Filmz guider nu til film, der er værd at se i denne tid med corona-lukkede biografer i hele Danmark.

De danske biografer er lukket frem til som minimum den 27. marts på grund af frygten for den smitsomme coronavirus.

Derfor er der ingen nye premierefilm i biograferne i den kommende tid. Nu er der hjælp på vej til filmfans.

Filmz har samlet 20 film, som kan anbefales til hjemmebiografen, mens vi venter på, at biograferne igen åbner.

5 FILM OM EPIDEMIER

Contagion (Blockbuster)
En pandemi spreder sig over kloden som en steppebrand. Mens videnskabsfolk kæmper for at finde en modgift, bidrager en blogger til panikken ved at sprede misinformation på nettet.

Cargo (Netflix)
En inficeret far er strandet i Australien i tiden efter en brutal pandemi – nu må han gøre alt for at beskytte sit barn.

Carriers (Blockbuster)
En dødelig virus truer med at udrydde menneskeheden. Fire unge mennesker rejser i bil igennem ørkenen for at finde et sted, hvor infektionen endnu ikke er nået til.

Det syvende sejl (Filmstriben)
Netop afdøde Max vin Sydow spillede ridderen Antonius Block på vej hjem efter et langt og anstrengende korstog til Det Hellige Land, imens Den sorte Død hærger Europa i 1300-tallet. En dags ridt fra sit hjem træffer ridderen Døden. Det lykkes ham imidlertid at forhandle sig til en henstand via et parti skak.

12 Monkeys (iTunes)
Bruce Willis og Brad Pitt har hovedrollerne i Terry Gilliams sci-fi-film om en mand, der sendes tilbage i tiden for at redde Jorden fra en virus, som har drevet menneskeheden på randen af udryddelse.

5 FILM OM ZOMBIER

28 Days Later (SF Anytime)
Få dage efter at en virus ved et uheld bliver spredt, er overleverne fanget i en desperat kamp for at beskytte sig selv.

Shaun of the Dead (Amazon Prime)
Shaun er en taber med en plan om at få sin kæreste tilbage, at blive venner med sin mor igen og ikke mindst redde London fra zombier.

World War Z (HBO Nordic)
Verden er blevet ramt af en epidemi, hvor mystiske infektioner forvandler mennesker til hærgende zombier. Lane påtager sig derfor en livsfarlig mission: Han skal rejse Jorden rundt og løse problemet, før hele menneskeheden bukker under for zombie-truslen.

Train to Busan (Filmstriben)
En zombie-virus bryder ud i Sydkorea, hvilket nu får et par passagerer til at kæmpe for at overleve på toget fra Seoul til Busan.

Død snø (Blockbuster)
På en skitur i Norge står en gruppe studerende pludselig over for en gruppe zombie-nazi-soldater, der drevet af sulten efter menneskekød hærger de afsidesliggende bjerge, hvor de under 2. Verdenskrig frøs ihjel i sneen.

5 POST-APOKALYPTISKE FILM

The Road (Filmstriben)
Viggo Mortensen spiller en far, der sammen med sin søn rejser sydpå igennem et nådesløst post-apokalyptisk Amerika på flugt fra en kold vinter og en tiltagende sult. I håb om at overleve søger de mod kysten, og i oppakningen har de en pistol med to skud tilbage og en patron til hver, hvis det skulle blive nødvendigt.

Mad Max: Fury Road (SF Anytime)
Max bliver taget til fange af en flok krigere og bragt til et fort, hvor den enevældige Immortan Joe regerer. Mad Max bliver dog snart involveret i et desperat flugtforsøg ledet af den ukuelige Imperator Furiosa.

Children of Men (Viaplay)
Menneskeheden kan ikke længere føde børn og er på kanten af udryddelse, men én kvindes mave vokser. Nu må hun skjules hende, før verden går amok.

A Quiet Place (Netflix)
Udspiller sig i år 2020, hvor det meste af Jordens befolkning er udryddet. Derfor lever Familien Abbott i total stilhed for ikke at blive opdaget af livsfarlige væsener.

This Is the End (Blockbuster)
Jordskælv og ildebrande lægger Los Angels øde, alt imens seks venner fester igennem hjemme hos vennen James. Forsyningerne forsvinder dog hurtigt, og de er ved at drive hinanden til vanvid. Til sidst må de forlade huset, hvilket sætter deres venskab på den ultimative prøve.

Og så håber vi, at Tom Hanks snart bliver kureret for coronavirus – her er 5 film med den elskede skuespiller.

Læs også ‘Tom Hanks er smittet med coronavirus‘.

Forrest Gump (HBO Nordic)
En mindre begavet, men hjertensgod fyr fra sydstaterne, kommer ganske uforvarende i berøring med en lang række af de vigtigste personligheder og de mest skelsættende begivenheder i USA i midten af det 20. århundrede. 

Saving Private Ryan (Netflix)
Fortællingen om en deling amerikanske soldater, der deltager i D-dag-invasionen under 2. verdenskrig. Derefter begiver mændene sig ud på en farlig mission for at finde Private Ryan.

Cast Away (Netflix)
Den travle Chuck Noland holder juleaften med kæresten Kelly, da han pludselig bliver kaldt på arbejde. Chuck forsikrer hende om, at han snart vender hjem igen, men det gør han ikke, fordi hans fly styrter i havet. Chuck er den eneste overlevende og er nu strandet på en øde ø. Her er hver dag en kamp for at overleve.

Den grønne mil (Blockbuster)
Paul Edgecomb er vagtchef for afdelingen af dødsdømte i delstatsfængslet i Cold Mountain i 1930’erne. En dag ankommer en ny fange til fængslet, en kæmpestor sort mand kaldet John Coffey. Paul fornemmer, at denne fange er anderledes, og han udvikler en særlig interesse for fangen, der ikke viser tegn på voldelige tendenser.

Big (Viaplay)
Josh er 13 år, og hans største ønske er at være voksen. En dag finder han en ønskebod i et tivoli, og han er ikke et øjeblik i tvivl om, hvad han ønsker sig.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Gorman 3 år siden

Der kunne tilføjes Inferno med Tom Hanks. Den handler om at stoppe en terrorist, der vil anvende en dødelig virus.
Også Outbreak med Dustin Hoffman behandler emnet om udbrud af en dødelig virus.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#2 Johnny42 3 år siden

Så vi skal simpelthen sidde hjemme og se film om epidemier og katastrofer, så man kan gå endnu mere i panik? I sådan en situation vil jeg hellere se noget helt andet, f.eks. en komedie som Dumb and Dumber.
Gravatar

#3 Gorman 3 år siden

#2 er vi i panik?
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!

Skriv ny kommentar: