Stephen King kunne ved en oplæsning af sin nye roman “Under the Dome” afsløre, at han har planer om at skrive en fortsættelse til “Ondskabens hotel” (“The Shining”), der i 1980 fik en meget populær filmatisering med Jack Nicholson i hovedrollen og med Stanley Kubrick bag kameraet.

Fortsættelsen til den originale historie, der foregik i en spøgelsesagtig tidslomme af galskab og mord, vil ifølge King fokusere på Danny Torrance, som formåede at slippe levende fra Overlook Hotel og sin gale far.

Danny er nu 40 år og bor i New York, hvor han arbejder som pedel på et hospice. Dannys egentlige job består dog i at besøge de patienter, der er lige ved at dø, og hjælpe dem med at foretage den sidste rejse ved hjælp af de mystiske kræfter, han besidder.

Selvom King endnu ikke er helt sikker på, om han vil skrive bogen – og det er derfor også uvist, om vi vil se en eventuel filmatisering – har han allerede en titel: “Doctor Sleep”.

Læs også: [url=Drømmefangeren Stephen King]Drømmefangeren Stephen King[/url].


Vis kommentarer (32)
Gravatar

#21 Kiksmann 10 år siden

#20 så skal du straks læse følgende: IT (det onde), Petsemetary (dyrekirkegården), Salem's lot, Misery, The shinning (ondskabens hotel), The Stand (Slutspil) og sidst men ikke mindst The Dark Tower (Det mørke tårn 1 - 7) den er fantastisk. Får du lyst til en forfatter som en mere nuaceret vil jeg anbefale Clive Barker, han har skrevet nogen fantastiske bøger.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#22 neran 10 år siden

#20, mange tusind tak for anbefalingerne^^ Misery og The Stand nævner King selv i hans bog On Writing, som er afsindig spændende og giver et rigtig godt indblik i det at skrive, og så er den meget inspirerende til at skrive selv. Har læst første bind af The Dark Tower og genlæser den snart igen, for lige at genopfriske den, inden jeg går videre med resten af serien
Afsindig Alsidige Anmeldelser af Anders - http://neranders.wordpress.com/
Gravatar

#23 chandler75 10 år siden

# 20 Jeg synes nu ikke, der er så meget spoiler over, at den lille dreng overlever, da børn sjældent dør i Kings bøger.

Men jeg vil anbefale, at du ikke klikker på kildelinket, som nyheden henviser til, hvis du vil undgå større spoilere :)
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#24 neran 10 år siden

23# Tak for advarslen :) Som sagt, så er jeg en af de nyere medlemmer i hans fanskare, så har endnu ikke læst helt så meget af ham. Og tak for informationen, så ved jeg en smule mere, hvad jeg kan forvente af børns skæbner i hans bøger^^
Afsindig Alsidige Anmeldelser af Anders - http://neranders.wordpress.com/
Gravatar

#25 KayOzz 10 år siden

Heldigvis er slutningen i filmen forskellig fra bogen.. Nok lidt mere dyster i filmen.. For en 12-15 år siden blev der udgivet en miniserie af the Shining. Tror den var i 2 dele.. Den følger bogen temmelig nøje, men har overhovedet ikke samme atmosfære som 80´er udgaven..

Og så blev der nævnt Salem´s Lot som bog.. Den kan kun anbefales. Men herhjemme i DK er det ikke sikkert den går under Salem´s Lot, men derimod "De dødes by" (Hvor originalt).
OG hvis du kan, så opstøv den gamle Salem´s Lot film fra 1979.. Den er måske ikke så uhyggelig, men den har en fed dyster stemning under hele filmen, som de bare ikke kan lave i nutidens gyserfilm..
Gravatar

#26 Nicki52 10 år siden

Jeg har set Ondskabens hotel endnu engang. Jeg nød den. Den er god, og uhyggelig stemning. Men det jeg syntes mest var uhyggeligt, var når konen skreg, og jeg grinede af Jack Nicholson fordi han ikke overbevidste mig. Det gør han stadig ikke. Syntes det var ærgeligt at de ikke tog noget mere fra bogen og arbejdede med det.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#27 aero 10 år siden

#24 som 'gammel' king fan vil jeg absolut anbefale dig at læse "det onde" (it) og "opgøret" (the stand, først udgivet som slutspil, men senere som opgøret med passager, som var undladt i den første oversættelse). Det er i min mening hans bedste bøger. "De dødes by" (salem's lot) synes jeg dog er en smule triviel.
Its structural perfection is matched only by its hostility
Gravatar

#28 Nicki52 10 år siden

#27

Den vil jeg også gerne læse, har bare aldrig fundet tid til at læse den mobbedreng. Der skal være tid til at læse den.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#29 Highland Park 10 år siden

Nicki52 (26) skrev:
... og jeg grinede af Jack Nicholson fordi han ikke overbevidste mig. Det gør han stadig ikke.

Jeg er målløs...
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#30 Nicki52 10 år siden

#29
I filmen var der ingen grund til at blive gal. I bogen er der omkring halvtreds grunde. Han så komplet latterlig ud, da han begynte at grine som en gal. Og kan bedre lide slutningen i bogen, end i filmen.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"

Skriv ny kommentar: