Den verdensberømte Hollywood-stjerne modtog en Æres-Bodil, da foreningen Danske Filmkritikere uddelte priser for årets bedste film- og skuespilspræstationer i 2014.

Se også: Bille August vinder stort ved årets Bodil-uddeling

Æres-prisen blev overrakt af skuespillets ukronede dronning, Ghita Nørby, der selv er Bodil-rekordindehaver med hele seks Bodil-statuetter – herunder en Æres-Bodil fra 2012. Ghita Nørby og Viggo Mortensen har spillet sammen sidste år i den dansk-argentinske film “Jauja”, der fik verdenspremiere i Cannes sidste år.

Og det var en veloplagt Viggo Mortensen, der takkede for sin nye pris. Han kaldte det for ”opmuntrende” at komme i selskab med folk som Jesper Langberg, Ghita Nørby, Bodil Kjær, Charlie Chaplin. Og jokede med, at han godt kunne forstå, hvis det virkede en smule underligt, at en ikke-dansker modtog prisen.

”Det kan godt være, at der nogen, som undrer sig over, at en fremmed skuespiller, der aldrig har arbejdet i Danmark og ikke taler ordentligt dansk, får så fornem en pris. Det ville jeg godt kunne forstå, og det kan man absolut ikke være bekendt. Ham der Chaplin skulle tvinges til at returnere statuetten med det samme,” sagde han til stor morskab for det fremmødte publikum.

“Ringenes Herre”-stjernen fortæller også, at han altid har været meget inspireret af dansk filmkunst.

”En af grundene til, at jeg vandrede frem på denne snævre, tit frustrerende, men altid berigende sti, var Carl Dreyers ‘Jeanne d’Arcs lidelse og død’ samt Henning Carlsens ‘Sult',” sagde han og fremhævede derefter danske instruktører som Bille August, Nicolas Winding Refn og Susanne Bier.

Du kan se hele takketalen i videoen nedenfor.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: