Verdens største biografkæder sagsøger New Jerseys guvernør – kræver tidsplan for genåbning.

Biografer som AMC, Cinemark og Regal hiver nu New Jersey i retten. Kravet er en dato for genåbning.

New Jersey er sammen naboen New York ét af de steder i USA, hvor der ikke er udsigt til en snarlig genåbning af biograferne.

Men i New Jersey har kirkerne med restriktioner fået tilladelse til at genåbne – og biograferne forstår ikke, hvorfor det ikke også gælder dem:

”Der er ingen rationel begrundelse for den anklagedes skelnen mellem for eksempel kirker og filmbiografer i forhold til at genåbne,” lyder det i søgsmålet.

Biograferne i New Jersey og ikke mindst New York bliver nødt til at genåbne senest i slutningen af juli, hvis Warner Bros. og Christopher Nolan skal fastholde premieredatoen til “Tenet”.

Warner Bros. vil næppe give premiere på “Tenet”, hvis ikke biograferne i New York og Los Angeles er åbne til den tid.

Derfor har søgsmålet også stor effekt på den danske biografindustri, der aktuelt venter på nye storfilm fra Hollywood, som holder på premierefilmene, så længe de amerikanske biografer er lukkede.

Aktuelt er “Tenet” og “Mulan” placeret i august til en større genstart af biograferne, men bliver det ikke muligt at genåbne i slutningen af juli, så kan den store genstart meget vel blive skubbet til september.

Læs også ‘Analytiker: Coronakrisen har ændret filmindustrien – biografvinduet er fortid‘.

“Tenet” får premiere den 12. august.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: