Instruktøren Wolfgang Peterson, der står bag bl.a. “Das Boot”, “Den uendelige historie” og “Troja”, vil give sig i kast med at lave en amerikansk live-action-filmfortolkning af Satoshi Kons hyldede og surrealistiske anime-thriller “Paprika”.

Den japansk animerede film fra 2006 udspiller sig i en nær fremtid, hvor forskere har opfundet en maskine, der gør, at psykologer kan træde direkte ind i deres patienters drømme for derved bedre at kunne behandle deres problemer. Desværre bliver apparatet stjålet, og tyvene kan derved tvinge sig adgang til folks tanker og efterlade deres ofre med bizarre visioner.

Den eneste, der er i stand til at komme til bunds i mysteriet, er en ung kvindelige psykolog, som selv lider af personlighedsspaltning.

Satoshi Kon, som også instruerede anime-succeserne “Perfect Blue”, “Millenium Actress” og “Tokyo Godfathers”, stod også for filmens manuskript, der byggede over Yasutaka Tsutsuis roman fra 1993. Romanen er siden blevet omsat til to forskellige manga-serier.

Foruden “Paprika” er Peterson også om bord på ruminvasionsfilmen “Uprising” og skal desuden producere Chris Palmers fantasy-film “A Spell for Chameleon”.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 Lord Beef Jerky 14 år siden

Det kunne blive rigtigt fedt... hvis altså Wolfgang Peterson bare havde haft lavet en god film i de sidste 10-20 år.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#2 filmz-Bruce 14 år siden

Spændende koncept. Fattede ikke en skid af historien, men den var flot lavet.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 duuk74 14 år siden

Ja jeg er jo nok den eneste herinde der syntes at Troy var en fed film :)

Anyways, projektet lyder spændende. Jeg har længe haft kig på tegnefilmen, er den værd at se?
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#4 Kiksmann 14 år siden

Der er da gode muligheder i denne her film så mon ikke wolf overrasker os, nå ja man kan da håbe.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#5 Cherrn 14 år siden

#3

Det er nok en af de mest visuelt kreative film jeg nogensinde har set. Men den kræver nok at man ser den et par gange før man fatter helt hvad der sker.
Gravatar

#6 Lord Beef Jerky 14 år siden

Få fat i Satoshi Kons andre film først... Paprika er utrolig flot, men ender med at blive en smule for kompleks for dens eget bedste. Perfect Blue og Tokyo Godfathers er klassikere i min bog.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#7 mr gaijin 14 år siden

Held og lykke, Wolfgang. Det er noget af en opgave. Men jeg håber da på det bedste.
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#8 Nukleon 14 år siden

fatter ikke hvorfor animation og ikke-engelske film altid skal have remakes i USA.
Gravatar

#9 Highland Park 14 år siden

Jeg er helt enig med Lord Beef Jerky. "Perfect Blue" og "Tokyo Godfathers" er klart Satoshi Kons bedste film. Selv om både "Millenium Actress" og "Paprika" er flotte, blev jeg ikke revet så meget med af dem. De er dog begge seværdige - især sidstnævnte, ikke mindst takket være fremragende musik (endnu engang) af Susumu Hirasawa. Det er slet ikke til at få ud af hovedet, når først man har lyttet til det en enkelt gang.

NB: Han hedder Wolfgang Petersen - ikke Peterson.
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#10 mr gaijin 14 år siden

#8 Fordi gode ideer er dyre at udvikle for Hollywood. Der er ingen risikovillig kapital til at afprøve om en filmide er god eller ej. Det er let nok at forstå, men stadig en ærgerlig situation for de af os, der er vilde med nye, friske og originale historier.

Når jeg tænker over det, virker det meget symptomatisk for USA i øjeblikket. USA forbruger ideer. Andre lande skaber ideer og låner dem til amerikanerne. Det koloenorme amerikanske underskud gælder tilsyneladende også på ide-fronten.
Happiness is not always the best way to be happy.

Skriv ny kommentar: