Katastrofefilmen “The Day After Tomorrow” fortsætter med at skabe debat i den politiske verden. Som fortalt tidligere har den danske miljødirektør Bjørn Lomborg advaret mod filmen, som han mener giver et forkert billede af miljøtruslen, og nu blander en anden prominent person sig i debatten.
Den tidligere vicepræsident og præsidentkandidat Al Gore anbefaler folk at se filmen, som han håber vil få biografgængere til at begynde at tænke på ændringerne i klimaet. Gore indrømmer dog at filmen ikke giver et helt videnskabeligt korrekt billede af miljøforholdene.
“Det er en kritisk situation der virker som om den sker i slow motion, men det sker faktisk meget hurtigt – ikke så hurtigt som filmen viser, men hurtigt i forhold til den menneskelige historie,” udtalte Gore fornylig ved en konference.
#1 hurin 20 år siden
#2 filmz-Runin 20 år siden
Det er sgu godt at der kommer noget mere fokus på alt det svineri der foregår - hvor skal vi mon tage hen når vi ikke kan være her mere? Tænk hvor vi ville være, hvis alle var skide ligeglade med det hele!
#3 filmz-Kadann 20 år siden
Det er underholdning med en masse effekter.. end of fucking story.
Skal Bush til at spendere ekstra penge på forsvaret, næste gang der kommer en ny Star Wars film, fordi det kunne tænkes at Darth og drengene kommer forbi?
#4 El vez 20 år siden
#5 filmz-phalanx 20 år siden
#6 filmz-Kadann 20 år siden
Jo jo, men nu var pointen, at det er lidt fjollet at basere noget som helst på en film. :)
#7 Spanner 20 år siden
Mennesket har studeret jordens klimatologiske forhold alt for lidt til at kunne give nogen præcise bud på hvad vi gør, der forårsager ændringer og hvad der ville være sket alligevel på grund af jordens normale udvikling.
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
#8 filmz-ceviv 20 år siden
#9 Corgan 20 år siden
Hvorfor er det "lidt fjollet at basere noget som helst på en film"? Jeg synes da det er en god måde at sætte fokus på et problem. Selvom det er fiktion, synes jeg der findes mange film der er gode til at belyse et emne og derved skabe en debat... som f.eks. "børn vs forældre"-debatten i Thirteen eller Kids... eller "unge vs drugs" i Requiem for a Dream eller Basketball Diaries.
Jeg ved der er stor forskel på de film jeg nævner og så The Day After Tomorrow, men her er det jo også et helt andet emne der bliver belyst.
Lige meget hvor fiktiv en film er eller hvor urealistisk en film er, så vil der jo altid være nogle punkter der binder til virkeligheden på den ene eller anden måde.
#10 davenport 20 år siden
Bush er upopulær, og derfor skal alle midler jo tages i brug, for at få ham væltet af pinden. Alle kneb gælder, intet er helligt.(Det er nok kun godt, i sidste ende!)
Og hvad Lomborg angår, så har han jo nok tildels ret i sine påstande, selvom han sluger pind!