For to år siden så det ud til, at Stephen Daldry (“The Hours”) skulle instruere en filmatisering af Michael Chabons Pulitzer-vindende roman “The Amazing Adventures of Kavalier & Clay” med Tobey Maguire, Jamie Bell og Natalie Portman i hovedrollerne, men filmatiseringen, som Chabon selv havde skrevet manuskriptet til, blev aldrig til noget. Ifølge Chabon pga. intern studiepolitik hos Paramount Pictures.

“The Amazing Adventures of Kavalier & Clay” fortæller historien om de to unge fætre Josef Kavalier og Sammy Klayman, som inden 2. verdenskrig skaber tegneseriehelten “The Escapist”, der kan åbne enhver lås og kæmper for frihed overalt i verdenen.

I et nyt interview med AICN kan Daldry fortælle, at han håber Paramount snart giver filmen grønt lys igen, og at han stadig er interesseret i at instruere. Desuden fortæller Daldry, at han overvejede at animere flere sekvenser i filmen og arbejdede med flere forskellige animatorer i sin søgen efter en måde at animere filmens tegneserieelementer.

På spørgsmålet om, hvorvidt “The Amazing Adventures of Kavalier and Clay”-filmen gavnes af forsinkelsen og den kommende “Watchmen”-films dekonstrutive træk, svarede Daldry:

”Måske har du ret. Måske er det et godt tidspunkt at minde folk om, hvem der skrev dem, og hvem der skabte dem, og hvorfor de blev skabt. Og hvor vigtige de var for en generation af immigranter, der kom til USA fra Europa, og hvad superheltemyten oprindeligt talte til og talte om.

Daldry er snart biografaktuel med dramaet “The Reader”, der har Ralph Fiennes, Kate Winslet og David Kross på rollelisten.

Chabons “Wonder Boys” er tidligere blevet filmatiseret af Curtis Hanson, og forfatterens roman “The Yiddish Policemen’s Union” er i øjeblikket ved at finde sin vej mod filmlærredet med brødrene Ethan og Joel Coen bag roret.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: