To britiske biogaf-kæder trækker støtten til BAFTA efter pris til Netflix-film.

Det britiske svar på Oscar blev uddelt to uger før den amerikanske storebror. BAFTA-prisen for Bedste film gik til Netflix-filmen “Roma”. Det får nu konsekvenser.

Biograf-kæderne Cineworld og Vue vælger nu at droppe støtten til Det Britiske Filmakademi.

Det betyder i praksis, at BAFTA-medlemmer ikke længere kan bruge deres medlemskort til gratis visninger i Cineworld og Vue.

Årsagen er Netflix-filmen “Roma”, skriver Variety.

Biograferne mener, at reglerne tilskriver, at BAFTA kun kan nominere film, der har haft en reel biograf-premiere.

Netflix har derimod kun givet en begrænset biograf-premiere til “Roma”, fordi man ikke ville imødekomme biografernes krav om eksklusivitet i henhold til biograf-vinduet.

Derfor mener Cineworld og Vue, at BAFTA ikke overholder egne regler ved at give en pris til “Roma”.

BAFTA-formand Marc Samuelson kommenterer nu på biografernes sanktioner – han opfordrer til dialog om reglerne.


Vis kommentarer (48)
Gravatar

#21 Bishop 1 år siden

#20
Nej du skal kunne træde ud af dine egne egoistiske behov og lade være med at retfærdiggøre dine kriminelle tendenser. Du kan komme med alle de undskyldninger du vil men det ændre ikke ved du er en gemen tyv...
Ulovlig kopiering af en vare fysisk eller digital er en overtrædelse af ophavsretten og anset som tyveri.
Gravatar

#22 Kim Pedersen 1 år siden

#20: Du mener ikke folk skal have penge for deres arbejde og det er i orden at tyvstjæle hvad andre mennesker har lagt deres arbejde i.
Køn moral.
Er det da også Rolls Royce egen skyld, at jeg ikke har råd til at købe en sådan bil. Men er det så i orden jeg stjæler den, blot fordi de ikke har sat udsalgsprisen så jeg har råd til at købe en sådan bil?
Piratkopiering led IKKE et kæmpefald når Netflix kom ud. Tværtimod. Netflix indhold er også udsat for filmtyverier.
Gravatar

#23 Snipp 1 år siden

#21 jeg er langtfra egoistisk. Er en meget hjælpsom person både på studie og i arbejde. Fået kæmpe ros og anbefalinger med på min vej. Du kender mig jo ikke så hvorfor sviner du mig stadig til. Har du overhovedet læst min kommentar AT JEG IKKE DOWNLOADER MERE OG IKKE GJORT I ÅREVIS. Jesus skal man skære det ud i pap.

Men ser mig nu ikke som en tyv som folk der bryder ind i hjem og fysisk tager ting fra folk eller deres tasker eller stjæler en bil.

#22 jeg har intet sagt i at de ikke skal have penge. Jeg synes bare det er vildt så dyrere det er blevet at hoppe i biffen og kvaliteten er svingende. Der er mange film jeg har set, hvor jeg efterfølgende har tænkt godt jeg ikke brugte penge på det og aldrig set den igen. Jeg har da også set film i biffen hvor jeg efterfølgende har tænkt skod film, spild af penge.

Der et også mange kunstnere der ikke vil tjene penge men mener donationer er altid velkommen. De vil hellere have deres kunst bliver set. Der er bands der har godkendt dl af deres albums, selv på twitter.

Kan ikke lige se digital KOPIERING er det samme som fysisk TAGE EN TING fra en anden. Personen har jo ikke sin bil efter imens efter en kopiering har personen det stadig. Personen har jo ikke tabt profit, fordi personen der lavede kopiering ville jo ikke købe lige meget hvad. Vi har også undersøgelser der viser at pirater er også storforbrugere. Jeg kender da flere som har taget i biffen, fordi det stadig er en fed oplevelse i forhold til ligge i sin egen seng med en bærbar og ingen surround sound.

Til det sidste du skrev så jo, der er undersøgelser og data på faldende aktivitet da streaming kom ud. Simpel google søgning kan give dig resultater. Og med stigning i netflix konkurrenter - filmselskaber med deres egne platforme - så vil vi højst sandsynlig se en stigning. Selv på reddit på default subs har jeg set folk kommenter at det kun vil give en stigning i piratkopiering og at de kan se dem selv gå tilbage til piratkopiering. Specielt er der en stor hetz mod disney og warner bros pt.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#24 Bishop 1 år siden

Snipp (6) skrev:
Føj for satan. Endnu en grund til ekstra vind på sejlene for os pirater ;)

Fuck biografer og deres latterlige eklusivitet.


Gravatar

#25 Kim Pedersen 1 år siden

#22: For at producere en vare skal man have indtægter, så man kan betale varens produktionsudgifter. Biograferne står for 60 procent af indtægterne på spillefilm. Streamingtjenester betaler kun peanuts for rettighederne. Nogen skal jo altså betale for at kunne dække udgifterne, ellers må varens produktion indstilles.

Ved ikke hvorfor musik pludselig bliver indblandet i denne diskussion. Under alle omstændigheder er det mangefold dyrere at producere en film, end det er at producere en sang.

Din moral omkring kopiering er fordærvet. Du aner jo intet om personen der lavede kopieringen ikke ville have købt varen lige meget hvad.

Filmtyverier er i stigning. Det er FAKTUM.
Gravatar

#26 Geekalot 1 år siden

Tror ikke det er i stigning. Men det er hvert fald moralsk forkert. Kan vi hvis alle blive enige om undtagen 1 herinde.
En af årsagerne til at film er så dyre er altså også de sindsygt overskrugede lønninger.
Var bedre man brugte nye skuespillere, så holdte omkostningerne nede. For at lave og sende en film ud til biograferne er aldrig blevet nemmere en det er i dag.
Gravatar

#27 Snipp 1 år siden

#24 ja folk kan ikke klare at man prikker til emnet og laver sjov -> se smiley i kommentaren.

#25 fordi copyright du snakker om rammer i alle kategorier. Der er da også film du kan finde gratis på nettet som er blevet udgivet sådan. Jeg er pisse ligeglad med hvor meget bio tjener ind. Faktum er det er dyrt idag og de sindsyg høje produktionsomkostninger kunne reduceres.og i stedet for at blame sig selv når en film klarer sig dårligt, så begynder de på at blame pirateri, trolls osv. I.e. disney og fjerne scores på RT.

Hvorfor er du altid åndsvag i dine kommentarer? Jeg skriver at pirateri var faldende da vi så netflix og streaming komme ud til gode priser og content. Men med nye streaming platforme og less content og flere penge man skal have op af lommen, ja så kan det sgu da ikke komme bag folk at dem som er allerede subbed til 2-3 forskellige platforme nok ikke vil have flere og dermed dl. Og de mister jo content samtidig. Netflix er lort nu. De mistet så meget. Så ja vi er enige i det. Men du skal fandme ikke sidde og prøve at lyve over at dl kun har været stigning fordi der er undersøgelser med data hvor det var faldende. Selv irl kender jeg folk der stoppede dl og gik over til streaming.

#26 jeg har slet ikke sagt at det ikke er moralsk forkert? Jeg kan sgu da godt se det forkerte i det. Er jeg ligeglad? Lidt ja fordi de er sgu så grådige i pedowood.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#28 Geekalot 1 år siden

Okay :)
Gravatar

#29 Snipp 1 år siden

#28 du må da indrømme det er vildt vi har så mange platforme idag. Det jo blevet lidt ala "kabeltv". Om nogle år så kommer vi sikkert til at se reklamer. Netflix snakker allerede om det med abonnementer med og uden reklamer hvor uden selvfølgelig koster mere.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#30 Bishop 1 år siden

#27
Hvis du ikke vil bruge penge på film og serier skulle du måske finde en anden hobby... det er trættende at høre på at du ynker over at skulle betale for flere streaming kanaler, der er ingen der tvinger dig og du er noget bedre stillet end for 20 år siden. Du er selv et grådig svin der vil ha’ og ha’ men ikke betale.

Skriv ny kommentar: