I denne uge:

Ugens filmz har kigget på en af Stanley Kubricks populæreste film, “Full Metal Jacket”. Filmen er også blevet kaldt hans dårligste af mange kritikere (det er specielt 2. del af filmen de tænker på). Denne dobbelthed præger også filmen som er bygget op over to dele.

Men hvordan kan det være af de to dele virker som fuldstændig uafhængige af hinanden? Ugens filmz kommer med sit bud!

Plus ugens premierefilm i biografen og på DVD, samt ugens mest seværdige filmz på dansk tv.

Klik på overskriften for at læse mere.


Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Corgan 15 år siden

Hej.
Jeg er en hyppig læser af Jeres "Ugens Filmz". Jeg synes dog at den med tiden er blevet dårligere. I starten kunne man finde forskellige lækkerier som f.eks. Easter Eggs. Hvor er de blevet af?
Mht. denne Ugens Filmz, så har jeg et par spørgsmål.
Hvorfor vælger I at skrive om Full Metal Jacket? Er det relevant at skrive om den? Hvis den er relevant at skrive om pga. krigen i Irak, hvorfor har I så ikke skrevet om en hvilken som helst anden krigsfilm... måske endda Three Kings, da den jo handler om Golf krigen (selvom filmen er dårlig). Eller hvad med at skrive noget om Nicolas Winding Refn (pga premieren af hans nye film Fear X) eller om Hubert Selby Jr. (da han jo er forfatter på Fear X)? Eller hvad med at skrive noget om de film der blev vist til natfilm-festivalen? Ville det ikke være mere aktuelt end at skrive om en krigsfilm fra 1987?

Nu til noget lidt andet:
I kalder Gomer Pyle for "Leonard Pratt". Hvorfor det? I manuskriptet som I har linket til hedder han da Leonard Lawrence. Det kalder de ham forresten også på IMDb.com.

Når I nævner "tusindmeterblikket", forklarer I at det er når man "er i stand til at se næsten hinsides". Jeg har ikke forstået det sådan at man pga. krigsrædslerne nu kan se meget længere. Betyder det ikke at man nogle gange bare stirrer ud i luften uden at fokusere på noget? At man kan stå og stene engang imellem?

Anyway, så synes jeg stadig at "Ugens Filmz" er en god idé. Den er bare blevet lidt kedeligere og mere intetsigende med tiden. Det er jo næsten blevet sådan, at I i stedet skal kalde den for "Ugens Review" eller noget i den stil, da det jo stort set er en anmeldelse I skriver.

Forresten, hvis I mangler Easter Eggs, så klik Jer ind på www.eeggs.com. Her burde I nok kunne finde noget interessant.

Jeg synes dog det er en god idé med de film-citater i skriver efter resumeet af nogle af ugens tv-udsendelser. Måske kunne I endda skrive nogle mere minde-værdige citater, og så sætte det som ekstra punkt i "Ugens Filmz". I kunne måske få læserne til at komme med deres favorit-citat, og så post et nyt i hver "Ugens Filmz"? ... Bare et forslag.

#2 15 år siden

#1: Det er ikke en anmeldelse, snarere en analyse og fortolkning og jeg vil nu ikke give dig ret i den var kedelig. Jeg synes det var ret spændende læsning.

Jeg er derimod enig i at man godt kunne have fundet et lidt mere relevant emne, eksempelvis Nicolaj Winding Refn, som jo er aktuel med Fear X.

Men hvad, jeg er ligeglad, artiklen var god alliwel.
Gravatar

#3 filmz-InsertCoins 15 år siden

Tja tjoe, måske ville Fear X være mere relevant, men jeg går udfra, at skribenterne her er ulønnet, så at stille store krav må være op til dem selv, og ikke til læserne, som sikkert ikke engang gider, at gøre sig den umage at trykke på en reklame banner i ny og næ.

Desuden findes der jo det menupunkt der hedder: "Indsend nyhed", og der kan man jo bare benytte sig af, hvis man mener, at man har noget godt at bidrage med.


Ydermere er det, at skrive en analyse og fortolkning af en Stanley Kubrick film, nok ikke den mest lettilgængelige opgave der findes. Selvom Michael har brugt litteratur til projekt, synes jeg det er en udemærket artikel.

Jeg diskuterede med en kammerat, om at jeg synes der var undladt nogle ret vigtige ting, men han fik mig overbevist om, at man jo er nød til at, skrive ud fra en vinkel. Hvis Michael her, skulle komme ind og beskrive alle små ting i filmen, ville du nok ikke være færdig med at læse endnu. Man skal jo også passe på, at man ikke skriver en alt for lang artikel, for så kan den også gå hen og blive kedelig.
-
Folk siger, at film burde være mere som livet. Jeg synes, livet burde være mere som filmene - Myrna Loy
Gravatar

#4 Michael Andersen 15 år siden

#3
Ja, vi er ulønnet skribenter, men jeg ser ikke noget forkert i at læserne er kritiske og stiller krav til det vi skriver.

"Jeg diskuterede med en kammerat, om at jeg synes der var undladt nogle ret vigtige ting, men han fik mig overbevist om, at man jo er nød til at, skrive ud fra en vinkel."

Det var meningen at jeg ville skrive flere af Kubricks ideer ind i artiklen, men for pokker hvor er der er mange (alt for mange som kun ville gøre artiklen mindre fokuseret). Og som din kammerat var inde på, er man nødt til at skrive ud fra en vinkel i stedet for at skyde over det hele. Hils ham, og sig jeg skylder ham en bajer for at have overbevist dig :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#5 filmz-InsertCoins 15 år siden

Vil jeg gøre :)

Synes også det er helt fint, at han/hun nævner de små fejl han/hun lige finder, og stiller spørgsmål til fortolkningen. Det var mere det med, at der skulle arbejdes mere på "Ugens filmz", end der er gjort i forvejen.
-
Folk siger, at film burde være mere som livet. Jeg synes, livet burde være mere som filmene - Myrna Loy
Gravatar

#6 filmz-numbat 15 år siden

(...)this is 7.62 mm Full Metal Jacket! *Kapoooow*!
Filmen er langt fra den bedste krigsfilm lavet men det er helt sikkert en klassiker som enhver krigfilm-entusiast med respekt for sig selv holder af; 'nuff said!
Gravatar

#7 filmz-Crystalstar1200 15 år siden

Jeg mener, at alle skal have lov til at have sin egen udlægning af en film. Tag bare en film som "Mulholland Drive", den kan man diskutere i dagevis og jeg er sikker på at man aldrig finder frem til alle David Lynchs lag.

Jeg tager hatten af for hjemmesider, som startede i sin tid med Scope og nu tæller Filmz, Cinemazone osv, hvor skribenterne skriver af kærlighed/interessen for film snarre end penge.

Dette gør også at man, efter min mening, også tit får nogle mere spændende analyser/vinkler/anmeldelser på en film end dem som man finder i diverse aviser.
---------------------------------------

*** Den Som Elsker Meget - Udretter Meget ! ***

Skriv ny kommentar: