Til trods for at det fysisk filmsalg på DVD og Blu-Ray falder, så er der et nyt fysisk filmformat på vej til hjemmebiografen. Ultra HD Blu-Ray i 4K-opløsning kommer senere på året. Og det bliver uden de irriterende regionskoder.

Se også: Det fysiske filmsalg falder dramatisk

Du kender det sikkert. Du har købt nogle DVD eller Blu-Ray-skriver med hjem fra en tur til USA, men er så blevet forhindret i at afspille dem på grund af regionskoderne.

Det kommer altså ikke til at blive tilfældet på det kommende Ultra HD Blu-Ray-format, hvor alle udgivelser kan afspilles på enhver UHD-afspiller, skriver High-Def Digest.

Spørgsmålet er så stadigvæk, hvor udbredt formatet bliver. 20th Century Fox er indtil videre det eneste filmselskab, der har annonceret titler i det nye format. “Kingsman: The Secret Service”, “Exodus”, “Fantastic Four”, “X-Men: Days of Future Past”, “Life of Pi”, “The Maze Runner” og “Wild” vil således alle blive tilgængelige i Ultra HD Blu-Ray.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#11 Gasivodo 7 år siden

Hopper kun på - hvis de kan klemme: SUPER eller ÜBER in i navnet:-/

#5 JA. Hvis vi altså må for dig??
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#12 Nagash 7 år siden

X&O (10) skrev:
Det er lidt forskelligt alt efter om de er optaget med anamorphiske linser, men film optaget på Arri Alexa har en opløsning på et sted mellem 2K og 3K. To af titlerne er optaget på Alexa, som PT er det mest gængse kamera i Hollywood.


Ja, læste lige lidt op på kameraerne der er brugt på IMDb. Så giver det faktisk overhovedet ikke mening.
Det er desværre en af ulemperne ved digitale kameraer. Man er ret låst. Analoge filmstrimler giver en langt større frihed, dog på bekostning af en langt højere pris.
Gravatar

#13 Geekalot 7 år siden

#12 prisen er jo ligegyldig, vi forbrugere betaler jo :)
Gravatar

#14 Nagash 7 år siden

#13 - Du betaler jo ikke mere for en film optaget på filmruller, end en film optaget på harddiske/memory cards.
En ny blu-ray koster jo de 150-180kr uanset hvordan den er blevet til :)

I øvrigt er det ikke nok med, at filmrullerne er dyrere. Post-produktion er også mere omfattende, så der kommer flere mandetimer på i klipperummet.
Gravatar

#15 Gangstalicious 7 år siden

arnem (5) skrev:
Køber folk stadig fysiske medier?


Ja, folk der gerne vil have kvalitet.

Mixart (6) skrev:
Ingen grund til fysiske medier længere, når Vidity kommer til europa.Ja, det har du sagt før, men jeg vil nu gerne se det, før jeg tror på det, især når vi taler om lydkvalitet og præcis dét, er der intet om på deres hjemmeside.
Gravatar

#16 nwinther 7 år siden

Min filmsmagssans er ikke fin nok til at jeg kan gå op i 2k 3k 4k osv.
Det er de færreste film, hvor jeg for alvor går op i om det står marginalt skarpere, end ellers.

Det svarer til at bruge en helt særlig god sukker i krydderkagen. Jeg bemærker det simpelthen ikke - og slet ikke, hvis kagen er tør.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#17 hgoenge81 7 år siden

Lige til info er det langt fra alle udenlandske blu rays, der er låste til deres regionskode. Kan ikk huske, hvilke studier der næsten aldrig låser sine, men På http://bluray.liesinc.net/ kan man se det. Tit står de f.eks på Amazon som reg 1, selvom de er reg-frie.
---intet er så godt, der ikke er noget galt med det---
Gravatar

#18 Nagash 7 år siden

Det er Warner Bros. Jeg har til dato aldrig fundet en udgivelse derfra, som er regionslåst. Muligt at deres underselskaber som New Line heller ikke gør.

Dog er det et godt tiltag, at de helt fjernes på UHD Blu-ray. Håber selskaberne tager det over til de almindelige blu-rays også.

Skriv ny kommentar: