Trans-skuespillere klager til IMDb over brug af fødselsnavne.

Personer, der skifter biologisk køn fra mand til kvinde eller omvendt, skifter normalvis også navn, så det flugter med det nye køn. Men IMDb nægter at medvirke til denne ændring.

Det har fået to anonyme trans-skuespillere til at klage til IMDb uden effekt. Heller ikke efter involvering af LGBT-organisationen GLAAD.

Nu begrunder IMDb afslaget på navneændring for de to skuespillere.

IMDb ændrer faktisk navn og køn efter ønske på skuespillernes egne IMDb-sider samt på fremtidige produktioner, men ikke når det kommer til roller før kønsskiftet:

”For tidligere produktioner, de tidligere har arbejdet på, vises det krediterede navn i parentes for præcist at kunne gengive det, der blev vist på skærmen,” udtaler IMDb til Deadline.

En såkaldt IMDb-lov er tidligere blevet vedtaget for at modvirke aldersdiskrimination af skuespillere – læs om det her.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Star Trek fever 3 år siden

Fint
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#2 Justin 3 år siden

imdb skal da helt klart vise det navn som fremgår at rulleteksterne

Bare fordi man er utilfreds med fortiden kan man ikke udviske den
Gravatar

#3 Johnny42 3 år siden

Ja man må jo formode at den person de var da de lavede filmen er den person der fremgår af ruĺleteksterne.

De kampe Muhammed Ali udkæmpede før han skiftede navn, er jo også opført som udkæmpet af Cassius Marcellus Clay jr.
Gravatar

#4 Mejse 3 år siden

tja det er vel bare ligesom hvis en skuespiller skifter navn under andre omstændigheder, som hvis de bliver gift eller hvad der ellers er af grunde, ændre jo ikke på at det ikke var deres navn i tidligere roller :)

så længe det bliver ændret i fremtidige ting, kan jeg ikke se problemet og det bliver det jo.

men samtidig kan jeg da også godt forstå det er surt, da der jo er lidt mere end bare et navneskifte i det....men ja det er nok en af de ting de bare burde accepterer.
Gravatar

#5 eskithekid 3 år siden

Rent days of future past..

Skriv ny kommentar: