For brugerne på IMDb så er film som “The Dark Knight”, “Ringenes herre”-trilogien og “Inception” blandt de bedste film fra det nye årtusinde. Den vurdering deler verdens anmeldere langt fra.

Se også: ”Mulholland Drive” er kåret til det 21. århundredes bedste horrorfilm

På en ny liste fra BBC, der har spurgt 177 af verdens anmeldere fordelt på 36 lande om de bedste film fra år 2000 og frem, så er det nemlig nogle helt andre film, som topper.

Øverst på listen er “Mulholland Drive”, der indbragte David Lynch prisen som bedste instruktør på filmfestivalen i Cannes i 2001.

Top 100-listen har også tre danske film på i form af 14. “The Act of Killing”, 42. “Melancholia” og 75. “Dogville”.

Top 10 ser sådan ud:

1. Mulholland Drive
2. In the Mood for Love
3. There Will Be Blood
4. Chihiro og heksene
5. Boyhood
6. Evigt solskin i et pletfrit sind
7. The Tree of Life
8. Yi Yi
9. Nader og Simin – en separation
10. No Country for Old Men

Du kan se den fulde liste her.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (19)
Gravatar

#1 Jack Slater 3 år siden

Synes godt nok "No Country for Old Men" er bedre end "There Will Be Blood"

Begge film er mega gode, men "No country for Old Men" er meget mere underholdende og spændende IMHO
Gravatar

#2 X&O 3 år siden

Jeg kan kun erklære mig uenig med størstedelen af den liste. Men fair nok, præmisserne for listen er vel egentlig helt i orden. Jeg synes bare der er så mange film der mangler på den liste og ligeledes mange jeg aldrig har hørt om.
Gravatar

#3 123456789 3 år siden

Og kun én af filmene findes på den danske Netflix... SÅDAN!
Gravatar

#4 Star Trek fever 3 år siden

Så listen er som følger:

1. Bras..
2. Bras..
3. There Will Be Blood
4. Bras..
5. Bras..
6. Bras..
7. Bras..
8. Bras..
9. Bras..
10. No Country for Old Men

Men sådan er man jo så forskellige

Gravatar

#5 patrickjane 3 år siden

Memento burde ligge øverst på listen;-)
Gravatar

#6 elsotho 3 år siden

Alle de film på den liste er IMO film man kun ser én gang....gode men mjaaa...
Gravatar

#7 Geekalot 3 år siden

Holder mig til imdb top 100, er jeg noget mere enig i. Det er ganske ok film der er på den liste her, men som #6 siger, der er film man kun ser 1 gang.
Gravatar

#8 moulder666 3 år siden

Ud fra præmisserne vil jeg sige den her liste er ret godt ramt. Vi er jo netop ikke ude i "Hvilken film kan jeg hygge mig med at se igen og igen" men hvilken film kritikerne er blevet mest ramt af og imponeret over. Og her vil du jo typisk finde film der er noget ud over det sædvanlige. Din typiske run-of-the-mill sci-fi-film har ingen chance her, og popcorn-flicks kan du glemme alt om.

Og så er der jo slet ingen tvivl om, at kritikernes våde drøm er en film som Mulholland Drive, som kan fortolkes og analyseres herfra og til dommedag!

Det er sgu heller ikke just fordi der er så pokkers mange film her jeg elsker at se. Der er en del af filmene jeg var ret imponeret over, da jeg så dem - Memento, City of God, No Country for old Men, Requiem for a Dream (kun plads 100 - what?) There will be Blood o.a., men det er langt fra de fleste, jeg planlægger at se igen.

Så hvis jeg bare vil finde en god film at se til en lørdag aften, vil jeg styre langt uden om en liste som denne - men hvis jeg en gang imellem vil se en film, der udfordrer mig lidt og som er noget ud over det sædvanlige, SÅ kunne man bruge en liste som denne.
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#9 X&O 3 år siden

moulder666 (8) skrev:
men hvis jeg en gang imellem vil se en film, der udfordrer mig lidt og som er noget ud over det sædvanlige, SÅ kunne man bruge en liste som denne.


Men hvis det er et succeskriterie i sig selv, er der så ikke mange andre film der kan siges at gøre det samme? En af de steder hvor Imdb's top 250 adskiller sig markant fra denne liste, er at det er flertallet der bestemmer og dermed er det også film der appellerer til flere mennesker og dermed måske ikke peger ligeså kraftigt i en bestemt retning.

Men hvis man tager 36 mennesker med samme job og interesse, så vil der unægteligt være film de værdsætter som mange andre ikke værdsætter i samme grad.

Som jeg ser det, er anmeldere de mennesker der får set flest film overhovedet. Det betyder at de klichéer, forudsigeligheder og gentagelser der er i mange film, helt klart vil trække filmene (måske endnu mere) ned i karakterbedømmelse. Samtidig får de ofte set film før os andre og har derfor ikke samme forudtagede meninger om disse film. De får set film de aldrig har hørt om før os andre, og er dermed fuldstændig blottet for forventninger - som de tilgengæld pådutter os andre. Forventninger som dermed skal indfries for os andre - og leve op til vores egne generelle forventninger til film - førend filmen kommer op på det stadie som anmelderen sætter filmen på.
Gravatar

#10 nwinther 3 år siden

Meget af det (IMO) bedste billedkunst som er fremstillet i det 20. (eller 21.) århundrede, er ting som gør et stort indtryk på mig - men ikke noget som jeg ville have hængende over spisebordet.

Ligeså er der film, som gør så stort indtryk på mig, at jeg helst ikke vender tilbage.
En film som "Million Dollar Baby" er så hjerteskærende, at jeg kun har evnet at se den én gang i sin fulde længde.

Og sådan tror jeg egentligt jeg har det med mange ting. Noget at det "største" madkunst jeg er blevet udsat for, er noget jeg ikke vender tilbage til. Ikke fordi det var dårligt, men fordi indtrykket var så stærkt.

Mht listen:
1. Mulholland Drive - Set én gang. Fattede nada.
2. In the Mood for Love - aldrig hørt om den.
3. There Will Be Blood - set to gange. God film.
4. Chihiro og heksene - aldrig hørt om den.
5. Boyhood - aldrig hørt om den.
6. Evigt solskin i et pletfrit sind - aldrig set den.
7. The Tree of Life - aldrig set den.
8. Yi Yi - aldrig set den.
9. Nader og Simin - en separation - aldrig hørt om den.
10. No Country for Old Men - set den to gange. God film. Klart bedst første gang.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: