Var ‘Netflix Cup’ en succes som liveproduktion?

Netflix Cup, streamingtjenestens første dyk ind i live sportsbegivenheder, har netop afsluttet en unik golfturnering med stjerner fra både PGA Tour og Formel 1. Begivenheden, der fandt sted på Wynn Golf Club i Las Vegas, skabte en oplevelse præget af mange forskelligartede indtryk, så spørgsmålet er, om det var en succes som liveproduktion?

Så er vi igang

Turneringens koncept var, at fire par, bestående af golf- og Formel 1-stjerner, konkurrerede i to 8-hullers golf kampe. Åbningshullet var en kort par-3-bane, hvor Formel 1 design blev brugt som startlinje og hvor der blev ræset afsted med golfvogne. Det satte tonen for den meget kaotiske begivenhed. Men det var ikke kun golfen, der var i centrum; det var også de uklare regler og de uortodokse situationer, som spillerne blev stillet over for. Vi har før set stjerner samlet om pokerbordet på casino, da de populære Texas Hold’em turneringer blev vist på TV, men reglerne var her bestemt klarere.

Forvirringen startede allerede på det første hul, hvor spillere som Rickie Fowler, Lando Norris, Justin Thomas og Carlos Sainz kæmpede med at forstå reglerne og udføre deres slag fra forskellige steder på greenen. Den efterfølgende kaotiske situation, hvor spillerne forsøgte at finde ud af, hvordan de skulle afslutte hullet, blev et symbol på begivenhedens uforudsigelighed.

Selv den erfarne tidligere NFL-running back, Marshawn Lynch, der fungerede som on-course reporter, kunne ikke skabe klarhed om begivenheden. I et forsøg på at forstå situationen spurgte han spillerne og foreslog endda, at de skulle afgøre det hele med sten-saks-papir. Det var tydeligt at reglerne var uklare, og det krævede en efterfølgende gennemgang for at fastslå, at Lando Norris blev diskvalificeret fra hullet på grund af en ulovlig placering af bolden.

Selvom golfen ved Netflix Cup næsten blev et biprodukt, var det netop denne uforudsigelighed og de uortodokse øjeblikke, der gjorde begivenheden mindeværdig.

Nye fagre verden

Trods kaos og forvirring har Netflix med Netflix Cup vist, at streamingtjenesten kan træde ind i live sportsdækningen med stil. Begivenheden tjente som en “proof-of-concept” for Netflix, der ønskede at teste sine evner inden for live sportsbroadcasting. Det valgte at præsentere kendte ansigter fra populære sportsdokumentarserier som “Drive to Survive” og “Full Swing,” og dette strategiske træk bidrog til at fastholde seernes interesse trods begivenhedens uforudsigelige karakter.

Selvom golfen måske ikke var hovedfokus, bragte Netflix Cup også en unik underholdningsværdi, der strakte sig ud over golfbanen. Med indsigt om golfteknik fra Joel Dahmen, sjove kommentarer fra Patrick Mahomes og et overraskelsesbesøg af superstjernen DJ Steve Aoki, var begivenheden mere end bare en golfturnering. Det var naturligvis hele konceptet – og det virkede.

I en tid, hvor live sportsbegivenheder traditionelt har været et vigtigt trækplaster for tv-udbydere, udfordrede Netflix Cup normerne og beviste, at streamingtjenester også kan levere en mindeværdig sportsoplevelse. Selvom der var fejl og forvirring undervejs, lykkedes det begivenheden at skabe opmærksomhed og buzz om Netflixs potentielle indtog i live sportsverdenen.

Sport på Netflix

Alt i alt kan det hævdes, at ‘Netflix Cup’ var en succes som liveproduktion, ikke på grund af golfens kvalitet, men på grund af begivenhedens evne til at skabe samtale, overraske seerne og demonstrere, at Netflix er klar til at udforske nye horisonter inden for sportsbroadcasting.

 



Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 [ikke godkendt bruger] 4 måneder siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]

Skriv ny kommentar: