NY Times har talt med instruktøren Zack Snyder om hans nye film, den forestående “Watchmen”, hvor filmskaberen kan afsløre lidt om slutningen, der afviger en smule fra det oprindelig forlæg i Alan Moores hyldede tegneserie “Vogterne” fra 1986.

Fans af tegneserien har gennem de mange frigivede trailere og tv-spots bemærket, at glimt af slutningen mangler en væsentlig ting fra tegneserien.

Snyder har selv også bekræftet, at den enorme mutantblæksprutte er blevet fjernet fra filmen, og nu kan han uddybe hvorfor:
”Jeg synes, det holder filmen mere fast, end hvis vi havde medtaget blæksprutten,” udtaler han. ”Jeg kan godt lide blæksprutten i tegneserien. Alle tror, jeg hader blæksprutten, og at jeg ikke forstår ‘Watchmen’. Hvis man egentlig tænker over det: Hvad er slutningen på ‘Watchmen?’ Det er den nøjagtigt samme slutning, der er i bogen.”
Han forklarer: ”Jeg var bekymret over, at hvis jeg tog den 30 minutter lange drejning for at forklare blæksprutten, ville jeg blive nødt til at tage 30 minutter fra nogle af alle de andre scener ud af filmen. Og lige nu er jeg ret pirrelig over, hvor meget Rorschach, jeg har fået med, og hvor meget med Natuglen og hvor meget Dr. Manhattan – bare alene med karakteruddybning. Jeg vil ikke miste ét minut af al det.”

Selvom filmen slutter, hvor tegneserien også gør, har der været spekulationer om, hvorvidt filmselskabet vil presse på omkring en mulig fortsættelse eller prequel, hvis filmen hiver mange penge hjem. Til dette svarer Snyder, at ingen ved Warner Bros. har kontaktet ham vedrørende en sequel, men det udelukker ikke potentielle planer fra producenternes side.

”De sidder på rettighederne. Hvis de ønsker at ansætte en eller anden til at lave en fortsættelse til ‘Watchmen’, ved jeg ikke, om de kunne få nogle af skuespillerne til det, og jeg ved, at jeg intet vil have med den at gøre. Men de ejer den. De kan gøre, hvad de vil. De kan lave endnu en film – men jeg har jo ødelagt det lidt, tror jeg,” siger han og fortsætter grinende: ”Forlader man mon biografen og tænker: ‘Wow, jeg gad godt vide, hvad det næste kapitel vil handle om?'”

“Watchmen” – om maskeklædte forbryderbekæmpere og et mystisk komplot i et alternativt 1985 – vil kunne ses i danske biografer 20. marts.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Graversen 15 år siden

Lyder som en fornuftig udtalelse af mr. Snyder. Jeg er lige blevet færdig med at læse tegneserien, men der skal klart endnu en gennemlæsning til før jeg har fået det hele med.
Det er klart den Film fra 2009 jeg glæder mig mest til at se.
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#2 Kruse 15 år siden

Jeg kan godt se at man vil blive nødt til at bruge 30 minutter ekstra for at hændelsen, men
hvordan har de så tænkt sig at forklare det store lysglimt? Og hvis det ikke er frygten for rumvæsners indgriben som skaber fred, hvad bliver det så?


Det kan sikkert godt lade sig gøre, så jeg er spændt på hvad det bliver.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

Skriv ny kommentar: