Filmselskabet Zentropa har købt rettighederne til at filmatisere forfatteren Jussi Adler-Olsens kriminalromaner “Kvinden i buret” og “Fasandræberne”. Det skriver Politiken.

De to bøger, der skal laves som tv-serier på hver fire afsnit, følger den hårdt prøvede vicekriminalkommissær Carl Mørck. I “Kvinden i buret” forsvinder den unge, fremadstormende folketingspolitiker Merete Lynggaard sporløst. Politiet sætter straks en storstilet eftersøgning i gang, men uden resultat. Først da vicekriminalkommissær Carl Mørck sættes i spidsen for sagen, sker der et afgørende skred i efterforskningen.

I “Fasandræberne” havner en gammel sag fra 1987 om om et brutalt mord på et søskendepar i et sommerhus på vicekriminalkommisær Carl Mørcks bord. Han er i første omgang overbevist om, at sagen må være havnet hos ham ved en fejl, men da han begynder at grave lidt i materialet, opdager han, at noget er rivende galt.

Anders Rønnow Klarlund (“Hvordan vi slipper af med de andre”, “Strings”) skal instruere de to tv-serier.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: