Stereo Studio lukker

Det bliver ikke lettere for dig, der stadig køber fysiske film. Endnu en af landets store kæder for salg af musik og film melder sig konkurs og må lukke. Det er Stereo Studio, der igennem 40 år har solgt musik og siden hen film til danskerne, som nu må dreje nøglen.

Se også: Blockbuster giver op

Konkursen følger i kølvandet på andre lignende lukninger de senere år af kæder som T.P. Musik og Blockbuster:

”Danskernes forbrugsvaner har ændret sig markant gennem årene, og trods en ihærdig og lang kamp for at tilpasse virksomheden til markedet, må vi indse, at tiden, hvor kunderne købte musik i en fysisk butik, er en saga blot,” siger direktør hos Stereo Studio, Britta Sørensen, til DR.

Tror du, at salget af fysisk film har en fremtid?

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.


Vis kommentarer (60)
Gravatar

#31 gangstalicious 3 år siden

#30 -

En stor håndfuld advokater siger præcis det modsatte.

Det er jo ikke fordi, det er en hemmelighed at man kan bruge DNS/VPN-tjenester og den slags er ikke ulovligt at bruge. I praksis kan brugen af dem i forhold til Netflix højest være imod deres betingelser og Netflix kan reagere på det, hvis de vælger.

Til at starte med, kunne de lukke for at man kan bruge samme konto på tværs af alle udgaverne af Netflix. De kunne spærre for, at man kan bruge eksempelvis danske betalingskort til at betale for Netflix US og de kan gøre som jeg har beskrevet ovenfor.

Men hvad er der sket? Intet, absolut intet. Der er ingen eksempler på, at Netflix nogensinde har lukket en konto pga. brugen af ovenstående tjenester og der er vist kun et vagt forsøg på at presse dem til at gøre noget ved det i Australien, men mig bekendt, kom det aldrig videre end forsøget.

Det fortæller mig, at rettighedshaverne har det fint med at få penge i lommen, i stedet for at folk downloader deres indhold ulovligt, for at få adgang til det.
Gravatar

#32 Bishop 3 år siden

#29
Reposter lige da der forsvandt en del af mit indlæg.

Det var DR egen jurister som kom med den udmelding efter so ein ding valgte at vise hvordan man omgik geoblocking.

”Det er vores juristers vurdering, at det er i strid med ophavsrettens paragraf 75c at omgå geoblokeringer. Det var vi ikke klar over, da vi lavede programmet, men vi blev bevidste om det i løbet af researchen og skyndte derfor at rette i genudsendelsen,” siger redaktionschef i DR Lars Rønnow Torp.

Men du kan vel godt se at hvis det var meningen at alt Netflix's materiale skulle være tilgængelig for alle kunder så havde det jo ikke været nødvendigt at have blockeret materiale ikke...
Det er andre distributører som betaler for at have retten til at sende de nyeste sæsoner af en given serie, så hjælper det ikke at Netflix overtræder den rettighed.

P.S. hvis du havde læst Netflix terms of use ville du se at i punkt 4.3
You may view a movie or TV show through the Netflix service primarily within the country in which you have established your account and only in geographic locations where we offer our service and have licensed such movie or TV show. The content that may be available to watch will vary by geographic location and will change from time to time. The number of devices on which you may simultaneously watch depends on your chosen subscription plan and is specified on the "Your Account" page.

Så helt ligeglade er de ikke. Netflix-terms-of-use-threatens-to-terminate-accounts-using-vpn
http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-an...
Gravatar

#33 gangstalicious 3 år siden

Jep, jeg ved godt at det står i deres betingelser, jeg ved også, at der ikke er et eneste dokumenteret tilfælde af, at en konto er blevet lukket ned pga. brug af VPN/DNS-tjenester.

Indtil det er sket, kan det jo kun betyde, at de sikrer deres egen røv, i tilfælde af, at rettighedshaverne en dag beslutter sig for at presse dem til at gøre noget.
Gravatar

#34 Bishop 3 år siden

#33
Din påstand er jo at de er ligeglade, hvilket de ikke er.

Det fortæller mig, at rettighedshaverne har det fint med at få penge i lommen, i stedet for at folk downloader deres indhold ulovligt, for at få adgang til det.
Det er jo lidt misforstået, for ulovlig download rammer producenterne, hvorimod at omgå geoblocking går udover distributørerne f.eks TV3 eller en anden kanal som har rettigheden til den nyeste sæson af en serie.
Gravatar

#35 Alfonsen 3 år siden

I sandhed en trist nyhed...hvis den tendens fortsætter, spår jeg at vores elskede filmmedie får det meget svært fremadrettet....det er simple matematik, lad os for eks. tage en alm familie på 4 der gerne vil se "Inderst inde" hvis de vælger at se den i bio koster det dem ca 300 kr i billetpris (vi kan sagtens blive enige om at biografens priser generelt er for høje i dk) hvis de vælger at købe den på dvd/blu-ray kan de slippe med ca. 150 kr. hvis den ellers bliver købt lige når den udkommer....I hvert tilfælde går en hvis del af pengene tilbage til det firma der står bag filmen......
Lad os så forestille os at samme familie fremadrettet vælger kun at streame alt deres underholdning eks vis gennem netflix, ca. 90 kr. om måneden for alle fire for alle de film og serier de overhoved kan trække, så er det da, i hvert fald for mig logisk at den fortjeneste hvert enkelt firma for ender med at være mange 1000 gange mindre og dermed er pengene til at lave nye film ect. også meget mindre og derfor vil der kun blive satset på sikre kort alsor Blockbusters og filmserie og reboots på reboots, så hvis i ikke kan vente på som Transformers nr 11 og Furiously Fast aka fast and furious nr en million kan i godt glæde jer....Hvis i ligesom mig der imod gerne vil have et bredt udvalg er jeg bange for at fremtiden ser ret dyster ud, i hvert fald hvis man kan sammenligne det at streame film med det at streame musik, der er nemlig end til flere genre der har det rigtigt hårdt efter streaming blev normen.......
Gravatar

#36 gangstalicious 3 år siden

Bishop (34) skrev:
Din påstand er jo at de er ligeglade, hvilket de ikke er.


Hvordan vil du ellers tolke det, når man har åndsvagt mange muligheder for at stoppe det igennem årevis, men bare lader stå til og rettighedshaverne dårligt ryster med sablen? Netflix streaming har eksisteret siden 2007 og siden 2010, har servicen været tilgængelig i andre lande, herunder muligheden for at bruge sin konto på tværs af landegrænserne.

Så ja, min påstand er, at de er ligeglade fordi alternativet er, at rettighedshaverne/producenterne slet ikke får penge i kassen. At det så måske går udover distributørerne, er en anden sag og nok ligeså svært at påvise, som at piratkopiering er lig med tab.

Hvis jeg ville se en given serie og jeg ikke havde noget andet valg end TV3 eller tv i det hele taget, ville jeg springe serien over. Livet er for kort til flow-tv.
Gravatar

#37 Hive 3 år siden

Bishop (34) skrev:
#33
Din påstand er jo at de er ligeglade, hvilket de ikke er.


Sandt, Netflix er ikke ligeglade med geoblocking-problematiken - de er aktivt imod den. Derfor har de også udtalt at de fremover kun vil forhandle rettigheder hjem der gælder globalt, så de helt kan slippe for alt det pjat overfor deres kunder.
Gravatar

#38 Bishop 3 år siden

#36

Producenterne får jo penge for at sælge deres materiale til TV-kanalerne.

Der er heller ikke noget som tvinger dig til at se flow-tv, du kan stadig binge på netflix men må vente til rettighederne er udløbet.

#37

Enig har lige kontaktet Netflix Customer Service og gutten jeg snakkede med kunne bekræfte at netflix har lukket kontoer før pga brug af vpn.

Så vil ikke sige at de er ligeglade.

Her er et udsnit af samtalen.

Netflix Hugo:
Me personally haven't done it but there are cases that we had suspended the service for some customers.
You:
Due to the usage of vpn to gain acces to content?
Netflix Hugo:
That would be right
Gravatar

#39 gangstalicious 3 år siden

Bishop (38) skrev:
du kan stadig binge på netflix men må vente til rettighederne er udløbet.


Netflix og Unblock US virker stadig ganske glimrende, så åbenbart ikke.
Gravatar

#40 Bishop 3 år siden

#39

Jeg snakker om lovlig metoder. :)

Skriv ny kommentar: