I denne uge har Oscar-favoritten til bedste film, “12 Years a Slave”, premiere. Filmen vandt en Golden Globe for bedste drama og er altså nu snart at finde i de danske biografer.

Steve McQueens slavedrama er baseret på et sandt og mørkt kapitel af USA’s historie, og den ufri mod den fri har altid givet godt stof til fiktionens verden – ikke mindst på film.

Her er Filmz’ bud på de bedste slavefilm.

Læs artiklen ‘Filmz-toppen: Slavefilm'

Hvilken slavefilm, synes du, er bedst?Vis kommentarer (22)
Gravatar

#1 Slettet Bruger [176688868] 9 år siden

Hvordan Django, som i min optik er en af Tarantinos svageste (hvis ikke den svageste) film, kan rangere over en film som Spartacus og mere eller mindre alle de andre film på listen, er for mig uforståeligt.
Derudover forstår jeg ikke at 12 Years a Slave ikke er på listen? Er det med vilje, eller mener forfatteren simpelthen at den ikke er bedre end de 5 andre? I så fald må jeg erklære mig voldsomt uenig.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

Derudover forstår jeg ikke at 12 Years a Slave ikke er på listen? Er det med vilje


Ja, det er med vilje. Filmen har først dansk premiere på torsdag, så den kommer først i betragtning til Filmz-toppen: Slavefilm Vol. 2 :)
Gravatar

#3 steadi07 9 år siden

Jeg gav op efter 10 minutters forsøg med "Django", så i min bog er det bestemt ikke den bedste slavefilm! :)
Gravatar

#4 Ispep 9 år siden

Ved ikke om det ville være mere passende at nævne Spielbergs "Amistad" end Indy 2? Nåh, blot min mening. Ellers tror jeg "12 Years a Slave" er min favorit. Holder også af Zwicks "Glory".
Gravatar

#5 HonoDelLoce 9 år siden

Ispep (4) skrev:
Ved ikke om det ville være mere passende at nævne Spielbergs "Amistad" end Indy 2? Nåh, blot min mening. Ellers tror jeg "12 Years a Slave" er min favorit. Holder også af Zwicks "Glory".


Jeg undrede mig også kraftigt over, at Amistad blev forbigået. En af mine all-time-favourite film, som samtidigt er den eneste film, der kan få tårerne til at trille ned over kinderne på mig.
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#6 Ispep 9 år siden

#5

Jeg finder den selv middelmådig, men den er mere passende at nævne end Indy 2 synes jeg nok.
Gravatar

#7 Fredag 9 år siden

Manderlay stinker skrot og lugter fælt af politisk korrekthed og en svag instruktion og må være Trier's svageste film i min optik. Dogville var fantastisk! Indy 2 elsker jeg, men til en liste over slavefilm ved jeg ikke helt, selv om der er slaver selvfølgelig:) Den er dog at foretrække over Amistad, som kun formår at rykke lidt over middel. Hvorfor egentlig ikke SL af Spielberg. Jøderne bliver dog brugt som slaver. Jeg er også uenig med førstepladsen. Faktisk har jeg aldrig været så uenig med en Filmz' liste tror jeg:-)
Gravatar

#8 Doom 2: Hell on Earth 9 år siden

Ispep (4) skrev:
Ved ikke om det ville være mere passende at nævne Spielbergs "Amistad" end Indy 2? Nåh, blot min mening.


E9
Doctor Last Warning
Gravatar

#9 paideia 9 år siden

Hvad med Saló? Der er i hvert fald slaveri og udnyttelse for alle pengene..
ODI PROFANVM VVLGVS ET ARCEO
Gravatar

#10 keitel 9 år siden

Synes den liste virker ret useriøs, især pga. Indy 2 og Django. Sparctacus er en klassiker, men hvad med Ben Hur, The Ten Commandments, Amistad.
Men de bedste slavefilm er uden sammenligning jo tv serierne Roots og North and South..

Skriv ny kommentar: