En lynkineser af et karismatisk menneske fik lov at opleve storhed og sygdom sideløbende. Fortællingen om Michael J. Fox kommer både til at ramme hårdt og fylde seeren med håb.

Knap 40 år siden udkom den første “Back to the Future”, og med den film gik Michael J. Fox fra at være en prisvindende sitcom-stjerne til at være et internationalt kulturfænomen. I rollen som Marty McFly udlevede han drengedrømme og eventyr i den pågældende fortid, nutid og fremtid. Han var ikke bare stor; han var ustoppelig.

Desværre kunne kroppen ikke følge med. I 1991 blev Fox diagnosticeret med Parkinsons. Nu har Apple udgivet traileren til den kommende dokumentar: “Still” om optimisten, der konfronteres med en sygdom, der ikke kan fjernes. Dokumentaren veksler mellem arkivklip, offentlige optagelser, klip fra Fox’s roller og private optagelser fra begyndelsen af sygdomsforløbet for at bidrage med et nuanceret billede af en mand, der aldrig lærte at stå stille.

“Still: A Michael J. Fox Movie” instrueres af Davis Guggenheim, som står bag “Training Day” og “Waiting for ‘Superman'”. Filmen fik eksklusiv premiere på filmfestivalen CPH:DOX i slutningen af marts, men bliver udgivet til et større publikum på Apple TV+ den 12. maj 2023.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: