Den religiøse Økumeniske Jury, som hvert år under Cannes Filmfestivalen – uafhængigt af den officielle festival- uddeler en pris til en film, der fremmer spirituelle, humanistiske og universelle værdier, valgte i år at uddele en helt speciel anti-pris, som gik til Lars von Triers “Antichrist”.

Vi kan ikke tie, efter hvad den film gør,” udtalte Radu Mihaileanu, en fransk filmskaber og formand for juryen.

Mihaileanu erklærede yderligere, at filmen er ”den mest kvindehadske film fra den selverklærede største instruktør i verden.”

Den rigtig Økumeniske Pris gik til Ken Loachs “Looking for Eric”, der omhandler et ensomt postbud, som påkalder sig fodboldspilleren Eric Cantonas ånd for at frelse sin familie og genvinde sin tabte kærlighed.

Michael Haneke fik en Special Mention-pris for filmen “The White Ribbon”, der foregår i en tysk landsby lige inden 1. Verdenskrig, hvor børnene bliver misbrugt af deres strenge fædre.

De Gyldne Palmer uddeles senere i dag.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#1 Martindan 13 år siden

Utrolig som de tuder over kvindehad fra Trier.

Hvis han virkelig hader kvinder, hvorfor står de store skuespillerinder så i kø for at arbejde med ham?

Det er film for cryin' out loud.

for cryin' out loud......
Gravatar

#2 Dragon_Claw 13 år siden

Lars må virkelig være i den syvende himmel, eftersom hele Cannes har givet ham alt deres opmærksomhed.
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#3 Kaizer Soze 13 år siden

Ja...Trier er allerede den store vinder...
Gravatar

#4 filmz-Tarantinoand 13 år siden

Hold da op! Hvordan er det lige at omverden har tolket Antichrist (og Trier i det hele taget) som værende kvindefjendsk?

For mig at se, så har man altid haft ondt af kvinderne i hans tidligere film, de har altid været ofre for ondskabsfulde mænd.
Og i Antichrist... Tja, så er det godt nok en kvinde der er 'skurken', men hvis det er nok til at være kønsdiskriminerende, så for pokker der er mange film der diskriminerer det mandlige køn!
Gravatar

#5 tiny 13 år siden

Jeg har det meget svært med Lars von Triers såkaldte hadske kvindesyn. Jeg kan ikke se det. Og det er meget påfaldende, at det ofte er mænd, der anklager Trier for at have et hadsk kvindesyn. Politiken har en side (http://ibyen.dk/film/article715965.ece), hvor almindelige mennesker udtaler sig om filmen, efter at have set den, vel at mærke. Alle kvinder undtagen en udtaler sig postitivt om filmen.

Jeg synes heller ikke, at Antichrist (eller Triers andre værker) entydigt skal fortolkes som om kvinder grundliggende er onde.
Just think of your mind as a movie, you can pause, rewind or slow down any details you want.
Gravatar

#6 jessup 13 år siden

#5 jeg var inde og se filmen igår - 2/3 var kvinder. Det kan selvfølgelig være de troede den var smålummer:)
This is just until June
Gravatar

#7 Skeloboy 13 år siden

Jeg kan måske godt se kvindesynet lidt i denne film, men ikke generelt over hans karriere. Men de har måske ikke hørt om Golden Heart-trilogien...+ de har taget hans udsagn ud af kontekst...men det er måske hvad man kan forvente af en snæversynet, religiøs jury...
Gravatar

#8 Kaizer Soze 13 år siden

Så vidt jeg ved, så elsker Trier kvinder. Som han selv siger, så arbejder han bedst med kvinder fremfor mænd. Han er gift og har børn. Lyder ik specielt kvindehadsk i mine øjne.

Men om filmen er det? Hvad så?! Det er jo bare en film. Må kun være de fantasiforladte der kommer med disse kommentarer...
Gravatar

#9 myshkin 13 år siden

Som det allerede er blevet sagt er dette en win-win situation for Trier og Zentropa. Jeg kan ikke forestille mig, at Trier gives a damn ærlig talt.

Men det er ærgeligt at den økumeniske jury faktisk går ud over normal praxis og laver en ekstra-award bare fordi Trier, efter Radu Mihaileanus mening, har lavet en "anti-kvindsk" film. Jeg forestiller mig ikke, at de gør dette næste år også og det er ærlig talt smagløst og dumt.

Se deres hjemmeside her (google translator, fransk -> dansk)

Jury oecuminique.org
"also it's a movie don't be a cunt."
- internet anonymous
Gravatar

#10 filmz-Bruce 13 år siden

#9 Økumeni er jo en slags "gensidig forståelse mellem trossamfund" og som sådan vil Antichrists tema nok i særdeleshed være en torn i tåen for en sådan organisation, hvilket bekræftes af indstiftelsen af en ny pris

"This movie hit us so hard in the guts, that we had to do something desperate while our sanity was still groggy ... award."

Filmpriser indstiftet ud fra en bestemt art livsanskuelse, uanset hvilken, uanset hvor positiv og livsbekræftende, er noget af det værste jeg kan forestille mig.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: