Til trods for at det fysisk filmsalg på DVD og Blu-Ray falder, så er der et nyt fysisk filmformat på vej til hjemmebiografen. Ultra HD Blu-Ray i 4K-opløsning kommer senere på året. Og det bliver uden de irriterende regionskoder.

Se også: Det fysiske filmsalg falder dramatisk

Du kender det sikkert. Du har købt nogle DVD eller Blu-Ray-skriver med hjem fra en tur til USA, men er så blevet forhindret i at afspille dem på grund af regionskoderne.

Det kommer altså ikke til at blive tilfældet på det kommende Ultra HD Blu-Ray-format, hvor alle udgivelser kan afspilles på enhver UHD-afspiller, skriver High-Def Digest.

Spørgsmålet er så stadigvæk, hvor udbredt formatet bliver. 20th Century Fox er indtil videre det eneste filmselskab, der har annonceret titler i det nye format. “Kingsman: The Secret Service”, “Exodus”, “Fantastic Four”, “X-Men: Days of Future Past”, “Life of Pi”, “The Maze Runner” og “Wild” vil således alle blive tilgængelige i Ultra HD Blu-Ray.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Morpheus 6 år siden

Kan Ultra HD bluray afspilles på almindelige bluray spillere?
Gravatar

#2 bleze 6 år siden

Morpheus (1) skrev:
Kan Ultra HD bluray afspilles på almindelige bluray spillere?


Nej
Gravatar

#3 X&O 6 år siden

Nogle af de titler giver ikke specielt meget mening i 4K, bl.a. Life of Pi og Kingsman der vil være opskaleringer.
Gravatar

#4 region 2 killer 6 år siden

X&O (3) skrev:
Nogle af de titler giver ikke specielt meget mening i 4K, bl.a. Life of Pi og Kingsman der vil være opskaleringer.


Jaws 3 makes Jaws 2 look like Jaws and if Jaws: The Revenge hadn't surfaced to make Jaws 3 look like Jaws 2, Jaws 3 would have been known as the bigge
Gravatar

#5 arnem 6 år siden

Køber folk stadig fysiske medier?
Gravatar

#6 Mixart 6 år siden

Ingen grund til fysiske medier længere, når Vidity kommer til europa.

Gravatar

#7 Nagash 6 år siden

#3: er de da optaget i 1080p?

#5 og #6: Vi er nogle, der godt kan lide at eje vores film.
#6: Vil Vidity da kunne levere 1080p med 30-40mbit bitrate? Og hvad med 4K med op til 108mbit? Hvis ikke, så tager du fejl.
Gravatar

#8 Kviesgaard 6 år siden

#7

Tilføj mig gerne på listen over personer, som gerne vil eje sine film.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#9 Fjeder 6 år siden

arnem (5) skrev:
Køber folk stadig fysiske medier?


Findes der folk som ikke køber deres film??

Tror 7+8 svarer meget godt på det oprindelige spørgsmål.. Der er da ikke noget bedre, end at tage fat i mediet, kigge på omslaget, for derefter at putte skiven i afspilleren og nyde lyden af den snurrer rundt.. Med spænding studere menu systemet, hvad er der af ekstra materiale, lydspor etc..
Film skal ses i FULL HD, 24P og DTS lydspor (hvad mit anlæg kan)..

Streaming tjenester tilbyder ikke et fysisk objekt at kigge på, dvs omslag, print på skiven evt lille booklet om filmen.. Jeg har til gode at se titler i FULL HD, nåh ja, de er begyndt at komme.. Men har stadig ikke set titler, der er i 24P?? Hvor er muligheden for at vælge andet lydspor udover 5.1? Kommentator sporet? eller DTS ?? Hvad med ekstra materialet? Sjove fraklip, hvordan de har lavet de forskellige effekter osv, det tilbyder streaming tjenesterne heller ikke..

Det største minus er, at den sidste kæde som levede af at sælge fysiske medier, desværre er lukket.. Bevares, vi har da Elgiganten, Fona, Bilka .. Men har I set deres udvalg for nylig? Det virker som om de kun har en film afdeling, da det er noget man bør have...

Kan godt forstå de nævnte kæder ikke har salg i Blu-Ray film, med det elendig udvalg de har.. De praler løs af hvor billige de er, og hvor stort udvalg de har.. Men når bl.a. Blu-Ray er nedprioriteret så kraftigt som det er i forhold til DVD, og det kun er gamle titler, som man forlængst har set på VHS og DVD, ja så beder de jo selv om det.. Typisk har de under 1/5 af udvalget på Blu-Ray sammenlignet med antallet af DVD film... For slet ikke at tale om prisforskellen?? Utroligt at Blu-Ray skal sælges til 70+ kroner, når den samme film kun koster 50 kroner på DVD??
Gravatar

#10 X&O 6 år siden

Nagash (7) skrev:
#3: er de da optaget i 1080p?


Det er lidt forskelligt alt efter om de er optaget med anamorphiske linser, men film optaget på Arri Alexa har en opløsning på et sted mellem 2K og 3K. To af titlerne er optaget på Alexa, som PT er det mest gængse kamera i Hollywood.

Skriv ny kommentar: