Det engelsk filmmagasin Empire har kåret Steven Spielberg til at være verdens bedste instruktør gennem tiderne.
Magasinet har, via en afstemning blandt dets læsere, kåret de bedste instruktører i verden. Flere end 10.000 læsere afgav deres stemmer, og E.T.’s far fik en fornem førsteplads.
Han slog – med få stemmer – den afdøde gysermester Alfred Hitchcock. Bronzemedaljen gik til Martin Scorsese. Stanley Kubrick blev også hyldet for sine film og nåede op på en fjerdeplads.
#61 filmz-Dennis 19 år siden
Kan ikke rigtigt læse om du taler ned til mig el ikke. Ja, jeg har misforstået det med juryen, men kan du ikke prøve at svare på noget af det centrale i mit indlæg?
Denne vil jeg gerne have en kommentar til.:
” Men en "Bedste instruktør nogensinde" undersøgelse kastet ud til menigmand er komplet uladsiggørlig.”
Og ud over det forsøger jeg, som jeg skriver nederst i mit indlæg, at få gang i en seriøs diskussion om "smagsdommeri".
- men hvis du føler jeg er useriøs eller "ikke burde svare mig", så lad dette indlæg stå hen.
#62 zombieman 19 år siden
#63 filmz-Bruce 19 år siden
Så helt fint, hvis vi skal prøve og gå ind i en seriøs diskussion.
Jeg er 100% enig i dit punkt omkring smagsdommeri, det er lidt det jeg mener med Guardian listen. Deres liste er ligeså forkert som Empires, dog blot ud fra et helt andet grundlag. De nedsætter et "åååh så alvidende panel" og konkluderer ligeså subjektivt hen i skoven som Empire.
"Bedste instruktør nogensinde"? Man kan lave 1000 forskellige kriterier for en sådan og ende med 1000 forskellige resultater. Kaster man det ud til læsere, ja så rammer man altså flest, som er interesserede i nutidige film og instruktører. Hvis vi istedet laver en Bedste Instruktør i 90'erne, ja så har man klart et bedre, omend stadig subjektivt sammenligningsgrundlag. Prøv og kig her. Denne er en "Best Directors" HVIS den var lavet i 60'erne.
Grunden til "Bedste instruktør nogensinde" er uladsiggørelig, vil også henvise til 3. sidste paragraf i #49.
Skulle man sammenligne, så bør det være under noget som man med rette kunne kalde sammenlignelige præmisser. F.eks. "bedste retssalsdrama" nogensinde. Her betyder teknik f.eks. intet.
#64 filmz-Dennis 19 år siden
Og jer er også enig at man skal begrænse film/isntruktør sammenlginingen til f.eks genre bestemte film eller andet.
PS.: Tak for linket.
#65 filmz-Dennis 19 år siden
Så måske sku man prøve at udvide sin horisont lidt. :-)
#66 davenport 19 år siden
Jeg havde det lidt på samme måde, men er blevet bedre til det.
#67 filmz-Dennis 19 år siden
Men de kan vel ikke lejes mere? :-)
#68 SpielbergFreak 19 år siden
Jeg kan godt give dig ret i at Tim Burton og Chaplin mangler, men George Lucas er da til alle tider, den mest elendige instuktør!
Spielberg find dig en ny ven!
#69 filmz-Bruce 19 år siden
F.eks. har jeg hørt så meget om Dreyer's film "Passion of Joan of Arc", at jeg bliver nødt til at vide...what's all the fuzz about?
Jeg så Vertigo af Hitchcock for 6 måneder siden for første gang og blev blæst væk. En masse af de teknikker som bruges i nye film, bl.a. zoom effekten i Spielbergs Jaws, lavede Hitchcock jo i tårnet i denne film. Finchers fænomenale panorering rundt i huset uden objekter til at komme i vejen i "Panic Room", lavede Orson Welles bl.a. i Citizen Kane i 1941, vel og mærke uden CGI. Kan godt li', hvordan instruktører har måttet skulle bryde hjernen og vise os de ting på en overbevisende måde i en tidsalder, hvor computeren ikke eksisterede. Gad vide hvad de to legender ikke kunne ha' fået ud af nutidens teknik?
Men jeg glæder mig da stadig vildt til War of the worlds, Batman, Kong og film som Dear Frankie, Crash og Matchpoint.
#70 filmz-Exitium 19 år siden