Det var bedre i gamle dage. Sådan bliver konklusionen ofte, når talen falder på computereffekter på film også kendt som CGI. Men måske bliver konklusionen sådan, fordi vi kun lægger mærke til de dårlige effekter – de gode effekter skjuler sig, fordi der er netop det, gode.

Se også: Peter Jackson CGI-genskabte Paul Walker i “Fast & Furious 7″

Det er pointen i et nyt video-essay fra RocketJump Film School, der peger på, at vi ofte ikke ved, hvornår der dygtigt bruges gode CGI-effekter. Fordi vi ikke kan se dem. Derfor er de gode – de dårlige kan vi derimod tydeligt se.

Som i “X-Men Origins: Wolverine”, “Jumanji” og “The Scorpion King”, der alle er computerkatastrofer. Men CGI er altså ikke kun en dårlig ting, hvis man skal tro nedenstående video:

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Kviesgaard 8 år siden

Det var sgu da en interessant analyse.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 Morpheus 8 år siden

Det var en vildt interessant video!
Gravatar

#3 MadMartigan 8 år siden

Meget spændende video, men det ændre ikke på det faktum, at CGI ødelagde ALT i Indy 4 :-(
I'm your huckleberry...
Gravatar

#4 Geekalot 8 år siden

Nå jeg troede det var Shia/alien der gjorde det. :)
Gravatar

#5 smolinsk 8 år siden

Ved godt hvad han prøver på her, og den er luret;) som om vi ikke godt ved der er en masse super godt lavet CGI, problemet ligger i at det er de små ting som ødelægger helheden, Som i I am Legend, alt er super flot på nær de der gummi bolde af nogle monstre, super ærgeligt. Da en fin analyse, men ud fra den her ved jeg ikke om jeg skal grine eller græde, det er da på en måde meget fantastisk de kan alt det der, men også lidt sørgeligt at se hvor meget som rent faktisk er lavet siddende bag en computer, synes jeg ikke er så hyggeligt at tænke på.

Skriv ny kommentar: