Christopher Nolan kan blive belønnet med en Oscar, hvis “Tenet” fastholder sin juli-premiere i 2020.

Biografernes største frygt for at genåbne er, at der til den tid ikke vil være nye, store premierefilm til igen at lokke publikum ind og sammen i en biografsal.

Store titler som “No Time to Die”, “Black Widow”, “Fast 9”, “Top Gun: Maverick” og “Minions 2” er udskudt – dem kan biograferne ikke vise, når de på et tidspunkt kan genåbne i løbet af sommeren.

Hvad skal de så vise? Den næste store premieretitel er Christopher Nolans “Tenet“, der hidtil har holdt fast i sin premieredato midt i juli. Nolan er nemlig om nogen biografernes mand.

Derfor kan han blive belønnet i 2021, hvis han og Warner Bros. holder fast i “Tenet”-premieren, som vil være en stor hjælp til de trængte biografer, der ellers vil blive tvunget til at give repremiere på ældre titler for at fylde programmet ud.

Det mener IndieWire-skribenten Tom Brueggemann, der tror på en Oscar til “Tenet”, hvis premieredatoen fastholdes:

”Nolan skulle allerede have haft den, og anstændige anmeldelser samt biograf-succes er et boost, men derudover at redde branchen også? Manuskriptet skriver sig selv,” skriver Tom Brueggemann i sin klumme.

Christopher Nolan har været nomineret til en Oscar for Bedste film med “Inception” og “Dunkirk” samt for sit manuskript til “Memento”, men aldrig vundet.

Samtidig vil konkurrencen være mindre til næste Oscar-show, da flere film netop bliver udskudt til næste år.

Læg dertil, at Christopher Nolan så sent som i sidste måned skrev en kærlighedserklæring til biograferne i The Washington Post.

Og selv om Hollywood under coronakrisen har eksperimenteret med direkte streming-premiere til udvalgte biograftitler, så har de igen og igen understreget, at deres største film hører hjemme i biografen.

Derfor kan det ligne en Oscar til “Tenet”, hvis det bliver filmen, som genåbner biograferne efter coronakrisen.

Læs også ‘Warner Bros. udtaler sig om premieren på “Tenet”‘.

“Tenet” får dansk premiere den 16. juli.



Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 filmz-Den Lyserøde Panda 1 år siden

Vildt nok at folk bare tager for givet at filmen er god. Jeg har da også høje forventninger til filmen og glæder mig altid til nye Nolan film, men det her er måske lige at trække den.
Gravatar

#2 BlackJesus 1 år siden

Jeg synes det er uværdigt at lave de her artikler, hvor skribenten og hjemmesiden gætter løs, som om de er store film eksperter.

Øh kig lige på alle af Nolans film, er der en af dem der er dårlig? Jeg har ikke set hans første film Following, men af de resterende 9, ser jeg minimum 7 af dem som rigtige gode og de 2 sidste som gode.

Manden har kun lavet kvalitet og hvis du hørt hans interview og læst om ham, vil du også vide at manden er perfektionist. Han er vores tids Cameron. Ville ønske jeg kunne sige Kubrick, men der mangler han at være mere skør.

Dem der så Star Wars i IMAX fik lov at se en scene til Tenet og den var ekstrem fed! Samt det er hans dyreste produktion. Manden vil ikke udgive filmen hvis den ikke er god, så simpelt er det! Der er han for perfektionistisk ;)

Men jeg er enig omkring artikellen. Generelt synes jeg filmz er begyndt at proritere kvantitet fremfor kvalitet.

Skriv ny kommentar: