Kritik af ny Princess Tiana får Disney til at ændre i “Vilde Rolf 2”.

De klassiske Disney-prinsesser medvirker i den kommende “Wreck-It Ralph 2”. Også Tiana fra “Prinsessen og frøen”.

Men den nye udgave af Tiana har rejst kritik om såkaldt ‘whitewashing’.

Således er Tianas hud lidt lysere, imens næsen er gjort smallere. Tydelige eksempler på ‘whitewashing’, mener kritikerne.

Det har nu fået Disney til at animere Tiana på ny til den kommende “Vilde Rolf 2”, inden den får amerikansk premiere til november, skriver The Wall Street Journal.

Disney har tidligere på året reageret hurtigt på kritik.

Først i racisme-sagen om “Roseanne” – derefter med fyringen af James Gunn, som Disney holder fast i – læs om det her.

“Vilde Rolf smadrer Internettet” får dansk premiere d. 7. februar.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 Bachone 4 år siden

Det kommer til at gå galt når der skal lægges danske stemmer til hvis ikke det bliver en der er sort.
Gravatar

#2 Tasuef 4 år siden

Mener du Hella Joof eller Maria Hørby? (Maria har været med i film)
Gravatar

#3 Johnny42 4 år siden

Tåbeligt sådan noget. Det bliver jo opdaget. Når man ikke ændrer markant ved de andre prinsessers udseende, men kun med hende der lige præcis er sort.
Gravatar

#4 Nagash 4 år siden

Johnny42 (3) skrev:
Tåbeligt sådan noget. Det bliver jo opdaget. Når man ikke ændrer markant ved de andre prinsessers udseende, men kun med hende der lige præcis er sort.

Se, det er jeg så ikke enig i. Der er bestemt også ændret så meget på de andre på billedet, at jeg skulle kigge længe, for at finde ud af hvem er hvem. Og ja, næsen er ændret på hende, men der er dælme og hager, næser, kindben og andet, der er ændret på de andre. Og hudfarven? Det kan jeg sgu ikke se.

Der er benyttet en hel anden animationsstil her, og det får nu engang karaktererne til at se anderledes ud.
Gravatar

#5 Star Trek fever 4 år siden

Den vej er bare no-go...

Hvis det endda bare havde været en hvid der var blevet sort, ja så er det ok. Det jo blackwashing. Og det er alle jo begejstrede for
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#6 kblood 4 år siden

Jeg kan simpelthen ikke se problemet. Hun har jo ikke direkte hvid hud, hun havde aldrig mørkebrun hud. Ser man på de andre prinsesser så har de jo klart langt lysere hud... se det dog nu i kontekst.
Gravatar

#7 Mejse 4 år siden

#6 altså fra deres side, er konteksten jo at den sorte er gjort mere hvidagtig og de hvide er ikke ændret, så hvis man ser det fra deres side siger konteksten jo noget andet end det du vil have den til......når det så er sagt synes jeg nu hudfarven ser ud som den plejer, og næsen tja den er da mere "hvid" men altså det er jo animations stilen, man kan jo heller ikke genkende nogen af de andre, på andet end håret.

men bare at sige se det dog i kontekst er for billigt :)
Gravatar

#8 Bachone 4 år siden

Hvis nu de bare havde hende mel b fra spice girls til at ligge stemme havde de en rigtig god undskyldning, forhun var sort i starten og er nu blevet hvid.
Så kan det os ske for en disney prinsesse
Gravatar

#9 MartinEH 4 år siden

Det var vist det samme, der skete med hende fra "Brave", hvor forfatteren hev Disney i retten, da de ændrede hendes udseende til at blive meget prinsesse-agtig. I filmen er hun mere "almindelig i udseende, mens hun i Disneys "prinsesses"-katalog pludselig lignede pigerne fra Frozen.
Gravatar

#10 Kris_n 4 år siden

Jeg skulle nu også kigge et par gange før jeg kunne se hvem hun var. De andre er ret genkendelige, fordi de har bevaret deres karakteristiske træk.

Tianas er blevet fjernet, da man hverken har bevaret hårfarven og næsens form. jeg er især imod rettelsen af næsen, da de andre figurer er bevaret stort set identisk som man kender dem. Moana har også en lidt bred næse, den er bevaret - så hvorfor ikke Tianas?

Små detaljer, men ganske betydningsfulde.

Update:

Hvis man ser på den trailer der er lavet, så er Tiana helt anderledes end den person på billedet. Er traileren lavet EFTER billedet blev frigivet eller er det fra senere i filmen? for ærlig talt, i traileren er hun ganske genkendelig:

Skriv ny kommentar: