300 sorte skuespillere har underskrevet et åbent brev, der kræver, at Hollywood gør mere for at modarbejde racisme og politivold.

“Avengers: Endgame”-stjernen Tessa Thompson, Black Lives Matter og skuespilleren Kendrick Sampson, der bl.a. er kendt fra serien “Insecure”, har skrevet et åbent brev i Variety, hvori de kræver, at Hollywood gør mere for at bekæmpe ulighed, racisme og politivold.

Brevet er skrevet, efter Sampson blev skudt sytten gange med gummikugler af Los Angeles’ politi under en demostration efter mordet på George Floyd.

300 sorte skuespillere har underskrevet brevet, bl.a. flere af Thompsons Marvel-kollegaer som Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Michael B. Jordan og Danai Gurira.

I brevet kræver skuespillerne bl.a., at Hollywood holder op med at hylde politivold:

“Vi må stoppe helteophøjelsen af betjente, der er brutale og handler uden for lovens rammer. Den slags portrætter opmuntrer betjente som Derek Chauvin, George Floyds morder,” lyder det blandt andet.

Læs også Filmindustrien støtter sorte efter mordet på George Floyd

Brevet protesterer desuden over racebaseret ulighed på flere planer i filmbranchen. Uligheden kommer bl.a. til udtryk i, at film med sorte hovedroller oftest må arbejde med mindre budgetter:

“Selv efter den nylige succes for film med sorte hovedroller og producenter bliver myter om begrænset internationalt salgspotentiale og manglende almen interesse for sortes fortællinger brugt til at reducere vores indhold til mindre budgetter og utilstrækkelige marketingskampagner,” lyder det i brevet.

Billy Porter, Cynthia Erivo, Idris Elba, Issa Rae, Octavia Spencer og Viola Davis er blandt de øvrige skuespillere, der har skrevet under på budskabet.


Vis kommentarer (15)
Gravatar

#11 Bachone 1 uge siden

#8 jeg tænkte nøjagtig det samme.
Gravatar

#12 filmz-DonOlsen 1 uge siden

Kan vi ikke snart tie alle de stakkels krænkede mennesker ihjel. De får kun taletid fordi vi lader dem. Ville være dejligt hvis filmselskaberne, tv stationerne og især journalisterne stoppede med at skrive om dem. Lad dem stå og råbe og skrige og ikke blive hørt, ligesom vi også gør med den ekstreme højrefløj. Problemet opstår når vi giver dem så meget opmærksomhed og her giver jeg en stor del af skylden på medierne, heriblandt siden her. Jeg mener ikke vi skal lukke øjnene for de virkelige problemer men helt ærligt, lige pt er det flere gange om dagen vi skal høre om folk der krænket.
Gravatar

#13 MartinEH 1 uge siden

#9 Men det er jo det samme med rygning på film, hvor det også har haft indvirking. Men selvfølgelig skal det være en samfundsindsats hvor film og serier er en brik i spillet. Det nytter noget at film fremviser helte, der følger reglerne og stadigvæk formår at vinde til sidst.

#8 Jeps, der er godt nok en hårdnakket kultur, der fremviser "cheriffen" eller politibetjenten, der ikke følger reglerne, fjerner skurken og formår at få damen/manden til sidst... Det har været en fast del siden John Wayne og Dirty Harry :-)
Gravatar

#14 SublimeKen 1 uge siden

Under alt det her, har jeg undret mig over hvor beviset for at politimanden der dræbte George Floyd var rascist var henne. Det virker som noget folk bare gik ud fra for at fremme en politisk agenda. Politivold er et generelt problem i USA, ikke kun overfor sorte.

Denne video sætter det meget godt i perspektiv, med bl.a. en videooptagelse af en hvid - lettere retarderet tror jeg vidst - mand der dør på præcis samme måde som George Floyd.Desuden så er Black Lives Matter kun yderst aktive under et valgår. Det virker meget belejligt, med tanke på hvor dårligt det umiddelbart kan stille Trump.

Jeg støtter på ingen måde Trump, men timingen er virkelig spøjs. Sidste gang de var så aktive, var i 2016, endnu et valgår. Det er ikke fordi de ikke havde motivationen til det før heller. Der er bogstavelig talt tusindvis af videoer med politivold med døden til følge i USA, både mod sorte og hvide fra 2017 til nu. Endda nogle som er endnu værre end Floyds video vil jeg sige.

Så at Floyd videoen gik viralt så hurtigt i modsætning til mange andre videoer før den, endda midt under en Corona krise, virker bare lidt for belejligt i forhold til at det er et valgår.

For ikke at nævne hvordan det - i USA vel at mærke - var nærmest forbudt at samles og demonstrere mod alt der hed negative konsekvenser fra Coronakrisen.

Men det blev alt smidt på gulvet, og det var pludselig socialt acceptabelt at demonstrere mod racisme, fordi nogle mente at den eneste grund til at en betjent - - ved et muligt "uheld" (selvom det selvfølgelig var uacceptabelt brug af magt) endda - kunne dræbe en sort mand, ville være fordi han var rascist.

Jeg forstår vel bare ikke folks idioti må jeg indrømme. Selvfølgelig skal racisme bekæmpes, og er hverken en Trump supporter eller konspirations teoretiker. Synes bare det er nogle ting der er timet meget spøjst, og hele dette narrativ har kørt længe nok. Især i Hollywood.

Det eneste jeg kender til systematisk racisme er hvad jeg hører om i medierne, så skal ikke kunne udtale mig om hvor slemt det er. Kender en del minoriteter, men ingen af dem har nogensinde oplevet andet end en kort racistisk bemærkning hist og her, men de affejer det primært med at alle har prøvet at blive fornærmet gennem deres liv. Hvis det ikke er på udseende, så er det på noget andet

Jeg synes bare det er begyndt at virke som om vi bliver fodret et narrativ, hvor de små medier bare hopper med på den, og vi æder det alle sammen råt. Det er identitets politik. Det er ikke individet der er i fokus mere, det er hvilken gruppe du identificerer dig med. Vi er ved at ryge tilbage til stammesamfund i vesten, bare delt op i race, seksuel præference, politisk overbevisning eller spisevaner. Man skal konstant forholde sig til det. Førhen så jeg underholdnings branchen som eskapisme, men det er også slut nu. Der er intet eskapisme fra krænkelseskulturen, og det kan ende med at give bagslag.

Ja BLM har nok gjort mere mod politivold i USA end nogle anden bevægelse før dem. Det skal man nok ikke tage fra dem. Men de opfører sig som nazisterne gjorde, da de brændte bøger af. Den nuværende udvikling med alle deres krav minder mest af alt om totalitarisme eller fascisme.

Ja det blev lige dagens rant jeg fik fyret af her. Det havde jeg lige behov for.
Gravatar

#15 Johnny42 1 uge siden

#10 Ja man kan komme med løgne og vilde påstande, der ikke har nogen som helst hold i virkeligheden og vælgerne er ligeglade så længe man siger det de gerne vil høre.

Skriv ny kommentar: