Den religiøse Økumeniske Jury, som hvert år under Cannes Filmfestivalen – uafhængigt af den officielle festival- uddeler en pris til en film, der fremmer spirituelle, humanistiske og universelle værdier, valgte i år at uddele en helt speciel anti-pris, som gik til Lars von Triers “Antichrist”.

Vi kan ikke tie, efter hvad den film gør,” udtalte Radu Mihaileanu, en fransk filmskaber og formand for juryen.

Mihaileanu erklærede yderligere, at filmen er ”den mest kvindehadske film fra den selverklærede største instruktør i verden.”

Den rigtig Økumeniske Pris gik til Ken Loachs “Looking for Eric”, der omhandler et ensomt postbud, som påkalder sig fodboldspilleren Eric Cantonas ånd for at frelse sin familie og genvinde sin tabte kærlighed.

Michael Haneke fik en Special Mention-pris for filmen “The White Ribbon”, der foregår i en tysk landsby lige inden 1. Verdenskrig, hvor børnene bliver misbrugt af deres strenge fædre.

De Gyldne Palmer uddeles senere i dag.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#11 Skeloboy 14 år siden

Men har I faktisk overvejet nogle interessante film, der ville komme til Cannes, hvis man ligefrem fast kunne modtage den...:)
Gravatar

#12 myshkin 14 år siden

#10

Det synes jeg er en rigtig beskrivelse af økumenien (Jeg skal selv ned og arbejde for en økumenisk organisation her til sommer). Jeg kan dog ikke se hvad der skulle være specielt anti-økumenisk ved Triers film (men jeg har heller ikke set filmen). Men præcis hvorfor de giver prisen til Triers film siges jo selv af Mihaile-anus: "det er en mysoginistisk film" (parafraseret). Jeg går ud fra, at jurien her så er særlig modtagelige for film der er "politisk korrekte". Men det kan være de har ret, at filmen er noget brads, som sagt jeg har ikke set den.

Mht. filmpriser indstiftet ud fra en bestemt art livsanskuelse.. tja, det er ikke unormalt at finde indenfor den akademiske verden (at en fond eksempelvis tildeler penge til et forskningsprojekt der passer til en livsanskuelse), så det ved jeg ikke hvad jeg skal sige til. Måske er det bedst at kunsten står fri? Men er det ikke også en livsanskuelse? Det som den jury giver udtryk for når de uddeler film, er vel at de er glade for, at man kan tolke den på en bestemt måde.. måske. Og er det ikke hvad vi andre også er når vi tildeler stjerner egentlig? Jeg ved det ikke..
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#13 Lady Arwen 14 år siden

#1 til gengæld vil de dog kun arbejde med ham én gang :D
synes "antipris" lyder vild godt :D
Doctor Who <3
Gravatar

#14 Taxwars 14 år siden

Det er sjov at folk skal hidse sig op over hans minoritets film, det er bare sex og vold fra en mentalt syg. De skulle gælde sig over han laver film i stedet for jagte folk men en økse ned af gaden - men så får han jo også penge fra det offentlige hvad så mange andre syge ikke gør.
Layoutet vælter og er ulæseligt - skal det det?
Gravatar

#15 Thomsen 14 år siden

Hvad er en "minoritets film"?
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#16 jessup 14 år siden

#14 kan du ikke beskrive dig selv lidt, så vi andre er i stand til at vurdere om du kan vurdere Triers mental tilstand?
This is just until June
Gravatar

#17 Dragon_Claw 14 år siden

#15 Et andet ord for arthouse... Tror jeg.
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#18 Taxwars 14 år siden

#17
Rigtig nok. Hvis man ser på hvor mange der rent faktisk ser hans film er det meeeeeeeeeget få :) Alle har hørt om dem, få downloader dem ;)

Layoutet vælter og er ulæseligt - skal det det?
Gravatar

#19 Skeloboy 14 år siden

Ja...slet ingen har set Dogville, Manderlay, Breaking The Waves og Dancer In The Dark...
Gravatar

#20 jessup 14 år siden

#19 jeg tror slet ikke du forstår argumentet - ligesom Britney er sidste år bedste sanger fordi hun solgte(hun var sikkert også den der havde flest dowloads) flest Cds kan man også slutte modsat at Trier er dårlig fordi han ikke sælger så mange biletter.- Mon ikke også at dem der har flest børn er de bedste forældre? det er svært at holde styr på den slags nonsens.
This is just until June

Skriv ny kommentar: