Joel og Ethan Coen (“Burn After Reading”)[/li][li]Philippe Claudel (“I’ve Loved You So Long”)[/li][li]J. Michael Straczynski (“Changeling”)[/li][li]Martin McDonagh (“In Bruges”)[/li][li]Dustin Lance Black (“Milk”)[/li][/list][list]Bedste mandlige skuespiller:[li]Frank Langella (“Frost/Nixon”)[/li][li]Dev Patel (“Slumdog Millionaire”)[/li][li]Brad Pitt (“Benjamin Buttons forunderlige liv”)[/li][li]Mickey Rourke (“The Wrestler”)[/li][li]Sean Penn (“Milk”)[/li][/list][list]Bedste kvindelige skuespiller:[li]Angelina Jolie (“Changeling”)[/li][li]Kristin Scott Thomas (“I’ve Loved You So Long”)[/li][li]Meryl Streep (“Doubt”)[/li][li]Kate Winslet (“The Reader”)[/li][li]Kate Winslet (“Revolutionary Road”)[/li][/list]

Listen over alle de nominerede kan ses hos BAFTA.org. Priserne uddeles 8. februar.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 filmz-B|aze 15 år siden

Må indrømme jeg ikke var ved at falde bagover da jeg så Skumdog millionaire. Det er en god film, og en spændene engangsvinkel. Men så er den heller ikke bedre. Jeg forstår ikke hvorfor den ligger #35 på imdb.com
"Too wierd to live, and too rare to die"
Pas på! Jeg har sort telt i camping!
Gravatar

#2 steadi07 15 år siden

#1 - Jeg forstår heller ikke hvorfor "The Dark Knight" ligger på #5 på imdb.com, men sådan er folkets vilje så uforståelig:)

OT: Mon ikke Kate Winslet også nupper en BAFTA for bedste kvindelige skuespiller.. Og så slupper cirklen med en oscar i slutningen af næste måned!
Gravatar

#3 Kruse 15 år siden

Ganske fine valg. Jeg glæder mig til at se de fleste af dem

Og i øvrigt gætter jeg på 2 indlæg endnu (forklaring følger ;))
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#4 The Dark Knight 15 år siden

#2 - The Dark Knight fortjener førstepladsen!
Gravatar

#5 rockysds 15 år siden

Det, jeg finder mest interessant, er at Kate Winslet er blevet nomineret til bedste kvindelige hovedrolle for "The Reader" og ikke birolle, som hun nok gerne så det, da hun nu er sin egen rival. Bliver spændende at se, om AMPAS gør noget lignende.
There was no bullshit, no arty pretensions. "Doug," he'd say when we were doing Written on the Wind, "Give me some bosom."
Gravatar

#6 Kruse 15 år siden

Arrgh øv, nu troede jeg at der mindst ville gå 2 indlæg fra mit indlæg, til en eller anden ville lovprise The Dark Knight, men ak.....jeg tog fejl. Der skulle kun et enkelt indlæg til ;)
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."
Gravatar

#7 Skeloboy 15 år siden

#5 - nu ved jeg ikke lige hvordan Bafta nominerer, men jeg ved at hoved/bi-rolle i AMPAS faktisk ikke er defineret nærmere...

Hvis IMDB hed A(ction)-IMDB, så burde den være nr. 1...jeg var helt begejstret lige efter biffen, men ved andet gennemsyn, når man lige kan se igennem alle effekterne, så er den ikke helt så supergod...så er batman begins faktisk bedre...

Jeg er dog lidt ked af The Wrestler ikke er med i instruktion eller film...men det er også ligemeget, for det bliver nok alligevel Slumdog, der bliver den helt store filmsluger
Gravatar

#8 Åkepool 15 år siden

#7 - Hvis det hed A(ction)-IMDB, synes du at "The Dark knight" skulle ligge nr. 1 og samtidig siger du, at "Batman begins" er bedre? Det giver da ingen mening, medmindre du ikke synes den sidste er en actionfilm? :)
So, at last we meet for the first time for the last time.
Gravatar

#9 steadi07 15 år siden

#8 - Jeg tror, at #7 mener rent actionmæssigt er "The Dark Knight" bedre end "Batman Begins".
Men at samlet er "Batman Begins" bedre end "The Dark Knight".

Så gerne "In Bruges" vinde for bedste manuskript. Det er en af de bedste film jeg har set i længere tid.

Skriv ny kommentar: