[OPDATERING]: Biograferne i Danmark må genåbne omgående – men det kan de ikke.

Oplysningerne om biografernes genåbning er blevet ændret: De danske biografer må åbne fra i dag – og ikke først vente til onsdag den 27. maj, som det tidligere var meldt ud.

Der bliver dog næppe åbne biografer i dag, fordi kulturministeriet endnu ikke har meldt ud om gældende restriktioner. Det betyder, at biograferne ikke aner, hvilke vilkår de må åbne under.

Her følger den oprindelige nyhed:

De danske biografer fik i nat lov til at fremrykke genåbningen til onsdag den 27. maj.

Omkring midnat blev et politisk flertal enige om at fremrykke dele af genåbningen af Danmark – heriblandt biograferne.

Biografer var i første omgang givet lov til at genåbne den 8. juni, men må nu allerede slå dørene op igen fra på onsdag i næste uge – det vækker glæde:

I Danske Biografer glæder vi os til igen at kunne åbne dørene og byde vores gæster velkommen i salene,” udtaler direktør i Danske Biografer, Lars Werge.

Men selv om biograferne må genåbne i næste uge, så sker det ikke nødvendigvis, da det kan være praktisk umuligt at nå:

”Før det kan ske, er der en række detaljer og en masse praktik, der skal falde på plads. Det er derfor endnu ikke sikkert, at biograferne i Danmark allerede kan åbne 27. maj, men vi forventer at kunne blive mere specifikke omkring disse detaljer i løbet af kort tid.”

Læs også ‘Dansk biografkæde genåbner med “The Empire Strikes Back”‘.

Lars Werge siger til Filmz, at kapløbet frem mod den 27. maj handler om at klargøre biograferne i forhold til nye retningslinjer, som endnu ikke er på plads.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

Jeg er i hvert fald klar. Måske med en tour de Bio til Aarhus, Ikast og Herning :-).
Gravatar

#2 filmz-Den Lyserøde Panda 2 år siden

Jeg vil meget gerne støtte op og se film jeg normalt nok ikke havde taget ind for at se, så længe biograferne tænker lidt mere kreativt end film der havde premiere i USA i slutningen af sidste år.

Skriv ny kommentar: