Næsten 5.000 personer har skrevet under på at redde Palads fra nedrivning – kendt instruktør går ind i kampen.

#RedPalads-bevægelsen har fået nyt liv, efter det i sidste måned kom frem, at Nordisk Film Biografer sammen med Bjarke Ingels Group har konkrete planer om at nedrive Palads til fordel for en helt ny biograf i centrum af København.

En underskrifts-indsamling imod planerne startet af “Antboy”-instruktør Ask Hasselbalch har således snart rundet 5.000 tilkendegivelser:

”Det handler ikke om at bevare biografen (der er meget bedre end sit rygte). Det handler om at bevare en vigtig kulturhistorisk bygning og det kunstneriske hovedværk i Poul Gernes virke. København bliver fattigere uden Palads,” skriver Hasselbalch.

Poul Gernes malede i 1989 Palads-biografen i sine ikoniske pastelfarver, men bygningen vil snart være fortid, hvis det står til Nordisk Film og Bjarke Ingels:

”Tiden er løbet fra Palads,” udtaler Bjarke Ingels til Filmz i et længere interview.

Læs også ‘Palads-plan: Skal rives ned – 6 billeder af ny biograf i København‘.

Nordisk Film holder også af den historiske bygning, men har indset, at den er uegnet til biografdrift:

”Bygningen er utidssvarende i forhold til moderne biografdrift og meget dyr at vedligeholde,” siger Nordisk Film Biografer-direktør Asger Flygare Bech-Thomsen til Filmz.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Ja det er den moderne tidsalder vi lever i. Underskriftsindsamlinger mod alt.
Gravatar

#2 CaGoDa 3 år siden

1# vi kunne jo også kalde underskriftsalderen
Gravatar

#3 Nagash 3 år siden

Hvor kan man skrive under på at lortet skal rages ned. Den er en skamplet på København. Hader at stå af på Vesterport og se direkte på den kæmpe brækklat :-(
Gravatar

#4 Justin 3 år siden

Bliver spændende at se om Nordisk film stadig vil have Dagmar og Imperial, efter de har fået den nybyggget Biograf.

Bliver også spændende at se om biografen stadig skal hedde Palads
Gravatar

#5 CaGoDa 3 år siden

3# ja lad os se hvor stor forskel der ville blive hvis man startet en underskrift indsamling for at rive den ned men det er jo indtil videre kun 5000 underskrifter der er blevet samlet ind for bevaring af Palads biografen jeg ville nok hælde mest til en ny biograf og måske eventuelt en eller anden bygning med resturanter ved siden af.
Gravatar

#6 KasperBS 3 år siden

Hvorfor ikke bare renovere det, evt. med en tilbygning ved siden af.
Bjarke Ingels er i min optik fuldstændig overvurderet som arkitekt, og kan godt forstå at der bliver lavet en underskriftsindsamling. For det ser ret grimt ud det projekt!
Gravatar

#7 Justin 3 år siden

#6
Nordisk film har vurderet at tiden er løbet fra bygningen
Gravatar

#8 Star Trek fever 3 år siden

KasperBS (6) skrev:
Hvorfor ikke bare renovere det, evt. med en tilbygning ved siden af.
Bjarke Ingels er i min optik fuldstændig overvurderet som arkitekt, og kan godt forstå at der bliver lavet en underskriftsindsamling. For det ser ret grimt ud det projekt!


Enig. BIG laver firkantede kasser. Det er ikke kønt
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"

Skriv ny kommentar: