I denne nye udgave af Benways Blog går Filmz’ anmelder Søren Ildved (Benway) i kødet på Tom Cruise og hans excentriske Oprah-sofa-hoppende/Scientology-promoverende opførsel, som i det seneste år har stillet superstjernen i et ikke alt for heldigt lys.

Hør bl.a. om Cruises kritik af Brooke Shields, hvis brug af antidepressiv medicin Cruise fordømte – og om Shields kontante svar til Cruise.

Læs mere i Benways Blog: Da det slog klik for Tom Cruise.

Og som altid kan du efterfølgende diskutere artiklen i forummet og fortælle, om du er enig i kritikken af Cruise.Vis kommentarer (101)
Gravatar

#11 Nukleon 13 år siden

#10 Det er nu snarere det at han prakker sin egen tossede mening folk på. Hvis han ikke kan lide psykiatere kan han fandeme holde sin kæft om det, og så bare lade være med at gå til psykiatrisk behandling.

#4&5 Han har støttet dem med penge osv. men hverken han eller konen er medlem iirc.
Gravatar

#12 filmz-Claudius 13 år siden

Nukleon (11) skrev:
#10 Det er nu snarere det at han prakker sin egen tossede mening folk på.


Helt enig, men det kan du jo sige om enhver, der er meget overbevist om sin religion. Jeg har hørt stærkt troede kristne, der har virket langt mere frastødende på mig, end Cruise gør.

Efter at have læst Benways blog og set de forskellige klip fra YouTube, må jeg sige, at jeg ikke har ændret meget opfattelse af ham.

Jeg har altid ment, Tom Cruise var en habil skuespiller, selv om jeg på ingen måde bryder mig om Scientology. Men så længe han ikke bryder nogle love og ikke forkynder til mig, så må han for min skyld tro på grøn ost eller jordnøddesmør, hvis han har lyst.

Jeg ser heller ikke videoklippene som særligt voldsomme. Det værste er det første, hvor han påstår at vide mere om psykologi end nogen andre. Ret arrogant. Men jeg er så også uenig med ham på det punkt.

De andre videoer er knap så slemme. Scientology-videoen er helt tydeligt klippet sammen. Hvis man optag en time med stort set ethvert menneske, der bare snakker løs til kameraet, så tror jeg godt, man kunne klippe det ned til ti minutter, der for én til at lige en komplet idiot. Især hvis man lige klipper alle spørgsmålene væk, mens man bevidst klipper til grin på upassende steder.

I den sidste video ser jeg bare en mand, der er helt euforisk. Måske er han bare så ovenud glad og lykkelig, at han ikke kan holde det inde, eller måske er han på stoffer eller bare fuld. Det virker måske ret pinligt, men jeg synes ikke han virker sindssyg.
http://www.newsweek.com/2010/04/30/why-i-hate-3-d-and-you-should-too.html
Gravatar

#13 jesper p. 13 år siden

#10 Jeg mener sagtens, man kan slå ned på Cruises intelligens - måske er ordblindheden bare ikke det bedste sted at gøre det. Bare fordi man ikke kan læse, kan man jo godt være klog nok, men når jeg ser disse tre videoer, bliver det klart for mig, at Tom Cruise ikke har én eneste brik at flytte rundt med. Én ting er, at han er medlem af noget så komplet åndssvagt, men han taler sort fra ende til anden, stopper midt i sine formuleringer og værst af alt; griner af sine egne vittigheder. Den mand er dum som snot!
Han må virkelig have nogle skuespiltalenter, for jo, han er vanvittig sympatisk på film, men som privatperson... puha!

http://sorensencinema.blogspot.com
Gravatar

#14 filmz-Coney 13 år siden

#12 Det har intet med religionen at gøre... Det er udelukkende fordi den fungerer som en sekt, hvis formål er at drive penge ud af folk... På det punkt er jeg faktisk også temmelig stejlende overfor katolikker, men det er heldigvis de færreste der lever blankt efter deres regler... Noget helt andet er så det helvede som Cruise hev Katie Holmes igennem da hun fik deres barn, samt den tåbelige måde han opdrager barnet til at se ned på alle der ikke er scientologer... Hvilket er en klar indikation på hvordan Cruise selv ser resten af verden...
Gravatar

#15 StarWarsFanTHX11384Eb 13 år siden

Jeg kan godt lide ham som skuespiller og jeg kan godt lide de fleste film han er med i. F.eks. Top Gun, Rain Man, Mission Impossible 1, 2 og 3, Minority Report og War of The Worlds.
Jeg kan ikke lide hans religion, hvis man kan kalde det det.
Men jeg må gi' ham at han har en god smag i kvinder. Han har jo været gift med Nicole Kidman(Der ser forfærdelig ud idag) og er nu gift med Katie Holmes.
Gravatar

#16 Dragon_Claw 13 år siden

The Force is strong with this one!

Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#17 Kviesgaard 13 år siden

Det jeg finder betænkeligt ved Tom Cruise er at han bruger sin status og berømmelse til at overbevise folk om at de ikke skal bruge psykiater eller tage medicin, hvad der kan have fatale konsekvenser for dem, der lytter til ham og ikke til deres læge eller psykiater.

Var der forresten ikke noget med at John Travolta mistede sin egen søn, da han (= John Travolta) ikke mente at sønnen skulle have den medicin, som læger havde ordineret. John Travolta mente i stedet at gøre som scientology forskrev (John Travolta er selv medlem så vidt jeg er orienteret). Det kostede knægten livet.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#18 mr gaijin 13 år siden

En vigtig kvalitet hos stjerner er, at man har lyst til at sætte sig ned og få en snak over et par øl med dem. En god skuespiller behøver ikke at have et sådant image. De skal bare levere på lærredet og kæmpe for, at filmen bliver god. Men en stjerne skal have det ekstra element, at publikum skal være interesseret i dem, selv når en films øvrige kvaliteter ikke fungerer.

Min definition på en stjerne er een, der kan hive folk i biografsæderne, selv når alt andet ved filmen (marketing, manuskript, instruktion, you name it) slår fejl.

Robert Downey Jr. er en stjerne. Will Smith er en stjerne. Angelina Jolie er måske også en stjerne (det får vi se med box office for "Salt").

Tom Cruise er ved at miste sin stjernestatus. I de rigtige roller (Magnolia, er han en god skuespiller, men efterhånden ikke længere en stjerne.

Og så alligevel. Hvis han virkelig ikke var en stjerne, hvorfor ville vi så bruge krudt på at diskutere ham?
Happiness is not always the best way to be happy.
Gravatar

#19 Kaversmed 13 år siden

#18 En stjerne for mig har intet at gøre med, hvordan han eller hun er som person udenfor settet. En stjerne skal bare levere skuespil i høj klasse hver gang, og det gør Tom Cruise altså (imo). Kunne ikke være mere ligeglad med hvad han render og laver i sin fritid.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#20 Highland Park 13 år siden

Kaversmed (19) skrev:
Kunne ikke være mere ligeglad med hvad han render og laver i sin fritid.

Helt enig. Hvis indlægget i stedet handlede om hans film, var der en reel chance for, at jeg gad læse det. I mine øjne er der alt for stor fokus på rygter og ligegyldigt sladder om stjernernes privatliv her på Filmz, men det er sikkert i højere kurs end seriøst nyhedsstof og udgør derfor formentlig den primære indtægtskilde.
... as surely as there's a mouse behind your ear.

Skriv ny kommentar: