Den legendariske britiske tegneserieforfatter Alan Moore har længe haft et anstrengt forhold til Hollywood, der i lige så lang tid gerne har villet filmatisere hans tegneserier (“Watchmen”, “League of Extraordinary Gentlemen”, “Constantine”). Moore nægter kategorisk at se de film, der er baseret på hans værker, og at modtage penge fra Hollywood – alle royalties sendes videres til tegnerne på de respektive serier.

Senest er heller ikke “V for Vendetta” gået britens vrede forbi. Til siden CBR fortæller Moore, at han tidligere i år blev ringet op af “Matrix”-skaberen Larry Wachowski, som skal skrive og producere filmversionen af “V for Vendetta”. Moore fortalte venligt Wachowski, at han ikke var interesseret i at have noget med filmen at gøre. Kort efter holdt producer Joel Silver en pressekonference, hvor han sagde, at Moore glædede sig til at arbejde sammen med holdet på filmen.

Moore har dog alligevel læst manuskriptet til filmen og kalder det for tåbeligt med store plot-huller. Royalties til “V for Vendetta” udgjorde $8000, som Moore straks gav videre til tegneren David Lloyd.


Vis kommentarer (22)
Gravatar

#1 filmz-gofferoffer 15 år siden

Jeg har kun læst Alan Moore's Watchmen og jeg er i gang med 2. "bog" af V For Vendetta, som jeg allerede nu er helt oppe og køre over. Det er trist, at Hollywood nakker alle de gode ting nu om dage og så lige Moore's værker. Men hvad kan man gøre? Jeg havde nu regnet med, at Wachowski-brødrene ville gøre et godt stykke arbejde, men ak og ve! V For Vendetta er også blevet et offer ...
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#2 filmz-sparrowed 15 år siden

Fedt at han ikke selv beholder pengene, og giver dem videre.

Gad vide om han senere, ikke skulle blive opslugt af grådighed.
Sometimes when you want to win the war, you have to burn the village
Gravatar

#3 filmz-Kaffekongen 15 år siden

Det kræver sku vilje, bare at sige nej til en check.. FLOT !

League of Extraordinary Gentlemen er en af verdens fedeste tegneserier, og den blev til en af verdens dårligste film, det er sku en skam! Tror ikke meget på at watchmen og v for vendetta bliver meget bedre, kan kun håbe på at de får flere folk til at læse tegneserierne...
----------------------------------------
Hail to the King, baby! -Ash
billed af dvd-samling: http://www.absolute.cc/_borders/23_20a.jpg
Gravatar

#4 Sealer 15 år siden

Hvis det er hans tegneseriere ? Hvorfor sælger han så rettighedere til at lave dem til film ? og nu hvor han har gjort det. Hvorfor hopper han så ikke med, og gør sådan at den bliver som han vil have dem? Han lyder ikk alt for smart, eller er det mig der har misforstået noget ?:S
Gravatar

#5 filmz-rupert giles 15 år siden

#4 Jeg er ikke sikker, men jeg tror, at det måske er DC eller Vertigo, der ejer rettighederne til mange af hans tegneserier. Og de ejes af Time-Warner, så der er nok ikke meget, han kan gøre. Blot et gæt...

Derudover har jeg vist hørt noget om, at han slet ikke bryder sig synderligt om film til at begynde med. Han er en kløgtig fætter og en fantastisk forfatter (for det meste), men han er også en anelse... eccentrisk.

Men det er sgu sandt nok, at LXG er en af de værste film, der nogensinde er lavet. Sikke noget lort. Tegneserien derimod er fantastisk. Ikke helt så god som Watchmen, men tæt nok på. Så jeg kan godt forstå, hvis han er bitter. Sjældent er et værk blevet taget så hårdt i enden, som League of Extraordinary Gentlemen blev. Yikes!
--------------------------
That'll put marzipan in your pie plate, bingo
Gravatar

#6 ks 15 år siden

Er det ikke lidt tidligt at begynde at brokke sig over at 'V - Vendetta' og 'Watchmen' skulle blive dårlige film? Der er ikke engang så meget som en trailer ude endnu, så jeg synes godt man lige kan vente til man ved mere om filmen, før man begynder at opbygge sine fordomme. At Alan Moore kalderr manuskriptet for 'tåbeligt' kan jeg reelt ikke bruge til en skid, eftersom han tydeligvis er ekstremt farvet i sin mening. Spørgsmålet er hvor godt han overhovedet har læst det igennem før han besluttede sig for at det var noget lort..
Gravatar

#7 gi-jones 15 år siden

Nu må man jo sige at teamet bag denne film er lidt mere imponerende end på league of ...yarda yarda...

I øvrigt virker $8000 da ikke af vildt meget hvis han er den egentligt ophavsmand til serien?
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#8 filmz-gofferoffer 15 år siden

#4

Jeg mener også, jeg læste, at Moore ikke havde rettighederne, fordi DC har dem, som #5 sagde. Alan Moore forlod nemlig DC lige efter, DC foreslog et alderssystem som det, man bruger til film i Amerika (PG, PG-13, R og NC-17). Det ville Moore åbenbart ikke, så han forlod DC lige efter, han var færdig med V For Vendetta. Han beholdt åbenbart ikke rettighederne efter det.
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#9 filmz-rupert giles 15 år siden

#6 Personligt glæder jeg mig til at se V for Vendetta (enhver film med Natalie Portman har min interesse) og håber stadigvæk, at det bliver en fed film. Hvad angår Watchmen, så er det ALT for tidligt at udtale sig om den. Men det bliver en svær en at filmatisere. Dog har jeg tillid til Paul Greengrass.

Jeg kan nu godt se det fra Moores synspunkt. Han er jo så tæt på sin egen vision, at det kan være svært at se andet. Det er lidt ligesom Stephen King, der ikke bryder sig om Kubricks The Shining, da den afviger for meget fra bogen. Det er måske den bedste King filmatisering, men det er forståeligt, at King ikke er så vild med den. Men så er det jo godt, at vi andre kan synes om den :-)
--------------------------
That'll put marzipan in your pie plate, bingo
Gravatar

#10 chandler75 15 år siden

Hvis man læser artiklen der linkes til i nyheden ser man også at Moores foragt overfor filmindustrien blev styrket efter LOEG - noget af det mest originale Moore har skrevet, hvor han blev anklaget for at have plagieret et andet værk (på baggrund af ting i filmen - som han ikke havde skrevet), og blev tvunget til at afgive time-lange vidne udsagn.

Og Moore ejer rigtig nok ikke de tegneserier han har skabt (mener dog han ejer LOEG, som han - som artiklen også viser - netop har hevet væk fra DC og over på et mindre forlag), men som skaber er han berettiget til de mindre royalties.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert

Skriv ny kommentar: