“Wonder Woman”-instruktør Patty Jenkins og DC-stjernen Gal Gadot skal sammen lave en ny “Cleopatra” – og det får heftig kritik.

Egyptens legendariske dronning Kleopatra får igen en film, som det skete i storfilmen fra 1963, der havde Elizabeth Taylor i titelrollen i “Cleopatra”.

Nu er det israelske Gal Gadot, der skal overtage rollen som hersker over Egypten.

Og netop Gal Gadots tilknytning til Israel får nu kritikerne til at rase over, at Patty Jenkins ikke har udvalgt en egyptisk skuespiller til rollen eller i det mindste en araber.

For Israel er som bekendt ikke et populært land i Mellemøsten, hvorfor kritikere nu ryster på hovedet over, at det er en israeler, som skal spille rollen som en kendt egyptisk dronning.

Læs også ‘Disney ændrer “Wreck-It Ralph 2” efter ‘whitewashing’‘.


Vis kommentarer (15)
Gravatar

#11 MetalMonstrum 6 dage siden

Nu ved alle jo at Kleopatra var fra det græsk-makedonske Ptolemaios-dynasti, så den store skandale her er, at de ikke har fundet en græsk skuespillerinde til rollen!...
Gravatar

#12 Nagash 6 dage siden

MetalMonstrum (11) skrev:
Nu ved alle jo at Kleopatra var fra det græsk-makedonske Ptolemaios-dynasti, så den store skandale her er, at de ikke har fundet en græsk skuespillerinde til rollen!...

Nej nej nej, nu må du altså lige forstå, at vi glemmer alt om historie og hun nu selvfølgelig var araber. Enhver ved jo at historien ændrer sig med tid.
Gravatar

#13 Johnny42 6 dage siden

#11 Ja mindes nok at hun ikke var egypter. Men hvordan er det egentlig med historiske personer? Alle racer bliver blandet på kryds og tværs. Skal man kunne spore sin slægt 10 eller 100 generationer tilbage og være beslægtet med vedkommende for at få lov til at spille denne person? Og hvis der nu hen ad vej blev blandet blod fra folkeslag der er fjender med denne persons folk, diskvalificerer det så en fra at spille rollen?
Gravatar

#14 Gridlock 6 dage siden

#11 Ikke bare det, men hendes familie giftede sig MEGET sjældent uden for egne rækker.
Hvilke vil sige at det er HØJST usandsynligt at Kleopatra ville ha haft nogen form for egyptisk eller afrikansk blod flydende i hendes åre.
Hun ville være græsk MÅSKE ville hendes hudfarve være lidt hen ad Olivenhud/olive skinned.
Men højst sandsynligt ville hun være lige så hvid i huden som en moderne græker er.
Der er et portræt i Herculaneum der muligvis viser en egyptisk prinsesse og ud fra de mønter og marmor statuer vi har af kelopatra er der en fin sandsynlighed for det er hende

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-be6b6d0a5244...

Billedet som man kan se viser hende som hvid med rødt krøllet hår.
Så.. hele det med kleopatra ville ha været sort holder ikke når man nærlæser diverse historiske optegnelser omkring hende.
Gravatar

#15 Bachone 4 dage siden

kan de der twitter folk ik lige komme med et navn på en egyptisk skuespiller der vil trække billetter hjem istedet for?

Skriv ny kommentar: