Som vi skrev forleden her på Filmz, har Netflix købt distributionsrettighederne til dramaet “Beasts of no Nation” med Idris Elba i hovedrollen. Streamingtjenesten håber, at filmen kan positioneres til Oscar-kapløbet til næste år. Men nu sætter de amerikanske biografkæder en kæp i hjulet på deres planer.

Se også: Se Idris Elba som led lejesoldat i “Beasts of No Nation”

Store biografkæder som AMC, Regal og Carmike nægter at vise filmen, fordi Netflix har planer om at udsende den simultant i biograferne og på deres tjeneste. Det skriver Variety.

Det er dog ikke alle biografkæder, der støtter op om boykotten. Tim League, der er stifter og medejer af biografkæden Alamo Drafthouse, udtaler følgende til Variety.

”Jeg er græsk-katolsk, når det kommer til det her spørgsmål. Hvis jeg ser en film, som jeg har lyst til at vise, så viser jeg den, uanset release-strategien,” siger han.

Det er ikke første gang, at Netflix har følt biografernes vrede. Deres kommende fortsættelse til Ang Lees “Tiger på spring, drage i skjul” fik flere biografejere op af sæderne og til tastaturet.

”Vi vil ikke være en del af et eksperiment, hvor du kan se det samme produkt på alt fra tre etagers store lærreder og tre tommers mobilskærme,” lød begrundelsen for boykottet af verdens største biografkæde Regel Cinemas i en officiel meddelelse.

Det er endnu uvist, hvornår “Beasts of no Nation” får premiere.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz


Vis kommentarer (47)
Gravatar

#1 Den fede 5 år siden

Den er lidt svær den her. Jeg kan sådan set følge begge lejre. Jeg er helt enig med Tim League i den simple filosofi om, at hvis man gerne vil vise en film, så VIS DEN. Mere kompliceret bør det ikke være. På den anden side, så undergraver dette jo bio-kulturen og kapper langsomt en af de sidste livliner, der er tilbage.
Gravatar

#2 Driver 5 år siden

Det må føles lidt som at gå i seng med fjenden for de her biografkæder.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#3 Geekalot 5 år siden

Drop det det med film skal ses i biffen. Vil personligt hellere side derhjemme og se en go film en at skulle i biffen og se den. La Netflix, HBO og alle de andre få samme mulighed, det jo ikke for Div. film selskaber vil miste penge på det tvært imod. Nogle biografer vil lukke men so what ? de er ved at være så store og tror der har ejerskab og bestemmelse overalt idag.
Min 5 øre
Gravatar

#4 Joeyvind 5 år siden

Go Team Netflix :)
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#5 Den fede 5 år siden

Geekalot (3) skrev:
Vil personligt hellere side derhjemme og se en go film en at skulle i biffen og se den.


Men kan man ikke bruge det argument om alt? Altså rent hypotetisk. "Jeg gider ikke i teatret, jeg kan bare streame det senere herhjemme", "Jeg gider ikke i svømmehallen, jeg har en jacuzzi", "Jeg gider ikke tage til den kunstudstilling, kan bare uploade billederne til min Iphone".

Don't get me wrong, jeg elsker sgu også min sofa, men jeg synes, vi bliver mere og mere magelige i det her samfund og kommer mindre og mindre ud i virkeligheden.
Gravatar

#6 Driver 5 år siden

#3

Det er da fedt at gå i biografen, især når det er film som Interstellar, man er inde at se. Så kan man sige, hvad man vil, det kan selv den bedste hjemmebiograf ikke hamle op med.

Men måske, er din lokale biograf den samme som Støjbergs? :P
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#7 Den fede 5 år siden

Driver (6) skrev:
Det er da fedt at gå i biografen, især når det er film som Interstellar, man er inde at se. Så kan man sige, hvad man vil, det kan selv den bedste hjemmebiograf ikke hamle op med.


Det kan den nemlig ikke.
Gravatar

#8 keitel 5 år siden

Driver (6) skrev:
#3Men måske, er din lokale biograf den samme som Støjbergs? :P


Netop! det afholder bla. mig af at gå i biffen, al den larm- jeg kan simpelthen ikke klare det.
Gravatar

#9 Kim Pedersen 5 år siden

Ikke en boykot

Af Kim Pedersen, Formand, Brancheforeningen Danske Biografer

Blot for god ordens skyld: der er ikke tale om en boykot. Der er tale om forretningsmæssige dispositioner. Hvis en biograf ikke mener det giver forretningsmæssig mening at vise en film, som samtidig kan ses på de digitale platforme, er biografen i sin gode ret til at sige nej tak. Biografvirksomhed er et liberalt erhverv.

Husk også på, at de film flertallet af filmfans godt kan lide at se, er produceret med henblik på biografernes store lærred. Hvis alle så filmene på de digitale medier, måtte biograferne lukke og der ville ikke længere være økonomisk grundlag for at producerer de hundedyre spillefilm. Så ville filmproduktion blev reduceret til billige tv-film, reality- og gameshows.
Gravatar

#10 Geekalot 5 år siden

hold da op en gang vås at fyre af, uden biografer ville der ikke være kvalitets film ? haha. Kunne være det online marked ville tjene penge og via den vej til selskaberne, muligt mere end i kan nu, på grund af jeres syge priser og dårlige behandling. I har ikke Patent på storskærme og go lyd mere, og fred og ro, ejer i helder ikke.

Først var i bange for piraterne, og nu har i fundet ud af det online marked vil ruinere jer på et tidspunkt. bare et spørgsmål om tid.

Glæder mig til det hele kommer på det online marked, så jeg kan nyde en filmstille og roligt til normale priser.

Skriv ny kommentar: