”… da jeg så Stanley Kubricks ‘Ondskabens hotel’ på et tidligt tidspunkt, hvor jeg næppe var klar til den, gjorde den et kolossalt og skrækindjagende indtryk, som faktisk har varet ved lige side.”

I denne udgave af Benways Blog ser Filmz’ anmelder Søren Ildved på de film, som han er blevet mest skræmt af igennem tiden, og som han fortsat ser med hjertet langt oppe i halsen.

Læs bl.a. om film som “Ondskabens hotel”, “Antichrist” og “The Texas Chain Saw Massacre” i artiklen Benways Blog: Verdens mest skræmmende film.Vis kommentarer (82)
Gravatar

#1 frankdrebin 13 år siden

Udemærket artikel!

Har set de fleste af de film der nævnes, men har da lige nogen jeg skal have tjekket ud kan jeg se! Personlige favoritter fra listen tæller The Shining og Rødt Chok. Virkelig stemningsfulde film begge to.

Den film/miniserie der har skræmt mig mest er nok Stephen King's IT.. Den gav mig rigtig mange søvnløse nætter tilbage da jeg var bare 7-8 år! Idag virker filmen ikke ligeså skræmmende, men dog stadig en af mine yndlingsgysere..
Gravatar

#2 Patriarch 13 år siden

Hmmm.. jeg forventede Saw 3D var på listen.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#3 Bobby Singer 13 år siden

Meget sjovt at The Tenant bliver nævnt, da jeg netop så noget af den i en lidt for ung alder og selv om man ikke ser noget decideret uhyggeligt i den, så skræmte den scene du beskriver i artiklen mig netop en del.

Jeg må vist hellere få den set ordentlig igennem en dag. :)
Idjit
Gravatar

#4 LAMB 13 år siden

Irreversible. Den brændslukker scene er ondskaben selv.
Gravatar

#5 Lizard 13 år siden

Den film som næsten slog mig ihjel var The Blair Witch Project, da jeg så den i biografen første gang. Fucking Hell!!! ....Det var dog et engangsknald, gensynet var kedeligt.

Ellers syntes jeg Riget og Ondskabens Hotel også er dejligt skræmmende.. stadigvæk.
Gravatar

#6 filmz-Sichlau 13 år siden

Jeg forstår virkelig ikke hvad folk ser i Inland Empire. Bevares, den formår at skabe en hovedpine fremkalende effekt - men det er heller ikke en ting man bør være stolt af.
Gravatar

#7 duuk74 13 år siden

Godt oplæg. Jeg er helt klart mest til psykologiske gys og suspension, i stedet for chok og effekter.
Skal lige tænke lidt over det.
100.000 lemmings can't be wrong
Gravatar

#8 Bardoboy 13 år siden

Så pinligt at jeg stadig ikke har fået set Ondskabens hotel..

Ellers god artikel og glad for The Texas Chain Saw Massacre er nævnt, selvom det jo ikke er overraskende. Virkelig en fantastisk film. Skrev SSO om den sidste år, det var utrolig spændende at gå i dybde med den.
Gravatar

#9 Dragon_Claw 13 år siden

Som barn var det Alien der brændte sig fast i min uskyldig bevidsthed. Der er bare et eller andet ubehageligt i, at se en voksen mand bliver oral voldtaget (inkl. ejakulation) af et fremmede væsen, hvis efterkom ikke spilder tiden med en "naturlig" fødsel, men tager en hurtig genvej igennem brystkassen. Tilsætter man så en masse gotisk arkitektur, som man kan drage parrealler til de menneskelige genitalier. Så har man opskriften på et professionelt mindfuck til en 9 årige...

Og senere hen i livet blev den film selvfølgelig en af mine favoritter. ;-)
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#10 bQttger 13 år siden

Enig med #4. Irreversible er nok den film der har gjort størst indtryk på mig. Jeg vil nok ikke bruge udrtykke skræmmende, og den falder lidt uden for kategori, men synes alligevel den bør nævnes, netop da den giver så stort og ubehageligt et indtryk.

Skriv ny kommentar: