Det kan godt være, at den amerikanske instruktør Steven Soderbergh pensionerede sig selv som filmimstruktør sidste år. Men det betyder ikke, at han ligger på den lade side.

Se også: Clive Owen får blod på lægekitlen i Steven Soderberghs “The Knick”

Lige nu kan man opleve hans glimrende hospitalsserie “The Knick” på HBO Nordic, og forleden lagde instruktøren så en sort/hvid stumfilms udgave af Steven Spielbergs klassiker ”Indiana Jones og jagten på den forsvundne skat” op på sin hjemmeside Extension765.com. Du kan se hele filmen lige her.

Ideen med at recutte en af historiens bedste adventurefilm er ifølge Soderbergh selv at illustrere vigtigheden ved iscenesættelsen af filmscener. Som han selv formulerer det på sin hjemmeside:

”Jeg er af den overbevisning, at en film skal kunne fungere uden lyd. Og i den henseende bliver iscenesættelsen af de enkelte scener altoverskyggende”.

Soderberghs udgave af “Indiana Jones og jagten på den forsvundne skat” er dog ikke helt uden lyd. Instruktøren har nemlig udskiftet John Williams ikoniske score med Trent Reznor og Atticus Ross’ musik fra David Finchers ”The Social Network”.

Det er ikke første gang, at Steven Soderbergh piller ved en uddødelig filmklassiker. Han har tidligere udsendt et mashup af Alfred Hitchcocks ”Psycho” og Gus Van Sants genindspilning af samme film fra 1998 samt udsendt en nedbarberet 108 minutter kort udgave af Michael Ciminos episke ”Heaven’s Gate”.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 dslacker 9 år siden

Det er også for at illustrere, hvor fantastisk den film faktisk fungerer og ser ud i sort/hvid... og uden tekster :-) Det er ret vildt.
Have You Got The Will To Be Weird - IMDB Profil:
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=18871440
Gravatar

#2 eskithekid 9 år siden

"...uddødelig filmklassiker." xD
Gravatar

#3 Highland Park 9 år siden

Ideen med at recutte...

Hvad i alverden har givet jer det indtryk, at der skulle være tale om en nyredigeret udgave?

Desuden udgiver Soderbergh ikke filmen.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#4 Manthraxx 9 år siden

For helvede hvor er den musik bare træls at høre på.

Skriv ny kommentar: