Martin Scorsese har over flere gange heftigt kritiseret film fra Marvel – nu tager Damon Lindelof MCU i forsvar.

“The Irishman”-instruktør Martin Scorsese har gentagende gange kaldt Marvel-film for forlystelsesparkfilm frem for ægte film.

Men den type generaliseringer klæder ikke Scorsese, mener skaber af den nye “Watchmen”-serie, Damon Lindelof:

”Der er et rum i Marvel-film, som de er begyndt at udforske, og de er begyndt at være udfordrende og interessante. ‘Logan’ eller ‘Black Panther’ er efter min mening meget tæt på at være kunstneriske film, og det er ikke fair at skære alle Marvel-film over én kam,” siger Lindelof til Variety.

Damon Lindelof har dog tilsyneladende selv ikke helt styr på MCU, da “Logan” ikke er produceret af Marvel Studios, men derimod er en “X-Men”-film fra Fox.

Dog er “Logan” naturligvis baseret på tegneserier fra Marvel Comics.

Læs også ‘“Watchmen”-skaber fik nok af hvide superheltemænd – hovedrollen er sort kvinde‘.

“Watchmen” får dansk premiere d. 21. oktober på HBO Nordic.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Mejse 2 år siden

altså man kan sige, de vel er ens ligesom action film er ens, eller ligesom narrative film er ens, eller ligesom romantiske komedier er ens :)
Gravatar

#2 Johnny42 2 år siden

Black Panter en kunstnerisk film, ha ha
Gravatar

#3 Gridlock 2 år siden

Kommer vel an på hvad du forbinder med kunstneriske film.
Vil sige at Marvel og Scorsese film kan sammenlignes lidt med et hjemmelavet måltid og et måltid på en 4 5 stjernet restaurant.
Begge dele er lige gode på hver sin måde.

Marvel film er oftest den slags man kan nyde til hverdag smæk en Marvel film på og slappe af til den uden og skulle tænke alt for meget over et underliggende budskab eller ligne.

Film som Goodfellas, Casino, wolf of wallstreet og ligne er mere som et restaurant besøg noget man gør en gang imellem, når man har lyst til lidt finere mad, men ikke hver dag for så bliver det bare for kedeligt.Gravatar

#4 OliverDK 2 år siden

Min holdning; det er ikke andet end en klog PR strategi. Medielandskabet kan være svært at trænge ordentlig igennem i dag og der er lang vej til ting "sætter sig fast hos forbrugeren". Det gælder garanteret også ny Martin Scorsese film, der ovenikøbet ender på Netflix.

Hvad der dog kan bryde den mur og fastholde den der er outrage, "provokerende udtalelser" og MARVEL. Så hvad virker bedre end at sige "min film er rigtig film, de der MARVEL film, det er bare forlystelsesparker".

Og en, to, tre og du er på alles mediers forsider, kombineret med MARVEL, du og din film er omdrejningspunktet på Twitter, Facebook, debatforas, osv. Det hele er ovenikøbet ganske gratis.

Så igen jeg tænker det er blot klog brug af dagens medielandskab. Martin Scorsese og kompagni har formået at danse tango med alle til perfektion og det virker.
Gravatar

#5 Gorman 2 år siden

#4 god pointe :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!

Skriv ny kommentar: