Statsborgertest kræver svar på premiere-året for første “Olsen-banden”


“Olsen-banden” er skide godt. Og det er skide godt at vide meget om netop den fiktive forbryderbande på film. Det mener partierne bag reglerne for at søge om statsborgerskab i Danmark.

Se også: Anmeldelsen af “Olsen-banden”

I år er reglerne blevet strammet, hvis du som udlænding skal opnå dansk statsborgerskab. Du skal kende til indførelsen af Jyske Lov, hvad et påskeæg symboliserer og sidst, men ikke mindst, hvornår den første “Olsen-banden”-film fik dansk premiere.

Hvis du ikke ved, at det var i 1968, så skal du bare svare korrekt på 32 andre af de i alt 40 spørgsmål, som skal afgøre, om du har fortjent at være dansk.

Det er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, som står bag testen. Du kan selv teste, om du er en ‘rigtig’ dansker her.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (15)
Gravatar

#1 kblood 4 år siden

Ja, du skal da kende til de danske film før de kan kalde dig dansker...

What? Det kunne jeg da ikke engang svare på, de burde måske prøve at have nogle bare lidt relevante spørgsmål der?
Gravatar

#2 MartinEH 4 år siden

Jeg undrer mig over, at Olsen-banden er det "film-klenodie", de har valgt at fokusere på... Er der ikke et par andre, der rangerer højere og er mere kulturelt relevante (f.eks. Babettes gæstebud, Pelle Erobreren eller måske Pusher, Bænken og Dansen med Regitze).
Gravatar

#3 Silver666 4 år siden

Latterlig spørgsmål!
Hvem fanden ved det uden at Google?
Gravatar

#4 Adagio 4 år siden

Det er nogle totalt latterlige spørgsmål som ikke beviser andet end at man er god til at huske meningsløse ting. Det har intet at gøre med om man er dansker eller ej.


Skal alle danskere så også tage den test? Dem der ikke består må ikke have lov til at stemme ved næste folketingsvalg, da de ikke er "rigtig dansker" :D
Gravatar

#5 Snipp 4 år siden

Jeg fik 25 point. Så er jeg vist ikke rigtig dansker. Jøses man en latterlig test!
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#6 Geekalot 4 år siden

Efter som de kan tage den på forhånd er det vel fine og ok spørgsmål, beviser bare de skal sætte sig lidt ind i kultur, love og regler. Det er der hvis ret så mange af dem i forvejen der ikke kan, så fint nok de så skal lære lidt om det for at kunne få retten til at kalde sig for statsborger.
Gravatar

#7 Adagio 4 år siden

Geekalot (6) skrev:
Efter som de kan tage den på forhånd er det vel fine og ok spørgsmål, beviser bare de skal sætte sig lidt ind i kultur, love og regler. Det er der hvis ret så mange af dem i forvejen der ikke kan, så fint nok de så skal lære lidt om det for at kunne få retten til at kalde sig for statsborger.


Det minder mig lidt om en historie min mor altid kommer med fra hendes studietid. Der skulle hun også til eksamen på lignende måde om noget der var totalt ligegyldigt for om hun kunne udføre hendes arbejde. Hun terpede alle spørgsmål/svar så hun kunne svarene ud fra spørgsmålsnr, selvom hun ikke vidste hvad spørgsmålet egentligt drejede sig om. Teoretisk vil man sagtens kunne bestå den her prøve uden at man kan et ord dansk

At have en test som denne er i mine øjne nok den dårligste måde at kunne afgøre om de er "rigtig dansker" eller ej. De findes et utal af bedre måder at kunne afgøre det.

Jeg vil mene at de burde skulle ind til en slags mundtlig eksamen på dansk, hvor der bliver talt om alt muligt dansk for at se hvor meget de kender til dansk kultur, love, nyheder osv.
Gravatar

#8 Skuffle 4 år siden

boom 1968.. 35 rigtige
Gravatar

#9 Wrigley 4 år siden

#2 Ikke for at glemme sengekant's filmene.
Gravatar

#10 Ceepa 4 år siden

Syns det er sjovt, folk glemmer at dem, der får udleveret denne test for at søge om dansk statsborgerskab først får udleveret en bog, med hvilken, de kan forberede sig på testen :)

Det er ligesom en eksamen! De skal jo ikke ligefrem svare på disse spørgsmål uden forberedelse. (Hvilket er grunden til, at jeg er vildt imod eksamensformen vi har i dag på de forskellige uddannelsesinstitutioner :) )

Skriv ny kommentar: