Selv om store stjerner som Viggo Mortensen og Ghita Nørby medvirker i den prisvindende dansk-argentinske film “Jauja”, så har ingen danske distributører turde røre ved den. Nu tager det umage makkerpar så selv turen rundt i det ganske land for at vise filmen til danskerne.

Se også: Viggo Mortensen modtager årets Æres-Bodil

Den danske premiere kommer til at foregå i Dragør d. 6 maj. Dernæst går turen videre til Korsør, Faxe, Kerteminde, Ry, Kolding, Samsø, Gudhjem og Hvalsø.

”Jeg er glad for at have fået et meget stort ønske opfyldt, nemlig at spille på dansk i en dansk film og med Ghita Nørby. Og jeg glæder mig til at komme til de fine små byer på vores Danmarkstour og nu endelig kunne vise filmen til det danske publikum,” udtaler Viggo Mortensen om initiativet.

“Jauja” foregår i 1882 på en udpost i Patagonien, hvor det argentinske militær er i færd med at udrydde og slagte det indfødte folk, så europæiske nybyggere kan overtage landet. Den danske kaptajn Gunnar Dinesen – spillet af Viggo Mortensen – udstationeres fra Sydsjælland til det vilde La Pampa med sin 15-årige datter, Ingeborg. Kaptajnen vogter om Ingeborgs uskyld i en verden, der er langt væk fra alt det kendte danske. Ingeborg forelsker sig i den unge soldat Corso, og en nat stikker de sammen af fra lejren for at forsvinde ud i den utæmmede, endeløse ørken.

I København bliver “Jauja” i maj måned vist som månedens film i Cinemateket.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 keitel 5 år siden

Fandme i orden, endelig at satse på de små byer!
Gravatar

#2 Kisbye 5 år siden

Lyder da ihvertfald interessant.
Kunne de ikke komme forbi Korinth Bio. Der er alligevel halvlangt til Kerteminde.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: