Det er nu muligt at se traileren til det norske krigsdrama “Max Manus”, der bygger på virkelige begivenheder. Traileren kan ses her.
Filmen omhandler modstandsmanden Max Manus, som var soldat i Kompani Linge i de frie norske styrker i England og senere blev sabotør i Norge under 2. verdenskrig.
Max forlod skolen som 14-årig i 1928 og rejste til Cuba og Chile, hvor han ernærede sig som blomstersælger. Da vi i filmen møder Max, er året 1940, og han kæmper som frivillig mod russerne. Da våbenhvilen træder i kraft, sendes Max hjem og når lige at opleve tyskernes indmarch 9. april.
Max og vennerne Kolbein Lauring, Gregers Gram og Gunnar Sønsteby starter en illegal avis, men de undervurderer tyskerne og i særlig grad den udspekulerede Siegfried Fehmer i Gestapo. Fehmer tror på, at tyskere og nordmænd kan leve sammen i fred og betragter derfor ungdomsgruppen som terrorister
Da nettet strammes om Max, flygter han til Skotland, hvor han slutter sig til de frie norske styrker.
“Max Manus” kan ses i danske biografer fra 7. august.
#11 filmz-flatipus 15 år siden
Pinochet, en diktator som blev installeret af USA. Var modbydelig mod befolkningen. I nogle afrikanske nationer er folkedrab nærmest en del af hverdagen. Men her bliver intet gjort. Det blinde øje bliver vendt til.
Jeg tror stadig ikke du forstår, i ikke mindst Afghanistans tilfælde, at dine fortrukne nyhedsmagasiner måske ikke kommer ud til den del af befolkningen og interviewer dem som rent faktisk er berørt af bomber osv.
Men hvis man så mener man har været succesful i Afghanistan, om nogle år, hvor skal man så hen næste gang?
Hvad bilder man sig ind at rende rundt i verden og bygge nationer? Der var da aldig nogen som kom og byggede Danmark for os. Kan ikke se hvorfor det lige pludseligt er så vigtigt at rende rundt i verden og spille fandango. Det er dyrt, hvad med vi tog os bedre af os selv. Prøve at vise vejen gennem eksempel. Vi har universal sygesikring, se hvor effektivt fores sygehus væsen er... F.eks.
Eller, vi overvåger folk i hoved og røv, se hvor lidt kriminalitet vi har. Vi har love mod stoffer og skydevåben, se hvor lidt misbrugere der er, og hvorledes der ingen skyderirer er i Danmark.
Kan politikerne mon tage fejl? Det mener jeg bestemt. De arbejder efterhånden ikke for andre end lobbyisterne, det er trods alt der hvor pengene er.
Hvordan måler en politker iøvrigt sin succes? Penge, eller stemmer... Popularitet.. Jeg tror nemt rationalitet, og sund fornuft bliver tilsidestillet i jagten på denne succes. Korruption
#12 fubar 15 år siden
Jeg mener ikke man kalde det en besættelse, når der er en klar plan for at forlade et land igen. Jeg både håber og tror på at befolkningen får det bedre og bedre.
Denne udtalelse tror og håber jeg, at du står alene med. Jeg vil gerne læse den artikel der bakker dit kontroversielle udsagn op.
Spørg dinne bedsteforældre om, hvorfor du ikke siger "heil", hvorfor der lever jøder og homoseksuelle her i landet. De vil sikkert kunne give dig svaret. Jeg kan åbenbart ikke.
Kinas økonomiske fremgang er sket i takt med liberaliseringer. Samt deres ændring af styreform fra diktatur i retning mod demokrati, som vi kender det i vesten.
Igen et fint argument for, at få fjernet diktatore, og få indført demokrati.
At det skulle skyldes mangel på udenlandsbistand er utopi.
Stalin, Pinochet, Saddam, osv. væk med dem! Diktatur er skidt , det har historien bevist gang på gang. Demokrati har vist sig at være den styreform der fungere bedst, og er vejen frem. Også i mellemøsten.
Og ja, det er dybt tragisk.
Det er de færeste der bryder sig om at bo i en krigszone. Men det er konsekvensen af den kamp man har valgt at tage. Jeg er af den overbevisning, at ting som et liv uden Taliban og andre undertrykkende regimer er værd at kæmpe for.
Der vil altid være nogle tab, når man vælger at tage kampen op, men hellere det end at leve et liv i undertrykkelse?
Jeg er af den klare opfattelse at stemningen blandt lokalbefolkningen er positiv, de steder hvor FN opretholer ro og orden.
Mine kilde er vestlige medier og bekendte der har oplevet det på egen hånd. Kilder jeg føler er troværdige.
Nordkorea
Danmark modtog penge, en hel del oven i købet, kort efter 2. Verdenskrig. I form af Marshall hjælpen.
Disse penge skulle hjælpe os med at komme på fode igen. Så jo, der har været nogen der har hjulpet os. Det sker heldigvis ikke så tit at vi har brug for det.
Det er egoistisk. Hvad med at vi tog os af andre, der lever i nød.
Du har ret.
Jeg er ikke videre begejstret for vores politikere, men hvis det var stemmer, eller penge de var ude efter, så tror jeg ikke de var draget i krig.
Resten er af det du siger er ren og skær spekulation fra din side.
#13 filmz-Bruce 15 år siden
Så din argumentation er altså denne:
Fordi man ser igennem fingre med uretfærdigheder et sted, så skal vi se gennem fingre med uretfærdigheder alle steder? Eller misforstår jeg noget?
Jo, jeg forstår skam ganske udmærket, for jeg både læser artikler og ser dokumentarklip som dokumenterer tilstanden ude hos den del af befolkningen, som netop er berørt heraf. Men jeg ser da gerne, at du smider noget dokumentation på bordet, som effektivt dementerer værdien af disse journalisters arbejde, fremfor du blot postulerer ud for det jeg vil kalde en politisk agenda, uden baggrund i faktualiteter. Kort sagt, fortrængning.
Man skal selvfølgelig sætte ind der hvor FNs menneskerettigheder bevidst krænkes. Er det ikke meningen med FN og de artikler verdens lande har underskrevet, at man forsøger at håndhæve disse? Først sætter man ind med dialog. Derefter med sanktioner og har man ikke andre muligheder og krænkelserne er i størrelsesordenen folkemord og lignende, jamen så går man ind med militær. Jeg er sikker på, du også var modstander af D-Dagen og at du mener det ikke var en succes, fordi der døde allierede soldater under befrielsen af Europa. Men frihed er aldrig kommet til nogen uden omkostninger og ofre, heller ikke den frihed vi nyder godt af i dag og som gør, at der sidder mennesker, som tror de er humanitære og yderst civiliserede ved at nægte at kæmpe for andres frihed og mod undertrykkelse..
Og tak for, at du lige satte en understregning under mit sidste argument. Ja selvfølgelig skal vi danskere da tænke på vores egen velfærd først og fremmest. Skide være med om babyer hugges ned med macheter, ligene flyder i Darfur, tutsierne farver floderne røde i Rwanda og en god fodboldkamp i Afghanistan er 3 kvinder hængt i overlæggerne og en teenage pige stenet fordi hun var så fræk at lade sig voldtage.
Og du ville lige sige .... hvad, med dette?!
Ja politikerne kan tage fejl og gør det ofte. Ved du hvorfor? Fordi de er mennesker og vælges af andre mennesker i et demokrati og mennesker tager ofte fejl. De skal træffe beslutninger og disse beslutninger skal træffes ud fra et givent grundlag. Er lobbyister altid et onde, fordi de har økonomiske interesser? Nej! De har faktisk ofte kunnet informere politikere så disse blev bedre klædt på til at se en situation fra to sider. Det er politikernes rolle at være vidende og det kan man bruge lobbyister til. Derudover har politikerne lov til at bruge deres sunde fornuft og kildekritik. Gør de ikke det, så er det måske befolkningen som har valgt dem, som har taget fejl?
Du er meget hurtig til at skære alle politikere over en kam og råbe korruption. Ingen tvivl om, at korruption findes og er kommet for at blive, men jeg kan kun grine, hvis du dermed argumenterer for din sag, ved at sætte korruption op på en piedestal som demokratiets fjende nummer et.