I denne uge:
Tidligere på måneden kunne man læse at Nicolas Winding Refns nye film “Fear X” var et økonomisk flop i Danmark. Ugens filmz har kigget på hvor svært det er at lokke danskerne til at se andet end de store Hollywoodfilm i biografen. Bærer distributørerne skylden eller er publikum en del af problemet?
Plus Ugens premierer i biografen og på DVD, samt Ugens seværdige filmz på dansk T.V.
Klik på overskriften for at læse mere.
#1 filmz-Kanly 21 år siden
#2 filmz-vassago 21 år siden
Hvis folk vælger "Daredevil" frem for "FearX" eller kinesiske "Hero" - så er det da nok kun et spørgsmål om tid før distributørerne vælger at skrotte filmene, hvorfor vise dem, hvis ingen kommer og ser dem. Derfor kan man godt argumentere for at publikum bærer en stor del af skylden.
#3 filmz-Kadann 21 år siden
Jeg synes det er lidt noget vrøvl at give publikum skylden.. en film er et produkt, og hvis man vil have et produkt ud til masserne, må man lave en reklamekampagne som taler til folk.. det er måske det der er gået galt her..
Eller også har der været for mange gode film og konkurrencen har været for stor.. der er jo en del folk som ikke bruger al deres tid i biffen, men udvælger et par enkelte film de ønsker at se.. og så bliver de danske måske sprunget over.
Jeg kan sige, at jeg selv ikke ser ret mange danske film i biffen, fordi jeg er blevet træt af dansk film.. det er de samme skuespillere der dukker op hver gang og dansk film prøver desperat at ligne Hollywood.. Der har bestemt været nogle gode danske film i de sidste år, men jeg er bare blevet træt af at se de samme hoveder igen og igen.
#4 filmz-nemesis 21 år siden
Hurra Hurra, bare min mening:-I
#5 chandler75 21 år siden
#6 Skobbolop 21 år siden
de fleste mennesker går jo kun sjældent (hvor ofte det så end er) i biografen, og ser de aller mest populære film, og derved bliver de "små-film" ofte valgt fra.
"I AM MAKING A BIRDHOUSE!"
#7 Michael Andersen 21 år siden
Problemet er jo netop at selskaberne ikke vil bruge særligt mange penge på de film som indholdsmæssigt ligger uden for det normale, fordi hovedparten af publikum vil se de store ufarlige produktioner.
Derfor er publikum også en del af problemet: Hvis vi vil se den samme slags film, så er det det som vi får af selskaberne (spandevis af filmatiseret tegneserier, Dogmefilm og sequals osv.)
Et godt eksempel er "Idioterne" som efter min mening er den bedste af Dogmefilmene fordi den er ekstremt udfordrende og grænseoverskridende, men filmen er også den mest forhadte af alle Dogmefilmene, fordi den netop er udfordrende og grænseoverskridende. Hvorfor skal film absolut være så pæne?
#6
Hvis vi taler om hr. og fru Hansen, så ser de kun de mest populære film, men hvad med os andre som ser mange film? Det er vel egentlig spørgsmålet. Hvorfor ser vi for det meste kun de film som reklamerne siger vi skal?
#8 Skobbolop 21 år siden
hmm..og til det med reklamerne...DE VIRKER! :D
personligt har jeg kun mulighed for at se de mest populære film, da vores biograf ikke viser de "små film"
"I AM MAKING A BIRDHOUSE!"
#9 filmz-vassago 21 år siden
#10 filmz-Kadann 21 år siden
Well, et reklamebudget behøver jo ikke at være landsdækkende TV med 3 min. lange reklamer og speciel FX i bunkevis.. man kunne jo gøre det på alternative måder, som netop klæder de små film.. ved små happenings, plaketer op i byen osv.
Jeg tror da bestemt at flere folk vil få øjnene op for de små film, hvis der sker sådan noget i de større byer som f.eks. Kbh, for i sidste ende går folk jo ikke i biffen og ser noget, som de ikke ved eksisterer.