MSN har premiere på traileren til det kommende filmprojekt “The Ten”, en satire, der tager en komisk indgangsvinkel på Biblens ti bud med en lang række kendte skuespillere på rollelisten.
Projektet består af ti historier, der er inspireret af hver af Biblens ti bud, hvor historierne er fortalt i hver deres stil med overlappende figurer og temaer.
Filmen er prydet med navne som Famke Janssen, Paul Rudd, Jessica Alba, Adam Brody, Winona Ryder, Gretchen Mol, Liev Schreiber, Rob Corddry, Ron Silver og Oliver Platt.
“The Ten” er instrueret af David Wain (“Wet Hot American Summer”) efter et manuskript af Wain og Ken Marino. Filmen får amerikansk premiere til august.
#11 Highland Park 17 år siden
Du vinder desuden ikke en ideologisk kamp gennem satire. Og øger bestemt ikke den gensidige (kultur-)forståelse.
Glem ikke at hele jordens befolkning ikke deler den samme humor.
#12 filmz-Bruce 17 år siden
Gensidig (kultur)forståelse er dialog, ikke monolog, hvor vesten implicit underkaster os enhver udefrakommende kulturel påvirkning, fordi vi tror det er ensbetydende med at være civiliseret of forstående.
Mange katolikker delte ikke Dave Allens humor, men derfor grinte vi troligt med, når han gik i krig med kristendommens dogmer. Fordi religionen nu hedder Islam er spillereglerne ikke ændret. Satire har og vil altid være et legitimt våben til at kritisere det som skal kritiseres!
#13 mr gaijin 17 år siden
Edit: Jeg genlæste dit indlæg, og jeg kan se, at du blot tale for ikke-muslimers ret til at lave satire over Islam. Jeg vil give dig ret i et vist omfang. Men spørgsmålet er, om det vil støtte de kritiske muslimers i deres kamp mod de dogmatiske kræfter. Jeg tror desværre, at det ikke ville virke efter hensigten.
#14 filmz-Bruce 17 år siden
Jeg har et særdeles godt forhold til mine muslimske kollegaer og en meget god muslimsk ven, ikke særlig ortodoks, som respekterer mine holdninger. Jeg er vant til at man bliver kaldt snærvertsynes og generaliserende, men jeg mener modsat man er umådelig naiv, hvis man ikke kan se presset på de demokratiske værdier.
Jeg giver ikke meget for Saudi Arabiens satire. Fra dette land udgår salafismen, den mest radikale Islam og herfra kommer umådelige donationer til de mest radikale af alle moskeer i Storbritanien. Alle kristne symboler er forbudt og man pisker og hånd- og fodafhugger efter Shariaen.
Når Islam spiller ind i min hverdag og har betydning for mine fremtidige kulturelle værdier, så er jeg også i min gode ret til at kritisere Islam, på samme måde som jeg må kritisere en hvilken som helst anden ideologi, det være sig religion eller politik.
Tro, der tager afsæt i religion, er ikke "mere" end nogen som helst anden tro. Det er en ideologi, som kan få ligeså vidtrækkende konsekvenser, som enhver anden ideologi og som sådan, må man tage stilling til dens konsekvenser.
#15 mr gaijin 17 år siden
Du giver ikke meget for den satire i Saudi-Arabien, der kritiserer det Saudiarabiske styre og den dogmatiske religion? Det forstår jeg ikke en brik af. Det er måske kun europæere og amerikanere, der kan tillade sig at kritisere Islam, og ikke de moderate muslimer der bliver undertrykt i deres eget land? Der er en klar grund til, at du bliver kritiseret for at være snæversynet og generaliserende.
Ja, der er en konfliktsituation mellem dogmatiske muslimske kræfter og demokratiske værdier. Men den væsentligste konflikt er efter min mening mellem moderate muslimer og dogmatiske muslimer, så i stedet for at fremhæve vores egen ret til at kritisere det dogmatiske Islam, bør vi efter min mening i stedet støtte de moderate muslimer kritik af samme. Når du siger, at du ikke giver meget for den kritiske fløj i Saudiarabiens satire over de dogmatiske muslimske kræfter, så underminerer du jo direkte deres muligheder for at gøre en forskel.
#16 filmz-Bruce 17 år siden
Hvilke moderate muslimer? Demokratiske muslimer, som jeg bl.a. støttede økonomisk, er her et år efter oprettelsen, hensygnet og vi hører aldrig til organisationen mere. Jeg er stor fortaler for euro-islam og var også længe fortaler for Tyrkiet i EU, men problemet er, at der er meget få muslimer i Danmark som stiller sig op som bannerførere for den moderate islam. Moderat islam, lever en anonym tilværelse, så uanset om en majoritet står bag, så er det ikke moderaterne, som der er fokus på, eller som har indflydelse på den Islam som prædikes i moskeerne.
Enhedslisten har et partiprogram og en ideologi, som jeg ikke synpatiserer med og som jeg har en århundredelang ret til at debattere mine synspunkter om. Islam er ikke andet! Det er en religion, som har valgt ikke at være "en privatsag" som andre ideologier. Derfor er det blot endnu en politisk ideologi med en partiprogram, som har eller vil få indflydelse på min hverdag og som jeg derfor har min ret til at ytre mig om.
#17 mr gaijin 17 år siden
#18 Highland Park 17 år siden
- Gider du venligst forklare det? Mine demokratiske rettigheder lever i bedste velgående, tak :)
"Derved ryger hele din tese om, at kulturel revolution skal komme indefra til jorden." (bruce #12)
- Det synes jeg overhovedet ikke den gør.
"Derved bliver det i allerhøjeste grad også ikke-muslimers ret og pligt at kritisere de dogmer, som udfordrer vore kulturværdier." (bruce #12)
- Prøv lige at vende den på hovedet en gang. Så får du de dogmatiske muslimers indstilling til vores kultur og religion.
"... jeg derfor har min ret til at ytre mig om." (bruce #16)
- Nu er der ikke nogen, der har påstået at du ikke har ret til at ytre dig derom. Jeg forstår ikke, hvorfor du hele tiden understreger og fremhæver denne (demokratiske) rettighed. Den er slet ikke til debat.
Desuden er jeg dybt uenig med dig i din udlægning af Islam. For enhver religiøs tro vil uundgåeligt hvile på en personlig tolkning af de religiøse skrifter. Derfor findes der ganske enkelt ikke éen overordnet form for Islam, som du ellers udlægger det. Ligesom der heller ikke findes en kristendom, en katolicisme etc.
Og ja, du har fuldstændig ret i at gensidig kulturforståelse er dialog - men det er altså ikke dialog at gøre grin med andres religion. Det vil jeg netop hævde er en form for monolog.
Jeg er langt mere enig med mr gaijin, som jeg synes formulerede det meget flot og rigtigt i #15.
#19 filmz-Bruce 17 år siden
Hvis religion er en privatsag og man fungerer indenfor det sekulære samfund og under demokratiets forskrifter, så vil man nyde en lige så stor respekt og integration i samfundet, som enhver anden religion i landet.
#20 mr gaijin 17 år siden