I denne nye udgave af Benways Blog går Filmz’ anmelder Søren Ildved (Benway) i kødet på Tom Cruise og hans excentriske Oprah-sofa-hoppende/Scientology-promoverende opførsel, som i det seneste år har stillet superstjernen i et ikke alt for heldigt lys.

Hør bl.a. om Cruises kritik af Brooke Shields, hvis brug af antidepressiv medicin Cruise fordømte – og om Shields kontante svar til Cruise.

Læs mere i Benways Blog: Da det slog klik for Tom Cruise.

Og som altid kan du efterfølgende diskutere artiklen i forummet og fortælle, om du er enig i kritikken af Cruise.Vis kommentarer (101)
Gravatar

#31 Zaphix 13 år siden

BN (30) skrev:
Radikaal (25) skrev:
Jeg synes blot at i Tom Cruise's tilfælde er det ret ekstremt. Hans holdning overfor folk, som ikke er enige med ham er ekstremt arrogant.
Og Zaphix, fair nok. Men ville du købe billetter til en film udelukkende produceret af nazister, bare fordi du synes den er underholdende? Jeg siger ikke, man skal være totalt frelst. Men man kan måske overveje at tænke over, hvor man lægger sine mønter. Og i Scientology's tilfælde er der al mulig grund til at bekæmpe deres fuldstændigt twistede verdensbillede.


Det eneste relevante spørgsmål at stille i forbindelse med Tom Cruise, er: Har hans private holdninger formet indholdet af de film, han medvirker i? Er manuskripterne og historierne til de film, han har spillet med i, præget eller ligefrem dikteret af Cruises private holdninger og hans verdenssyn?

Svaret er nej. Og derfor er hans privatliv ligegyldigt, når det gælder diskussionen af hans film.

Bare min mening.

Kunne ikke være mere enig.
Gravatar

#32 filmz-ChesterB 13 år siden

så længe han formår at holde et højt niveau i forhold til hans arbejde, må han opføre sig som det passer ham. jeg støtter på ingen måde scientology, men så længe der er religionsfrihed er de velkomne til at tro på hvad de vil. jeg nyder mange af hans film, nogen af dem bryder jeg mig ikke om, men sådan er det. jeg synes stadig han er en dygtig skuespiller.
forfeit the game stop the talkshow pride up the what your time to know
forfeit the game cuz tomorrow
when it's all done you read what you sow
Gravatar

#33 Skeloboy 13 år siden

Hans fuldstændig forskruede hjerne til trods, så er der en del af hans film, jeg nyder ganske meget. I større eller mindre:

Legend
Top Gun
The Color of Money
Rain Man
Born on the Fourth of July
A Few Good Men
The Firm
Jerry Maguire
Eyes Wide Shut
Magnolia
The Last Samurai
Tropic Thunder
Gravatar

#34 Radikaal 13 år siden

I og med du køber en billet til en Tom Cruise film, er du vel også med til at støtte projektet og dermed også hans sikkert pænt klækkelige hyre. En del af disse penge ryger nok videre til Scientology. Jo flere billetter filmen sælger, jo større er risikoen for at han bliver hyret igen=flere penge til Scientology. At han så også en gang imellem producerer sine film, kan jo betyde at han tjener en procentdel af billetsalget.
Du kan ikke kategorisk afvise at hans twistede verdenssyn ikke præger filmene. Cruise er/var en af de mest magtfulde personer i Hollywood. Det kan så være indirekte, men det kan sagtens forekomme.
Jeg pointerer bare at man godt kan udvise en hvis form for overvejelser, omkring hvad man bruger sine penge på.a
Gravatar

#35 Zaphix 13 år siden

#34
Radikaal (34) skrev:
I og med du køber en billet til en Tom Cruise film, er du vel også med til at støtte projektet og%2

NEJ! Du støtter filmselskabet, længere er den ikke.

Men du har jo allerede en mening om det, så det er jo lidt nytteløst at overbevise dig om andet.

Edit: Så mig nødsaget til at citere det du skrev først, da du har lavet en kraftig omskrivning.
Konklusionen gælder dog stadig.
Gravatar

#36 BN 13 år siden

Radikaal (34) skrev:
I og med du køber en billet til en Tom Cruise film, er du vel også med til at støtte projektet og dermed også hans sikkert pænt klækkelige hyre. En del af disse penge ryger nok videre til Scientology. Jo flere billetter filmen sælger, jo større er risikoen for at han bliver hyret igen=flere penge til Scientology. At han så også en gang imellem producerer sine film, kan jo betyde at han tjener en procentdel af billetsalget. .................. Jeg pointerer bare at man godt kan udvise en hvis form for overvejelser, omkring hvad man bruger sine penge på.a


Tjah, vi kan jo så begive os en tur ud i uvishedens uendelige univers:

Kan du garantere eller har du vished for, at de skuespillere, DU SELV ser film med, ikke bruger deres hyre el. løn til at finansiere et alkoholmisbrug eller den ene eller anden form for stofmisbrug? Er du i øvrigt politisk og religiøst enig med ALLE de skuespillere, du ser film med? Ved du med sikkerhed, at de skuespillere, du ser film med, ikke er voldelige eller løgnagtige i det private? Har du - før du sætter dig ind og ser deres film - skaffet dig 100 procent sikre beviser for, at ingen af dem er skattesnydere, butikstyve eller har kriminelle forbindelser o.s.v.?


Hvis man altid skulle sikre sig, at en skuespiller eller instruktørs indtjening eller hyre ikke blev brugt til et foretagende, som man personligt har noget imod, ville man ikke kunne bestille andet. Lad os være realistiske: At sætte sig ind i den slags, er en umulig opgave, som i øvrigt nok også må siges at være motiveret at en god gang paranoia, ikke sandt? ;-)

Radikaal (34) skrev:
Du kan ikke kategorisk afvise at hans twistede verdenssyn ikke præger filmene.


Jo, det kan jeg. ... Af den simple årsag, at det er ikke Tom Cruise, der har skrevet og instrueret de film, han har medvirket i. F.eks. er det langt ude at påstå, at Oliver Stone, Stanley Kubrick, Michael Mann og Steven Spielbergs film skulle være præget af Tom Cruises specielle verdenssyn. ... Det er muligt, ja, meget sandsynligt, at Tom Cruise vælger roller og historier, som på det ene eller andet plan siger ham noget personligt (det gør mange skuespillere), men længere går han ikke. Jeg har ikke hørt, at han ligesom Edward Norton skulle være en, der går ind og omskriver manuskripter og/eller overtager den kreative styring - og jeg har ihvertfald slet ikke hørt, at han skulle have gjort det overfor den stribe ansete og dygtige filmfolk, han hidtil har arbejdet for. Har DU?
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#37 Radikaal 13 år siden

Omskrivningen skyldtes at der skete en fejl på siden og det meste af mit indlæg blev slettet.. Eller skod-forbindelsen på mit hotel :)

Selvfølgelig kan jeg ikke tjekke alle i hoved og røv. Men når nu Tom Cruise er så meget i mit ansigt med sine langt ude holdninger kan jeg ikke lade være med at reagere. Det er jo den anden vej rundt, klart man ikke kan gardere sig på den måde, så kunne man jo aldrig gå i biografen eller høre musik for den sags skyld.

Intet er sort-hvidt. Nu er det bare i Cruise's tilfælde at jeg også synes han er sindssygt overvurderet. Og at han så oven i købet er imod anti-psykotisk medicin, gør det lidt strammere. Min søster er diagnosticeret paranoid-skizofren, og jeg ved sgu ikke hvor hun ville være uden psykiatrien.

Men det er en interessant diskussion. Overskygger kunstnerens kunnen hans handlinger? I de fleste tilfælde, ja. Men Cruise gir mig lange løg.

Husk iøvrigt at producere i Hollywood har meget magt. Nej, han har ikke skrevet og instrueret dem. Men kan som producer have kæmpe indflydelse. Og sikkert også som skuespiller, fordi han er Tom Cruise. En smule paranoidt, ja. Men når du ser videoerne med ham, så er der en hvis hentydning af psykopati og manipulerende opførsel. Underholdende er det dog, på en tåkrummende måde.
Gravatar

#38 [ikke godkendt bruger] 13 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#39 PederLyager 13 år siden

Først og fremmest er det ikke så mange af Cruises store film, som jeg er interesseret i og altså har set. Ikke pga. at han er en ringe skuespiller, men blot fordi den genre han normalt optræder i ikke tiltaler mig så vildt meget. Derudover synes jeg dog han er en fed person, og det er helt fint med nogle folk som stikker ud, SPECIELT i showbizz! Det klip fra Oprah ser jeg i øvrigt ikke noget galt i. Han er tydeligvis meget glad for Katie og udtrykker det på sin måde, hvad er der galt i det? Det er jo ikke fordi det skader nogen.

Derudover vil jeg sige, at jeg synes det er helt hen i vejret den hetch der bliver kørt imod manden. Jeg synes at alle jer som fordømmer ham så meget er hykleriske. I ser et problem i det snævre verdenssyn han har, men jeres eget er ligeså snævert når i ikke giver plads til ham. Han har helt givet fået noget ud af denne bevægelse, rent personligt, så hvorfor dog ikke bare sige "godt for ham" og lade ham være. Det kan godt være scientologi er manipulerende i deres måde at hverve medlemmer (og altså donorer) på, men er det virkelig så meget slemmere end så meget andet? De højststående katolikker svømmer fx i penge i deres bundkorrupte system. Og hvad er det egentlig som gør troen på de der rumvæsener mere langt ude end troen på gud?

Jeg har selv aldrig stiftet bekendskab med scientologi og holder mig generelt på afstand af religioner. Har dog intet problem med folk der går op i det, hvis det gør dem glade, så fint med mig. Jeg vil dog ikke tro at scientologi tvinger nogen til at tale med dem. De manipulerer sikkert svage individer og udnytter dem måske også men hvis disse får tro på dem selv og altså et bedre liv af at være medlem, hvad giver ret til at dømme om det er rigtigt eller forkert det de gør?
Film-elsker
Gravatar

#40 Skeloboy 13 år siden

PederLyager (39) skrev:
men jeres eget er ligeså snævert når i ikke giver plads til ham.

Godt, du lige opsummere mit verdenssyn...

PederLyager (39) skrev:
men er det virkelig så meget slemmere end så meget andet?

Men nu taler vi om scientology...der er ingen, der har snakket om alt muligt andet, så ingen grund til at bringe det på banen.

PederLyager (39) skrev:
hvad giver ret til at dømme om det er rigtigt eller forkert det de gør?

Der er ingen, som dømmer. Det er bare udtryk for holdninger og meninger. Desuden dømmer har du også selv lavet en bedømmelse af, hvad der er rigtig forkert...;)

Skriv ny kommentar: