Stephen King kunne ved en oplæsning af sin nye roman “Under the Dome” afsløre, at han har planer om at skrive en fortsættelse til “Ondskabens hotel” (“The Shining”), der i 1980 fik en meget populær filmatisering med Jack Nicholson i hovedrollen og med Stanley Kubrick bag kameraet.

Fortsættelsen til den originale historie, der foregik i en spøgelsesagtig tidslomme af galskab og mord, vil ifølge King fokusere på Danny Torrance, som formåede at slippe levende fra Overlook Hotel og sin gale far.

Danny er nu 40 år og bor i New York, hvor han arbejder som pedel på et hospice. Dannys egentlige job består dog i at besøge de patienter, der er lige ved at dø, og hjælpe dem med at foretage den sidste rejse ved hjælp af de mystiske kræfter, han besidder.

Selvom King endnu ikke er helt sikker på, om han vil skrive bogen – og det er derfor også uvist, om vi vil se en eventuel filmatisering – har han allerede en titel: “Doctor Sleep”.

Læs også: [url=Drømmefangeren Stephen King]Drømmefangeren Stephen King[/url].


Vis kommentarer (32)
Gravatar

#31 Highland Park 10 år siden

Nicki52 (30) skrev:
#29
I filmen var der ingen grund til at blive gal.

Så har du vist ikke set samme film som mig. ;)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#32 BN 10 år siden

Nicki52 (26) skrev:
det jeg syntes mest var uhyggeligt, var når konen skreg


Okay, det var så til gengæld det mindst uhyggelige for mig. Det mest skræmmende i hele den film, er STEMNINGEN og STEDET, ja, hele atmosfæren. Dernæst er det de der syner af
de to små piger og den døde, nøgne kvinde.
Scenerne med
Jack Nicholson bevæbnet med ulvesmil og økse og den sorte mand der bliver hugget ihjel, samt mor og søn der flygter
er blottet for uhygge og trækker gevaldigt ned. Heldigvis rettes der en smule op på det i slutscenen, hvor vi får en snert af den psykologiske uhygge, der gjorde første halvdel af filmen så isnende uhyggelig. Jeg tænker her på kameraet, der zoomer langsomt ind på
det gamle foto fra 1920'erne (eller er det 30'erne?) hvor Jack Nicholson pludselig figurerer blandt gæsterne.


Ingen var bedre end Kubrick til via billeder og lyd at skabe de der helt specielle stemninger - tag blot de sidste scener med piloten Dave Bowman i '2001', toiletscenen i 'Full Metal jacket' og de mange tavse, actionløse scener på hotellet i 'The Shining'.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/

Skriv ny kommentar: