Sony takker nej til ny aftale med Disney om Spider-Man – “Spider-Man 3” og “Spider-Man 4” er på vej.

“Spider-Man: Far From Home” er netop blevet den største billetsælger hos Sony Pictures nogensinde – og den er produceret af det Disney-ejede Marvel Studios.

Den store succes fejrer Sony snart med en forlænget biografudgave – læs om det her.

Men på trods af succesen trækker Sony nu Spider-Man ud af Marvel Cinematic Universe, fordi man ikke er nået til enighed med Disney om en ny aftale med Marvel Studios, siger kilder til Deadline.

Spider-Man er ejet af Sony, men lige siden 2016 har Peter Parker indgået som en del af MCU, som Marvel Studios står bag.

Det skete, fordi Sony efter “The Amazing Spider-Man 2” fra 2014 måtte erkende, at man ikke selv kunne skabe en stor nok succes med Spider-Man-karakteren.

Derfor indgik Sony-ledelsen en låneaftale med Marvel Studios, der producerede “Spider-Man”-filmene (“Homecoming” og “Far From Home”) for Sony mod til gengæld at måtte benytte Spider-Man i MCU.

Således har Spider-Man medvirket i MCU-filmene “Civil War”, “Infinity War” og senest i “Endgame”.

Men efter “Far From Home” er låneaftalen udløbet, hvorefter man skulle nå til enighed om en ny, hvilket på forhånd virkede som en ren formalitet.

MCU-aftalen har været en stor succes for Sony, og med “Far From Home” har Marvel Studios lagt op til at gøre Spider-Man til en central karakter i fremtidens MCU.

Til gengæld har Disney ønsket en bedre aftale. Tidligere er Marvel angiveligt blevet kompenseret med fem procent af “Spider-Man”-omsætningen.

Men Marvel nu har krævet 50 procent af indtægterne, hvis Spider-Man skulle forblive i MCU. Det har Sony afvist.

I stedet fortsætter Sony med Tom Holland som Peter Parker og Jon Watts som instruktør, men uden Marvel-chef Kevin Feige som producent.

Sony planlægger således allerede to nye “Spider-Man”-film, der meget vel kan blive en del af Sonys eget Marvel-univers, der begyndte med “Venom” i 2018. I dette univers er man nu på vej med “Morbius” og “Venom 2”.

Hverken Sony Pictures eller Marvel Studios har ønsket at kommentere.


Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Johnny42 6 måneder siden

Det ser ud til Disney har forsøgt at tromle Sony, som de gør i nogle af de aftaler, de indgår med biografkæderne, men nogle gange bliver det bare for dyrt.
Gravatar

#2 Lauzzy81 6 måneder siden

Altså hvis Marvel/MCU kun har fået 5% af indtægterne på åbningsdagen af de film som Spider-man har medvirket i, så kan jeg da godt forstå at Marvel gerne vil have flere penge eller andel i de film! SONY skyder sig selv i foden, fordi vi må da erkende at spider-man filmene er blevet meget bedre efter Marvel/Kevin Feige har været med inde over.

Men hvad jeg har læst på andre sider, er de stadig i forhandlinger og intet er 100% officielt endnu.
Gravatar

#3 Nagash 6 måneder siden

Det kommer uden tvivl til at ramme dem begge lige i røven. MCU fans forventer at Sony kører franchisen i sænk igen og bliver derfor væk. Men Disney har bygget så meget historie op om Spiderman gennem de sidste mange film, at det bliver et manushelvede for forfatterne at skulle danse udenom ham gennem hele phase 4.

Øv, det var godt nok et trist drejning på den historie. Troede ellers bare Sony ville have Far From Home skulle tjene en milliard, hvilket den jo har.

#2 - Tror faktisk slet ikke der har været et officielt tal ude, så ved ikke hvor du har de 5% fra?
Men nej, det gælder ikke alle film Spider-man deltager i, men de film han bærer titelrollen på.
Gravatar

#4 SublimeKen 6 måneder siden

Kan sådan set godt forstå begge parter. Marvel og Disney står for alt arbejdet, mens Sony egentlig kun står for marketing og finansiering, så kan godt forstå de vil have en lidt større bid af kagen. 50% er dog lige grådigt nok. Tilgengæld kan jeg godt forstå Sony ikke ønsker og dele så stor en bid af deres mest indtjenende karakter, og Venom har vist dem at de kan få finansiel succes med disse karakterer uden indblanding fra marvel. Det er bare ærgerligt det skal gå ud over os fans.

#3

Jeg har set samme tal blive nævnt på flere sider i forbindelse med denne nyhed, så tror nu tallet er officielt nok. Men som du siger så gælder det selvfølgelig ikke Civil War, Infinity War og Endgame. Med de film fik Sony ingen fortjeneste. Der gik pengene udelukkende til Disney
Gravatar

#5 Gorman 6 måneder siden

Dårlig nyhed. Men Så opkøber Disney vel bare Sony Pictures :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#6 The_Corrector 6 måneder siden

Det eneste jeg fik ud af den her artikel, var at Disney køber Sony Pictures.
Gravatar

#7 Mejse 6 måneder siden

#6 så du fik altså absolut intet ud af den :)

mon ikke de forhandler videre, ved at gå hver til sit taber de jo begge to, især Disney så mon ikke de kan hives tilbage til forhandlingsbordet, da de jo virkelig har lagt meget op til at spiderman skal være en vigtig person fremover :)
Gravatar

#8 Jokke_2500 6 måneder siden

Vent nu at se... Det er sikkert en del af en stædig forhandlingstaktik. Ved at lade det køre lidt i medierne og føle lidt på reaktionerne får de en bedre fornemmelse af hvordan de skal håndtere næste forhandlingsrunde. Når der er så mange penge at tjene er døren aldrig smækket i.
Gravatar

#9 Squeszh 6 måneder siden

"Spider-Man er ejet af Sony."

Nej... Spider-man er ejet af Marvel/Disney....
Men Sony ejer rettighederne til at lave Spider-man film...

Gravatar

#10 SublimeKen 6 måneder siden

Et par ting er blevet tilføjet, uddybet eller afkræftet i forbindelse med denne nyhed. Det var ikke Marvel der ønskede 50% af indtægterne, det var Disneys bestyrelsesformand Alan Horn (samme mand som besluttede at James Gunn skulle væk, før Disneys adminstrerende direktør Bob Iger genansatte ham).

Derudover krævede de ikke 50% (Det var sikkert deres start tilbud) men maks 30%.

Og som en lille sidebemærkning blev Kevin Feige og Disney aldrig betalt som producent på filmene. Disney har endda betalt årlige royalties til Sony, samt et beløb på 175 millioner dollars for merchandise.

Til sidst, så er det ikke så sandsynligt at Jon Watts fortsætter som Instruktør, da hans kontrakt kun forløb over to film, ikke tre, og Tom Holland har kun kontrakt på en enkelt mere, så han fortsætter måske heller ikke efter den tredje.

Skriv ny kommentar: