Kommer det til at ske, går det imod de principper, som HBO har stået på siden udbyderens oprindelse.

Deadline beretter om noget interessant, som kan ændre den måde, vi ser HBO og HBO Max på. Angiveligt er der forhandlinger lige nu om at give Netflix licens til udvalgte titler fra HBO’s bibliotek. Hvis handlen går igennem, bliver det første gang i over et årti, at man kan finde HBO-programmer på en konkurrende streamingtjeneste.

Den første titel, som skulle være en del af forhandlingerne, er komedieserien “Insecure”, som Issa Rae har skabt og spiller hovedrollen i. Kilder med kendskab til forhandlingerne fortæller, at beslutning er taget på et økonomisk grundlag hos Warner Bros. Discovery, som ejer HBO og HBO Max. Erfarne medarbejdere inden for HBO har strittet imod aftalen.

Warner Bros. Discoverys CEO David Zaslav har tidligere udtalt, at han har intention om at gøre HBO Max’ bagkatalog mere rentabelt. Tidligere er der blevet rapporteret om HBO Originals slettet fra HBO Max, fordi producenterne skal fortsat betales, når serien afspilles. Licensering til Netflix er det næste initiativ. Dog er der ikke tale om eksklusiv licensering. Går handlen igennem, kan man stadig se “Insecure” og andre titler på HBO Max.

Ifølge insidere er handlen ikke gået igennem endnu. Det er stadig muligt, at licenseringen aflyses. Sker der, bliver opfattelsen af HBO anderledes: Fra at være udbyder af eksklusivt kvalitetsindhold til en mindre eksklusiv udbyder. HBO har tidligere licenseret indhold til andre tv-kanaler og udbydere, men det er ikke sket før med så stor en konkurrent som Netflix.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: